Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sydenergi.dk - Arbejdspladser og bæredygtighed Niels Duedahl, adm. direktør Fremtidens energisystem.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sydenergi.dk - Arbejdspladser og bæredygtighed Niels Duedahl, adm. direktør Fremtidens energisystem."— Præsentationens transcript:

1 sydenergi.dk - Arbejdspladser og bæredygtighed Niels Duedahl, adm. direktør Fremtidens energisystem

2 sydenergi.dk Hvad skal der til? Besparelse Teknologi Adfærd 1/3

3 sydenergi.dk Vi skal handle i dag Klimakommissionen ligger op til At rammerne skal være faste, stabile og langsigtede At omlægningen skal starte nu At klima- og energipolitik skal ses internationalt Stemmer godt overens med branchens ønsker, men.. Mange af forslagene er ikke konkrete nok til at skabe de rette rammer Der anbefales mange yderligere analyser og vurderinger, som hurtigt kan ødelægge ønsket om at starte nu

4 sydenergi.dk Sammen skal vi Smart Grid Fokus på udviklingen af det intelligent energisystem (Smart Grid) bliver afgørende, for at kunne håndtere Den fluktuerende vindkraft Forøgelsen af elforbruget Forandringer af forbrugsmønstre Vi skal etablere muligheder for og incitamenter til fleksibelt forbrug bl.a. ved hjælp af Intelligente, fjernaflæste målere Elbiler der fleksibelt kan oplade Varmepumper der kan styres intelligent SYD ENERGI høster allerede i dag mange erfaringer

5 sydenergi.dk Vores forsyning svinger meget all Forbrug Mio. kWh Vinden udfordrer os allerede i dag

6 sydenergi.dk DET FAKTISKE FORBRUG - Villaer uden elvarme 50 % større forbrug i januar Bevidsthed er afgørende. 125.000 på sydenergi.dk hver måned Bevidsthed er afgørende. 125.000 på sydenergi.dk hver måned Alle 256.000 husstande har intelligente, fjernaflæste målere

7 sydenergi.dk INTELLIGENT VARMEPUMPE SYD ENERGI har netop installeret verdens første intelligente varmepumpe i Høruphav på Als. Del af et stort varmepumpeprojekt under Energinet.dk der skal udvikle teknologi og indsamle erfaringer. Den intelligente varmepumpe kan i dag gemme el som varme, der kan benyttes når vindmøllerne står stille og når der er behov i kogespidsen. Varmen kan gemmes i op til 4 timer på en kold vinterdag.

8 sydenergi.dk ELBILER OG INTELLIGENTE LADESTANDERE Har udviklet en intelligent ladestander, hvor brugeren angiver online om bilen skal oplades så grønt, så billigt eller så hurtigt som muligt. Positivt at anbefalingerne klart sætter linjen for udviklingen elbilsområdet og herunder opbygning af en infrastruktur. Attraktive leasingmodeller, tilskud til ladestandere og fjernelse af momsdifference kan forbedre elbilers konkurrenceevne. Det er nødvendigt at øge incitamenterne for at investere i både køb af bil og opbygning af infrastruktur.

9 sydenergi.dk Fremtiden er her og nu Vi har ideerne Vi har kompetencerne Vi har teknologierne Men har vi viljen og modet? Det handler om lederskab og eksekveringskraft !

10 sydenergi.dk Vil det ske? Den øgede mængde el i energisystemet, kræver nye investeringer i infrastrukturen. Derfor bør de regulatoriske rammer tilpasses, således at rammerne stimmulerer de nødvendige ny-investeringer, der muliggør indpasning af de mange varmepumper og elbiler i energisystemet. Elmarkedet bør liberaliseres yderligere, således at der opnås reel konkurrence i det stadig mere værdifulde el-marked. Liberalisering bør fokusere på smidigere leverandørskift og etablering af reelle fuld-kundeforhold.

11 sydenergi.dk Priser og energibeskatning El får en central placering og bør derfor ikke straffes hårdere en andre energiformer. Analysen, foreslået af Klimakommissionen, bør indeholde en analyse af, hvordan beskatningen af el pr. ton CO2 kan sænkes, så den som minimum kommer ned på niveau med andre energiformer. Anbefalingen om, at et øget fleksibelt elforbrug bør fremmes gennem en kombination af timemåling og prisincitamenter via tariffer og afgifter bør følges, for at skabe nok udsving i prisen

12 sydenergi.dk PSO-finansiering Finansieringen af omstillingen til et mere bæredygtigt energisystem kommer i høj grad til at ligge på udbygningen med vedvarende energi. I dag dækker PSO-betalingen dette via forbrugerens elregning. Klimakommissionens ligger op til, at prisen for mere vedvarende energi betales af elkunderne Vi mener, at prisen for mere vedvarende energi betales af el-, fjernvarme-, olie- og gas-kunderne Det er ikke konsistent, når Kommissionen anbefaler et elektrificeret samfund, hvor en stigning i elpriserne kommer til at virke som en barriere for at skifte til eldrevne teknologier.

13 sydenergi.dk En grøn fremtid er en profitabel fremtid Vi møder udfordringerne først Vi skaber løsningerne Vi ser store forretningsmæssige perspektiver Men har vi viljen og modet? Det handler om lederskab og eksekveringskraft !

14 sydenergi.dk Niels Duedahl nidu@sydenergi.dk 29228508


Download ppt "Sydenergi.dk - Arbejdspladser og bæredygtighed Niels Duedahl, adm. direktør Fremtidens energisystem."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google