Marsvins evolution.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Vinterbaderåd.
Advertisements

SPÆKHUGGERE.
Læseteori på femten minutter
Du er ret træt og frustreret……
Mine roser Jeg elsker alle blomster, men aller mest roser Roser er aldrig ens men er lige så forskellige som os mennesker Det er hvad der gør dem så fascinerende.
Den store Vinterfugletælling Sådan kendes fuglene.
Vejret Vandet i luften.
Sæt pennen på papiret Skriv de årsager til uro hos spædbarnet ved brystet, som falder jer ind…. Uro ved brystet s kan skyldes…
FORUM for Samfundets Beredskab
YOGA - midt FORENING
Vinden dannes.
Vi tager en tur igennem Pukkelhvalens liv
Kaskelotten.
I dag er temaet Visualisering
Gnavere og støttetandede
Livets Ord April 2009 "Våg derfor, for I ved ikke, hvad dag jeres Herre kommer." (Mt 24,42).
SSQ 5.6 side 1 De følgende spørgsmål drejer sig om din evne til – og oplevelse i forbindelse med – at høre og lytte i forskellige situationer. For hvert.
Tekster af Line Susan og Lasse 
Hvordan kan du forklare hvad
Året var 1987, i en lille by med navn Sussex, blev et lille hus totalt til intetgjort. Alt blev kastet ud, inkluderet en lille brun bamse... Den blev.
BØRNEMORDERN CHRISTIAN XENIA OG NEEL. Denne dias er sponsoreret af at Vi nægter at fortælle noget med mindre I bestikker os. I må helst ikke smække med.
Alder Navn Dato SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jeg bruger ét høreapparat (venstre øre) Jeg bruger ét høreapparat (højre øre) Jeg bruger to høreapparater (begge.
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Jeopardy Navneord Udsagnsord Brug af tegn
Tørke og sult på Afrikas Horn
Vind og vejr - klima Klimaet er et gennemsnit af temperatur, vind og nedbør målt over 30 år.
Eksamen Fokus på mundtlig eksamen, men siger lidt om skriftlig også…Dagen før, eksamensdagen, roller skr. Eksamen.
Hvalhajen Der findes cirka 330 forskellige hajer. Hvalhajen kan blive op til 14 meter lang. Hvalhajen er verdens største haj. Den spiser plankton små fisk.
Symbolismen Historisk tid ca – 1920, hvad kendetegner - ismen
Det danske alfabet Bolette Høeg Koch 2010.
Rovfugle Rovfugle er kødædere med kraftigt næb og kløer (fangere). Rovfuglene opdeles i grupper: våger, høge, kærhøge, falke, glenter, ørne, fiskeørn og.
Gnavere og støttetandede
Orkaner.
De kan svømme 50kilometer i timen
Ræv.
Halsbåndmus.
Af Christine Johnsen.  Intro  Kanylemodel  Systemudviklingsmetoden  Krav  Implementering  Test  Produkt  Konklusion.
Børns udvikling Indholdsfortegnelse Finmotorik & grov motorik Vækst
Lavet af Sofie Holland Søndergaard og Michela Svartzengren
Nyfødte børn Nyfødte børn ammes normalt og får føde på den måde
Derfor skal vi STRÆKKE UD når vi kan
Normalt Brundt hår men er farvet rødt Tøjstil er normalt det samme, men det går an på om det er i skolen eller efter skole. Går altid med smykker af en.
Herman Bang.
MacLaren 540C Coupé vs. Vandrefalken Hvem er hurtigst?
1 Pædagogisk IT-kørekort - Mentorforløb Introduktion til Podcast.
Hvorfor er Kalundborg Kommune bruger af ”Klar til Start” ? Jens Folman, jobcenterchef Kalundborg Kommune Jørgen Dan Pedersen, centerleder UU Nordvestsjælland.
Limfjorden Hvor lang tror du Limfjorden er? Hvor dyb tror du den er?
SKØJTELØBER LAVET AF: BENDIXEN & WORUP. UDSEENDE Har 6 ben og 4 veludviklede vinger Har 6 ben og 4 veludviklede vinger 8-10 mm stor 8-10 mm stor.
RUNDT OM RØDHALSEN.
Lavet af Ajla og Kirtsine
XXX – Julebudet til dem, der bygge 1, S1
Sejlklubben Egensedybet
Tiger.
I sandhedens tjeneste Kroppens signaler
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Vejr, vind og luft.. Hvordan opstår vejret? Hvor kommer vinden fra?
Jordens åndedrag På denne dag hvor lyset tæller timer,
Stråle-Simon og jagten på de sure kræftceller
Danmarks historie #3.
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Den glade skole på bjerget.
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Nu Jesus kommer gående på vandet
Januar 2010 SØNDAG MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Januar 2010 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
August 2009 MANDAG TIRSDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG LØRDAG SØNDAG
Ryggdýr Ryggdýr er dyr med ryghvirvler
Præsentationens transcript:

Marsvins evolution

Ekkolokalisering Ekkolokalisering Marsvinet udsender ekkolyde, som er nogle høje kliklyde. Når kliklydene rammer noget, kan marsvinet finde ud af, hvad det er og hvor det er. marsvinet bruger nogle meget kortere og meget mere højfrekvente kliklyde til ekkolokalisering end mange andre hvaler. Ekkolokalisering

Fjender Fjender Spækhuggeren er marsvinets værste fjende. Spækhuggeren kan ikke høre marsvinets kliklyde Marsvins kliklyde varer blot hundrede milliontedel af et sekund, og de ligger omkring 130 kHz. Til sammenligning kan et menneske høre op til ca. 20 kHz og en hund op til ca. 60 kHz. Og spækhuggerne kan ikke høre lyde, der er meget højere end 100 kHz. Og de hører bedst ved 20 kHz. Det redder livet for mange marsvin.

Kan være under vandet i 6-8 minutter Facts Marsvin er en hval Kan blive op til 25 år Kan dykke ned til 200m Kan være under vandet i 6-8 minutter Facts Marsvin er en lille hval. Hunnerne(1.7m) er større end hannerne(1.6m). Den kan blive op til 25 år. Unger bliver født fra midten af juni til midten af juli, hunnerne svømmer sammen med nyfødte unger. Marsvinene ses mest fra april til september måned. Marsvinet ses over alt i de danske farvande undtagen Bornholm. De kan dykke ned til 200m og kan holde sig under vandet i op til 6-8 minutter.

Den blå streg viser hvor meget iltmætning der i blodet Den blå streg viser hvor meget iltmætning der i blodet. Den lyserøde streg viser hvor mange gang pulsen slår i minuttet

Sælers evolution

fakta Spættet sæler kan blive op til 1,8 meter lange og kan veje 80-125 kilo. Hunnerne er mindre end hanner. Hovedet er lille og kort. For luffernes klør bruges til at rense pelsen med og til at forsvare sig selv med. Lufferne bruges også til at bevæge sig på land, og til at styre med når sælen svømmer. Pelsen er tæt og kort, den variere i bundfarverne lysegrå til gråbrun, og med et mørkere uregelmæssigt mønster. Hver sæl har sit eget mønster. Tilpassending de har dannet luffer der engang har været arme og ben. Ørene er væk for at være mere strømlignet når den svømmer. Pelsen kan gemme små luftbobler for at holde sig varm. Observation de 3 sæler var oppe 32 gange og var oppe i 2minutter og 42 sekunder. De vejer mest om vinteren for at holde sig varm. Fangst teknik. Den bruger knorhårende til at mærke vibrationerne i vandet.