Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hjemkundskab og IT. Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb  Kostlære - kostkompasset.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hjemkundskab og IT. Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb  Kostlære - kostkompasset."— Præsentationens transcript:

1 Hjemkundskab og IT

2 Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb  Kostlære - kostkompasset Kostlære - kostkompasset  Emner Emner  IT i 7.klasses undervisning IT i 7.klasses undervisning 4.Evaluering

3 TrinmålTrinmål – 6. klasse  Mad, måltider og livskvalitet: vælge, sammensætte og tilberede enkle og forskellige typer af måltider. anvende kostanbefalinger og digitale kostberegninger vurdere retter og måltider ud fra sundheds-, smags- og forbrugs-kriterier

4 Kostlære  Kostkompasset  Mål din mad www.madklassen.dk/maalmaden/forside.htm www.madklassen.dk/maalmaden/forside.htm

5 Emner 6. klasse  Måltider www.madklassen.dk www.madklassen.dk  Madpakkeprojekt – arbejdsrum i skoleintra Arbejde med teorien Planlægge og tilberede Beregne og vurdere

6 Trinmål – 7.klasse  Sætte ord på sansemæssige oplevelser af måltidet.  Anvende kostanbefalinger og digitale kostberegninger.  Planlægge ud fra specifikke fødevarer, lave indkøbsliste og fortælle om arbejdsprocessen.  Undersøge forskellige fødevarer og deres kvalitet i forhold til sundhed, miljø og teknologi.  Vurdere en vare ud fra en varedeklaration.

7 Årsplan 7.klasse  Fødevarer og måltider: Fødevarer og måltider Grøntsager - økologi Fisk Svinekød Kylling Desserter Bagning  Teori: Teori Varefakta Hygiejne - mikroorganismer Kostberegning/Kostplanlægning  Evaluering: Evaluering

8 Fødevarer og måltider  Teoretisk gennemgang Fødevarer http://www.altomkost.dk/Viden_om/Foedevarer/forside.htm http://www.altomkost.dk/Viden_om/Foedevarer/forside.htm  næringsindhold  anvendelse  opbevaring  hygiejne  varefakta  kultur/tradition

9 Fødevarer og måltider  Planlægning  finde opskrifter (hovedret og tilbehør)  lave indkøbsliste  lave arbejdsfordeling

10 Organisering  Arbejdet strækker sig over 2 gange. 1½ time 2½ time

11 Fødevarer og måltider  Praktisk arbejde Retterne laves og anrettes som buffet Grp. præsenterer deres ret, fortæller om arbejdsprocessen, næringsindhold. Maden smages, der laves vurdering på smag og udseende. Bordskik - almindelig høflig omgangstone overholdes.

12 Teori  www.madklassen.dk/max_monju/content.htm www.madklassen.dk/max_monju/content.htm  www.altomkost.dk/Viden_om/forside.htm www.altomkost.dk/Viden_om/forside.htm Varefakta Hygiejne – mikroorganismer Kostberegning/Kostplanlægning

13 Kostberegning  Mål din mad www.madklassen.dk/maalmaden/Forside.htm www.madklassen.dk/maalmaden/Forside.htm  Alt om kost ww.altomkost.dk/Viden_om/Energi/forside.htm ww.altomkost.dk/Viden_om/Energi/forside.htm  Winfood www.kosttabelforlaget.dk/winfood.htm www.kosttabelforlaget.dk/winfood.htm

14 Evaluering  Løbende evaluering  Multiple choice - Skoleintra  Afsluttende evaluering Evalueringsprojekt  Madordning/frugtbod  Færdigretter/hjemmelavet

15 Afsluttende evaluering  Evalueringsprojekt Kostberegning winfood Præsentation Powerpoint, photostory, digitalkamera

16 Links  www.madklassen.dk www.madklassen.dk  Mål din mad  Undervisningsmaterialer  www.altomkost.dk www.altomkost.dk  Test dig selv  Kostkompasset  Viden om  www.2gangeomugen.dk www.2gangeomugen.dk  Fisk Leksikon Opskrifter

17 Links – fortsat.  www.skagenfood.dk www.skagenfood.dk  Fisk Viden om Opskrifter  www.svinegodt.dk www.svinegodt.dk  Ernæring – fed-O-meter  Opskrifter  www.danpo.dk www.danpo.dk  Kyllingeskole Opskæring Tilberedning Hygiejne Opskrifter

18 Links - fortsat  www.råvareguiden.dk www.råvareguiden.dk  Viden om Grøntsager Frugt Krydderurter og svampe  www.arla.dk www.arla.dk  Køkkentips Bagning Mælk og mælkeprodukter  www.thise.dk www.thise.dk Økologiske mælkeprodukter  http://www.skolesim.dk/madderdur/ http://www.skolesim.dk/madderdur/ Spil Undervisningsmoduler – variation – energi - æstetik


Download ppt "Hjemkundskab og IT. Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb  Kostlære - kostkompasset."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google