Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi 2015-17 Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi 2015-17 Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen."— Præsentationens transcript:

1 Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi 2015-17 Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen Dato: 19. December 2014 Versionsnr.: 05

2 Prioriteret forskningsportefølje 1/4 Formål At forskningen ved Nordsjællands Hospital kommer på eliteniveau inden for behandling af hyppigt forekommende sygdomme, til gavn for patienter på Nordsjællands Hospital – nu og i fremtiden. Indsats Forskningen ved Nordsjællands Hospital skal være på et meget høj fagligt niveau, være kliniknært, udnytte hospitalets forskningsressourcer optimalt og skal være fokuseret på og på forkant med de sygdoms- og patientforløb, som hospitalets har ansvar for håndteres bedst muligt. Projektet kræver en række indsatser i relation til udarbejdelse af prioriteringsgrundlag, afdækning af afledte konsekvenser af dette og implementering. Der vil være en række ledelses-og kommunikationsindsatser tilknyttet dette. Projektet betyder, at vi skal have større og stærkere – men dermed også færre – forskningsmiljøer. Dette er en forudsætning for, at vi kan levere forskning på meget høj fagligt niveau (eliteniveau). Projektet medfører synlighed og entydighed omkring hvilken forskning, der prioriteres. Projektet bidrager til rekruttering og fastholdelse af dygtigt personale og skal positionere Nordsjællands Hospital, som et anerkendt kliniknært innovationsmiljø og derigennem som en attraktiv samarbejdspartner – regionalt, nationalt og internationalt. Projektet medfører en ændret prioritering og herunder ressourcetildeling, hvilket vil ændre vilkår for visse afdelinger og specifikt personale.

3 Prioriteret forskningsportefølje 2/4 Mål Forskningen ved NOH leverer forskningsresultater på et meget højt fagligt niveau fra stærke forskningsmiljøer, der har en målrettet forskningsindsats på de store hyppigst forekommende sygdomme blandt borgerne i Nordsjælland. Succeskriterier Outcome NOH opfattes som et hospital med en ambitiøst og struktureret forskningsindsats, som er fokuseret på de store hyppigst forekommende sygdomme blandt borgerne i Nordsjælland. Indikatorer: -Forsknings Portefølje Plan godkendt i direktionen. -Forsknings Portefølje Plan implementeret i organisationen. -Etablering af og aktivitet i forskningsmiljøer på NOH (PURE). -Overholdelse forskningsbudget, som er lavet pba. Forsknings Portefølje Plan. -Antal samarbejdsprojekter i PURE øget med 50 % ved udgangen af 2017. -Antal nye samarbejdskontrakter øget med 50 % ved udgangen af 2017. Nøgleleverancer Projektet har følgende overordnede leverancer: -Opstilling af entydigt prioriteringsgrundlag i ”Forsknings Portefølje Plan”. -Afdækning af prioriteringsgrundlagets betydning i f.t. organisatoriske forhold, økonomistyring m.m. og udarbejdelse af implementeringsplan. -Implementering. -Synliggørelse af plan og effekt heraf gennem årsrapport, internet, intraweb, PURE database m.m. -Opfølgning og vedligeholdelse med en fast frekvens af ”Forsknings Portefølje Plan” for at optimere indholdet og sikre, at indholdet afspejler kernen i Nordsjællands Hospitals virksomhed og at forskningen er til gavn for patienter – nu og i fremtiden. -Rekruttering af nye eksterne samarbejdspartnere (privat og/eller offentlige)

4 Prioriteret forskningsportefølje3/4 Deltagere -Forskningsafdelingen og Forskningsrådet. -De forskningsansvarlige. -NOH forskere og deres afdelingsledelser. Organisering Forskningschefen starter proces med et oplæg på baggrund af eksisterende projektportefølje og der opstilles herunder den nærmere organisering af projektet, idet følgende er udgangspunktet: -Der nedsættes arbejdsgruppe med repræsentanter for ovenstående deltagere. -Forskningsrådet godkender og indstiller Forsknings Portefølje Plan til godkendelse i direktionen. -Implementering drives af deltagerne med støtte fra Forskningsafdelingen. Afhængigheder -NOH har allerede attraktive forskningsmiljøer og kompetencer indenfor nogle områder – dette skal der i muligt omfang bygges videre på. -God timing og sikring af overensstemmelse med Regionens initiativer. -Projektet har en sammenhæng til og er et bidrag til andre strategiprojekter – bl.a. bidrag til øget faglig kvalitet samt rekruttering og fastholdelse af personale. Evt. økonomiske forudsætninger Projektet medfører omprioritering af ressourcer indenfor forskningsbudgettet. Dette konkretiseres i nøgleleverancen ”Afdækning af prioriteringsgrundlagets betydning i f.t. organisatoriske forhold, økonomistyring m.m. og udarbejdelse af implementeringsplan”

5 Prioriteret forskningsportefølje 4/4 Overordnet tidsplan Leverancer Forsknings Portefølje Plan Forsknings Portefølje Plan betydning i f.t. organisatoriske forhold, økonomistyring m.m. afdækket Plan for implementering af Forsknings Portefølje Plan Etablering af forskningsmiljøer Forsknings Portefølje Plan implementering igangsat Synliggørelse Kontakt til eksterne samarbejdspartnere Stillingtagen til projektaktiviteter i 2016 og 17 og herunder plan for opfølgning og vedligeholdelse med en fast frekvens af ”Forsknings Portefølje Plan” Aktivitet i forskningsmiljøer Forsknings Portefølje Plan implementeret Synliggørelse Eksterne samarbejds- kontrakter


Download ppt "Beskrivelse af strategisk projekt: Prioriteret forskningsportefølje Strategi 2015-17 Indsatsområde: Forskning og Samarbejde Programejer: Tomas Joen Jakobsen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google