Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden."— Præsentationens transcript:

1 Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden Skriftligt arbejde

2 Evaluering af undervisningen: planlægning I skal stille jer selv nogle spørgsmål i retning af: Er I godt nok informeret om, hvilke lektier I skal lave? Er I godt nok informeret om, hvordan I skal forberede jer? Oplever I, at læreren har en klar plan for timen? Oplever I, at der er for mange løse ender, når timen er slut? Oplever I, at læreren har en klar plan for, hvor I er på vej hen, og hvad I skal kunne i et undervisningsforløb? Struktur Er du god nok til selv at lægge planer for, hvad du skal lave i løbet af ugen, så du når alle dine lektier og opgaver? Hvor ofte får du ikke lavet lektier eller lavet opgaver, fordi du ikke har planlagt din tid ordentligt?

3 Evaluering af undervisningen: fagligt udbytte I skal stille jer selv nogle spørgsmål i retning af: Oplever I, at undervisningen udvikler jer fagligt? Er undervisningen spændende nok? Udvikling Skyldes jeres eventuelle manglende faglige udbytte og progression, at I ikke er aktive nok i timerne? Skyldes jeres eventuelle manglende faglige udbytte og progression, at I ikke er nok forberedte? Skyldes jeres eventuelle manglende faglige udbytte og progression for lidt disciplin i klassen? Skyldes jeres eventuelle manglende faglige udbytte og progression, at I ikke fungerer socialt i klassen?

4 Evaluering af undervisningen: arbejdsformer I skal stille jer selv nogle spørgsmål i retning af: Er arbejdsformerne afvekslende nok? Er valget af materialer afvekslende nok? Er der for meget/lidt tavleundervisning? Er der for meget/lidt gruppearbejde? Afvekslende undervisning Er undervisningen samlet set for meget eller for lidt styret af læreren? Hvilke arbejdsformer får du mest ud af? Deltager du aktivt i alle arbejdsformer?

5 Evaluering af undervisningen: lektiemængden I skal stille jer selv nogle spørgsmål i retning af: Er mængden af lektier for stor? Er sværhedsgraden af lektierne for stor? Bruger du nok tid på at lave lektier? Giver du hurtigt op, hvis lektierne er svære? Stress

6 Evaluering af undervisningen: skriftligt arbejde I skal stille jer selv nogle spørgsmål i retning af: Får I tid nok til at besvare de skriftlige opgaver? Er sværhedsgraden tilpas? Er I instrueret godt nok til at kunne besvare opgaverne? Svarer opgaverne til, hvad I har gennemgået i timerne? Får I gode nok tilbagemeldinger på opgaverne? At skrive for at lære Bruger du tid nok på at besvare de skriftlige opgaver? Afleverer du dine skriftlige opgaver til tiden?

7 Evaluering af undervisningen Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden Skriftligt arbejde

8 Overvejelser i forbindelse med evalueringen Sammensætningen af grupperne: har stor indflydelse på resultatet! Grad af lærer involvering i forhold til: -Identifikation af problemer -Konkrete løsninger (og hvordan involvere læreren sig: optræder læreren selvstændigt eller deltager læreren selv i selve gruppearbejdet i en af grupperne?) Ambitionsniveauet i forhold til, hvad der skal arbejdes med fremad (Klassens sammensætning og niveau)

9 Eksempel på lærerens involvering i, hvad der kan arbejdes med: forberedelsesniveauer (lektielæsning). Man har ikke forberedt sig: man har ingen anelse om, hvad dagens emne handler om Man har læst lektien hurtigt igennem: man ved sådan nogenlunde, hvad dagens emne handler om, men ikke ret meget mere. Man har arbejdet grundigt med lektien (taget noter, lavet tjekspørgsmål el. lign): man kan redegøre for lektiens begreber og sammenhænge Man har arbejdet grundigt med lektien, og man har tænkt lidt over, hvad man har læst: man kan bruge lektiens begreber og sammenhænge til at analysere med Man har arbejdet grundigt med lektien, og man har tænkt dybt over, hvad man har læst: man kan bruge lektiens begreber og sammenhænge til at diskutere med


Download ppt "Evaluering af undervisningen: samfundsfag Vi skal i dag evaluere (bedømme) undervisningen ift. disse emner: Planlægning Fagligt udbytte Arbejdsformer Lektiemængden."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google