Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afValdemar Michelsen Redigeret for ca. et år siden
1
Hjemkundskab og IT
2
Den obligatoriske undervisning 1.EvalueringsprojektEvalueringsprojekt 2.TrinmålTrinmål 3.Undervisningsforløb Kostlære - kostkompasset Kostlære - kostkompasset Emner Emner IT i 7.klasses undervisning IT i 7.klasses undervisning 4.Evaluering
3
TrinmålTrinmål – 6. klasse Mad, måltider og livskvalitet: vælge, sammensætte og tilberede enkle og forskellige typer af måltider. anvende kostanbefalinger og digitale kostberegninger vurdere retter og måltider ud fra sundheds-, smags- og forbrugs-kriterier
4
Kostlære Kostkompasset Mål din mad www.madklassen.dk/maalmaden/forside.htm www.madklassen.dk/maalmaden/forside.htm
5
Emner 6. klasse Måltider www.madklassen.dk www.madklassen.dk Madpakkeprojekt – arbejdsrum i skoleintra Arbejde med teorien Planlægge og tilberede Beregne og vurdere
6
Trinmål – 7.klasse Sætte ord på sansemæssige oplevelser af måltidet. Anvende kostanbefalinger og digitale kostberegninger. Planlægge ud fra specifikke fødevarer, lave indkøbsliste og fortælle om arbejdsprocessen. Undersøge forskellige fødevarer og deres kvalitet i forhold til sundhed, miljø og teknologi. Vurdere en vare ud fra en varedeklaration.
7
Årsplan 7.klasse Fødevarer og måltider: Fødevarer og måltider Grøntsager - økologi Fisk Svinekød Kylling Desserter Bagning Teori: Teori Varefakta Hygiejne - mikroorganismer Kostberegning/Kostplanlægning Evaluering: Evaluering
8
Fødevarer og måltider Teoretisk gennemgang Fødevarer http://www.altomkost.dk/Viden_om/Foedevarer/forside.htm http://www.altomkost.dk/Viden_om/Foedevarer/forside.htm næringsindhold anvendelse opbevaring hygiejne varefakta kultur/tradition
9
Fødevarer og måltider Planlægning finde opskrifter (hovedret og tilbehør) lave indkøbsliste lave arbejdsfordeling
10
Organisering Arbejdet strækker sig over 2 gange. 1½ time 2½ time
11
Fødevarer og måltider Praktisk arbejde Retterne laves og anrettes som buffet Grp. præsenterer deres ret, fortæller om arbejdsprocessen, næringsindhold. Maden smages, der laves vurdering på smag og udseende. Bordskik - almindelig høflig omgangstone overholdes.
12
Teori www.madklassen.dk/max_monju/content.htm www.madklassen.dk/max_monju/content.htm www.altomkost.dk/Viden_om/forside.htm www.altomkost.dk/Viden_om/forside.htm Varefakta Hygiejne – mikroorganismer Kostberegning/Kostplanlægning
13
Kostberegning Mål din mad www.madklassen.dk/maalmaden/Forside.htm www.madklassen.dk/maalmaden/Forside.htm Alt om kost ww.altomkost.dk/Viden_om/Energi/forside.htm ww.altomkost.dk/Viden_om/Energi/forside.htm Winfood www.kosttabelforlaget.dk/winfood.htm www.kosttabelforlaget.dk/winfood.htm
14
Evaluering Løbende evaluering Multiple choice - Skoleintra Afsluttende evaluering Evalueringsprojekt Madordning/frugtbod Færdigretter/hjemmelavet
15
Afsluttende evaluering Evalueringsprojekt Kostberegning winfood Præsentation Powerpoint, photostory, digitalkamera
16
Links www.madklassen.dk www.madklassen.dk Mål din mad Undervisningsmaterialer www.altomkost.dk www.altomkost.dk Test dig selv Kostkompasset Viden om www.2gangeomugen.dk www.2gangeomugen.dk Fisk Leksikon Opskrifter
17
Links – fortsat. www.skagenfood.dk www.skagenfood.dk Fisk Viden om Opskrifter www.svinegodt.dk www.svinegodt.dk Ernæring – fed-O-meter Opskrifter www.danpo.dk www.danpo.dk Kyllingeskole Opskæring Tilberedning Hygiejne Opskrifter
18
Links - fortsat www.råvareguiden.dk www.råvareguiden.dk Viden om Grøntsager Frugt Krydderurter og svampe www.arla.dk www.arla.dk Køkkentips Bagning Mælk og mælkeprodukter www.thise.dk www.thise.dk Økologiske mælkeprodukter http://www.skolesim.dk/madderdur/ http://www.skolesim.dk/madderdur/ Spil Undervisningsmoduler – variation – energi - æstetik
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.