Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket."— Præsentationens transcript:

1 Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket.
Vi starter kl Hvis du kan høre musik/snak er lyden i orden og du er klar. Hvis ikke kan du forsøge dig med følgende: 1. Tjek at din lyd ikke er ‘mutet’ / at dit headset er tændt. 2. Find ‘audio setup wishard’ under Meeting og gennemgå test. 3. Log af og på igen.

2 Velkommen til Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket
Ved Lone Juul Pedersen

3 Program Vi vil kigge på disse licenser og løse opgaver i hver af dem med udgangspunkt i børnebrugere til og med folkeskoleniveau. De kommer i denne rækkefølge: eReolen og eReolenGo eReolen Global eBook Central Public Library

4 Arbejdsgangen er sådan
Ca minutter info om licensen ved Lone Ca. 10 minutters opgaveløsning hos jer. Ca. 5 minutter opsamling, hvis der er kommet kommentarer ind på chatten. Gentages for hver licens. Skriv/kommenter gerne i chatten undervejs.

5 eReolen og eReolenGO

6 Opgaver til eReolen/eReolenGO:
1: På hvilke af disse sprog kan du finde bøger til børn på eReolen/eReolenGO? Det gælder IKKE eReolenGlobal. Dansk, Engelsk, Tysk, Fransk, Spansk? Tip: Søg fx på Tysk i emnefeltet og afgræns til sprog Tysk. 2: Emil på 9 vil gerne have bøger om fodbold, det kan både være fagbøger og fiktion. Kan du finde noget han kan bruge? Hvor er det fx lettest af afgrænse til hans alder – er det på eReolen eller på eReolenGO? Tip: Søg på fodbold eller brug emneindgang og afgræns på facetterne 3: Han vil gerne downloade en af bøgerne sin smartphone. Hvad kræver det – lånerkort eller unilogin? Og hvilken app skal han bruge – eReolen eller eReolenGO? Tip: Kig i FAQ’en i footeren på eReolenGo. 4: Måske har dit bibliotek begrænsning på antal lån pr måned? Så kan du anbefale titler markeret med blåt ikon, da de altid kan lånes… men er der flest ebøger eller lydbøger for børn i ordningen? Tip: Gå på eReolen og klik på boksen, der fortæller om Ekstra lån. Brug muligheden for at søge i alle ekstra lån titler og afgræns via facetterne.

7 eReolen Global

8 Opgaver til eReolen Global
Du får en forespørgsel på titlen Howl’s moving castle af Diana Wynne Jones. Er der reserveringskø på? Og hvor mange kopier findes der af den? Et læsesvagt barn i 5. klasse har brug for engelsk bog med højtlæsning – kan du finde det på eReolenGlobal? Tip: Gå i avanceret søgning og vælg formatet Overdrives højtlæsning/read-along. Hvor mange begynderlæsningbøger kan du finde? Tip: Prøv at kigge under emne/subjects. På hjemmesiden kan du vælge Kids and teens collection, men hvordan vil du finde børne- og ungdomsbøger i app’en Libby? Tip: klik ind på Collections, der er flere relevante samlinger.

9 Ebook Central

10 Opgaver til eBook Central Public Library
Vælg Browse subject og tjek Juvenile literature ud. Vælg forskellige titler og Read online. Find bogen Alphabet autos af Stephen Flagg. Hvem/hvilken målgruppe retter den sig mod? Noget af det, der lokker brugere ind i basen er en søgning på Minecraft. Hvor mange bøger finder du om dette emne i basen?

11 Opsamling Tak for i dag.


Download ppt "Velkommen til webinar: Brug de digitale ressourcer i børnebiblioteket."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google