Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Stress Billedkilde: stress/?lang=da.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Stress Billedkilde: stress/?lang=da."— Præsentationens transcript:

1 Stress Billedkilde: http://bookboon.com/blog/2015/03/danish-bekaemp-din-arbejdsrelaterede- stress/?lang=da

2 1

3 Baggrundsviden udfordring Åbne fase Kvalificering og overbliksfase Kvalificeri ng og lukkefase Åbne fase Løsning fremlægges Evaluering Lokalforankret problemstilling – tænk kreativt Anvendelse af faglig viden på problemstillingen udvalgt Evt. undersøgelse af problemstillingens udbredelse lokalt Lokalforankret løsning – tænk kreativt Begrundelse af løsning med inddragelse af faglig viden. Evt. undersøgelse af løsningens virkning lokalt Overordnet problemstilling og benspænd præsenteres Innovationsforløb

4 Stress – udfordring mv. Forløbet er et innovationsforløb om stress hos gymnasieelever. – først skal I identificere en lokal forandret problemstilling i forhold til stress, – herefter skal I inddrage psykologisk viden om stress i en analyse af den valgte problemstilling, – afdækningen fortsætter, ved at I undersøger udbredelsen lokal på Stenhus Gymnasium og HF. – Så skal I tænke kreativt og opstille en løsning på den valgte problemstilling – løsningen skal være innovativ (ny, til gavn for andre, anvendelig og fagligt begrundet). – Til sidst skal I med en poster fremlægge jeres arbejde i grupper.

5 Baggrundsviden Stress Personlighed Uddannelse og ansvarspres Coping Redegørelsesorienteret: Quizzer og klassegennemgang

6 Baggrundsviden udfordring Åbne fase Kvalificering og overbliksfase Kvalificeri ng og lukkefase Åbne fase Løsning fremlægges Evaluering Lokalforankret problemstilling – tænk kreativt Anvendelse af faglig viden på problemstillingen udvalgt Evt. undersøgelse af problemstillingens udbredelse lokalt Lokalforankret løsning – tænk kreativt Begrundelse af løsning med inddragelse af faglig viden. Evt. undersøgelse af løsningens virkning lokalt Overordnet problemstilling og benspænd præsenteres Innovationsforløb

7 Identifikation af psykologisk problemstilling 1 Individuelt – Refleksionsskrivning – hvad handler dagens artikler om? Bliv ved med at skrive i alle 5 min. Brug og hver gang, du går i stå. Forbudt at tænke kritisk!!!!

8 Identifikation af psykologisk problemstilling 2 I grupperne: – Læs højt for hinanden – lyttere LYTTER – Brainstorming – hvilke psykologiske spørgsmål kan I stille med udgangspunkt i jeres refleksioner? (5 min.) Forbudt at tænke kritisk!!!!

9 Udvælgelse af psykologisk problemstilling (10 min.) I grupper: – Udvælg den bedste psykologiske problemstilling Benspænd = bedste – Den I finder mest interessant – Den som passer til temaet: Stress! – Den skal være psykologisk, altså handle om mennesker – og være noget i relation til unge i gymnasiet/hf Afgræns gerne spørgsmålet – fx gymnasieelever i danske gymnasieskoler i dag. Tænk kritisk!!!!

10 Udfoldelse af problemstilling (15 min.) I Gruppen – Poster: Udfyld Psykologisk problemstilling og udfoldelse Hvad er jeres valgte problemstilling? Kom med eksempler på, hvordan denne problemstilling bliver taget op i en eller flere af de tre artikler. Hvis artiklerne ikke rigtig kommer ind herpå, så lav en søgning på nettet ud fra jeres problemstilling og find aktuelt stof herom, som I kan komme med eksempler fra.

11 2

12 QUIZ Stress – akut og kronisk (15 + 15 min.)

13 Psykologisk problemstilling og teori 1 (15 min.) Fælles brainstorming i gruppen: Skriv den psykologiske problemstilling I i gruppen nåede frem til i midten på et papir. Brainstorm, hvordan psykologisk viden fra dagens quiz kan anvendes i forhold hertil. MEN VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT SELEKTERE, SÅ I KUN INDDRAGER DET RELEVANTE FOR PROBLEMSTILLINGEN

14 Psykologisk problemstilling og teori 2 (20 min.) Teoretisk baggrund – Overfør jeres brainstorm-noter til forståelige sætninger på jeres poster. Marker fagbegreber med fed.

15 3

16 QUIZ Stress – ydre og indre faktorer (15 + 15 min.)

17 Psykologisk problemstilling og teori 1 (15 min.) Fælles mindmap i gruppen: Skriv den psykologiske problemstilling I i gruppen nåede frem til. Brainstorm og skriv på mindmap, hvordan dagens lektie kan anvendes i forhold hertil. MEN VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT SELEKTERE, SÅ I KUN INDDRAGER DET RELEVANTE FOR PROBLEMSTILLINGEN

18 Psykologisk problemstilling og teori 2 (20 min.) Teoretisk baggrund – Overfør jeres brainstorm-noter til forståelige sætninger på jeres poster. Marker fagbegreber med fed.

19 4

20 QUIZ Personlighedstræk og forklaringer (15 + 20 min.)

21 Psykologisk problemstilling og teori 1 (15 min.) Fælles brainstorming i gruppen: Skriv den psykologiske problemstilling I i gruppen nåede frem til. Brainstorm, hvordan dagens lektie kan anvendes i forhold hertil. MEN VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT SELEKTERE, SÅ I KUN INDDRAGER DET RELEVANTE FOR PROBLEMSTILLINGEN

22 Psykologisk problemstilling og teori 2 (15 min.) Teoretisk baggrund – Overfør jeres brainstorm-noter til forståelige sætninger på jeres poster. Marker fagbegreber med fed.

23 QUIZ Personlighedstræk, vestens hurtige puls og uddannelse og ansvarspres (15 + 25 min.)

24 Psykologisk problemstilling og teori 1 (20 min.) Fælles brainstorming i gruppen: Skriv den psykologiske problemstilling I i gruppen nåede frem til. Brainstorm, hvordan dagens lektie kan anvendes i forhold hertil. MEN VÆR OPMÆRKSOM PÅ AT SELEKTERE, SÅ I KUN INDDRAGER DET RELEVANTE FOR PROBLEMSTILLINGEN

25 Psykologisk problemstilling og teori 2 (20 min.) Teoretisk baggrund – Overfør jeres brainstorm-noter til forståelige sætninger på jeres poster. Marker fagbegreber med fed.

26 5-7 Feltundersøgelser

27 Lokalforankret problemstilling: Kvalificering – del 1 Undersøg udbredelsen af jeres problem feltundersøgelse undersøgelse. (Brug bogen Psykologiske feltundersøgelser som hjælp + instruktionspapiret)

28 8 Løsninger

29 Baggrundsviden udfordring Åbne fase Kvalificering og overbliksfase Kvalificeri ng og lukkefase Åbne fase Løsning fremlægges Evaluering Lokalforankret problemstilling – tænk kreativt Anvendelse af faglig viden på problemstillingen udvalgt Evt. undersøgelse af problemstillingens udbredelse lokalt Lokalforankret løsning – tænk kreativt Begrundelse af løsning med inddragelse af faglig viden. Evt. undersøgelse af løsningens virkning lokalt Overordnet problemstilling og benspænd præsenteres Innovationsforløb

30 Løsning – åbne fase Omvendt brainstorming (10 min.): – Find et papir og skriv ’hvordan kan stress hos gymnasielevers håndteres?’ i midten. – Brainstorm løsninger: benspænd find på de værste og mest håbløse forslag til løsninger.

31 Løsning – åbne fase Brainstorming (15 min.): – tag et nyt papir og skriv ’hvordan kan stress hos gymnasielever håndteres?’ i midten. – Skift til at trække en rolle og find ud fra rollen på en løsning. Benspænd: de andre i gruppen må ikke diskutere den løsningen, men må godt komme med positive tilkendegivelser, som ”godt”, ”alletiders” mv.

32 løsning – åbne fase brainstorming (15 min.): – Tag et nyt papir og ’hvordan kan stress hos gymnasielevers håndteres?’ i midten. – Skift til at trække et billede (først bunke A så bunke B) og find ud fra billedet på en copingstrategi for gymnasielever med stress. Samtidig skriver en fra gruppen copingstrategien på papiret. Benspænd: de andre i gruppen må ikke diskutere løsningen, men må godt komme med positive tilkendegivelser, som ”godt”, ”alletiders” mv.

33 A En række billeder, fx af en tekande, en græsmark, børn der leger, en løber

34 B En række billeder, fx af en stjernehimmel. En snegl, en tunnel, et mønster, en hund, et skævt hus…

35 9 Løsninger

36 Baggrundsviden udfordring Åbne fase Kvalificering og overbliksfase Kvalificeri ng og lukkefase Åbne fase Løsning fremlægges Evaluering Lokalforankret problemstilling – tænk kreativt Anvendelse af faglig viden på problemstillingen udvalgt Evt. undersøgelse af problemstillingens udbredelse lokalt Lokalforankret løsning – tænk kreativt Begrundelse af løsning med inddragelse af faglig viden. Evt. undersøgelse af løsningens virkning lokalt Overordnet problemstilling og benspænd præsenteres Innovationsforløb

37 Løsning – lukke og kvalificeringsfase 10 min. Lav et skema efter nedenstående model. Skriv i venstre kolonne, de 2x3 bedste løsninger fra de tidligere brainstormingøvelser. Sæt kryds ud fra, hvad I mener om løsningen. Ide til løsningGrøn: vil kunne realiseres på Stenhus Gymnasium og hf, og det er noget, vi har prøvet i før Blå: vil kunne realiseres på Stenhus Gymnasium og hf,og det er IKKE noget, som vi har prøvet før eller har hørt man har prøvet i gymnasieskolen. Rød: vil ikke kunne realiseres på Stenhus Gymnasium o g hf 1. 2. 3. 4. 5. 6.

38 Løsning – lukke og kvalificeringsfase 55 min. Udvælg en løsning, som skal konkretiseres Blå løsninger: hvis I har nogle af disse blå, så diskutér hvilken af de løsninger, som I synes er bedst og mest nytænkende i forhold til at løse jeres problem. Det nytænkende er vigtigt, for det er jo et innovationsforløb, som vi har gang i Hvis I ingen blå løsninger har, så kig på de grønne løsninger: diskutér, hvilken af de løsninger, som I synes er bedst. Kunne I gøre den lidt mere ny og anderledes i forhold til, hvad I har prøvet før/ hørt om før? Tilføj rigtig gerne et nyt element. Det nytænkende er vigtigt, for det er jo et innovationsforløb, som vi har gang i Konkretisér den valgte løsning. Gør det så konkret så muligt – måske endda, så det lige er til at bruge i morgen på Stenhus… Poster: Beskriv jeres løsning i forståelige sætninger.

39 Løsning – lukke og kvalificeringsfase Inddrag psykologifaglig viden (teorier og undersøgelser), som kan forsvare/begrunde jeres konkrete løsning. – Hvordan hænger jeres løsning sammen med begreber som coping og resiliens? – Kan viden om stress bruges til at forsvare/begrunde jeres konkrete løsning? Hvis, hvordan? – Kan viden om ydre faktorer bruges til at forsvare/begrunde jeres konkrete løsning? Hvis, hvordan? – Kan viden om indre faktorer bruges til at forsvare/begrunde jeres konkrete løsning? Hvis, hvordan? – Kan viden om personlighedstype bruges til at forsvare/begrunde jeres konkrete løsning? Hvis, hvordan? – Kan viden om vestens hurtige puls bruges til at forsvare/begrunde jeres konkrete løsning? Hvis, hvordan? – Kan viden om uddannelse og ansvarspres bruges til at forsvare/begrunde jeres konkrete løsning? Hvis, hvordan? Poster: Nedskriv i forståelige sætninger på jeres poster, hvordan denne viden begrunder/ forsvarer jeres løsning.

40 Baggrundsviden udfordring Åbne fase Kvalificering og overbliksfase Kvalificeri ng og lukkefase Åbne fase Løsning fremlægges Evaluering Lokalforankret problemstilling – tænk kreativt Anvendelse af faglig viden på problemstillingen udvalgt Evt. undersøgelse af problemstillingens udbredelse lokalt Lokalforankret løsning – tænk kreativt Begrundelse af løsning med inddragelse af faglig viden. Evt. undersøgelse af løsningens virkning lokalt Overordnet problemstilling og benspænd præsenteres Innovationsforløb

41 Evaluering af: Hvor godt synes du gruppen – Formidler klart og præcist? – Uddyb hvorfor – Anvender begreber og faglig viden (fx om stress, personlighed, coping og resiliens)? – Uddyb hvorfor – Anvender viden om metoder? – Uddyb hvorfor Dårligt !  1234  Godt!5 Dårligt !  1234  Godt!5 Dårligt !  1234  Godt!5


Download ppt "Stress Billedkilde: stress/?lang=da."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google