Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Krøniken, Rejseholdet Nikolaj og Julie, Riget

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Krøniken, Rejseholdet Nikolaj og Julie, Riget"— Præsentationens transcript:

1 Krøniken, Rejseholdet Nikolaj og Julie, Riget
Danske serier Krøniken, Rejseholdet Nikolaj og Julie, Riget

2 WWW.DR.DK DR= Danmarks radio Hjemmeside om deres dramaserier.
Har produceret de fire serier vi har set. Enormt populære serier

3 Krøniken Handler om livet i 1950´erne og 60´erne.
Ida er hovedpersonen. Handler om unge mennesker der skal begynde at stå på egne ben. Giver et godt billede af tiden/miljøet som det var dengang. Historiske begivenheder flettet ind i handlingen. Én lang forsættende historie. Skal helst se alle afsnit for at kunne følge rigtigt med.

4 Rejseholdet En politiserie hvor politiet skal løse mordsager.
Nutidigt, moderne. Politimiljø. Nyt mord i hvert afsnit, men har en gennemgående historie hvor vi følger politifolkene i deres privatliv og forhold til de andre kollegaer. Kan dele afsnittene op i: ”Historien om mordet” og ”Historien om politifolkene”.

5 Nikolaj og Julie Dramaserie om Nikolaj og Julie og deres liv efter deres skilsmisse. Psykologiske portrætter af personerne i serien. Handler om menneskelige følelser og forhold. Bygget op som en lang, fortsættende historie med klimaks i det sidste afsnit. Tager fat på problemstillinger i livet som er gode oplæg til diskussioner.

6 Riget – Lars von Trier Spøgelseshistorie på Rigshospitalet.
Indeholder megen humor, ironi og kritik. Læg mærke til de tekniske aspekter (før opfindelsen af dogmereglerne): håndholdt kamera, minus kontinuitet i scenerne/klippene, den grumsede, farveløse stemning (filter). En lang, fortsættende historie. Hvert afsnit ender med kommentarer fra Trier selv. Fik en kult-agtig status. Gav Trier nye fans. Han kalder selv værket for ”venstrehåndsarbejde” (se s i ”Danske film”)


Download ppt "Krøniken, Rejseholdet Nikolaj og Julie, Riget"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google