Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i 1918. Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i 1918. Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts."— Præsentationens transcript:

1

2 FORFATTER

3 Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i 1918. Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts 1976, af selvmord Hun skrev digte, essays, noveller, romaner og journalistik. Og hun besvarede i mange år på spørgsmål til brevkassen i Danmarks største ugeblad

4 Hendes debut var digtsamlingen ”pigesind,” som blev udgivet i 1939. der er i alt 32 digte i denne digtsamling som handler om forskellige emner Hendes gennembrud var ”man gjorde et barn fortræd” som blev udgivet i 1941 og som handler om, hvordan voksnes angst kan være på grund af rystende oplevelser i barndommen Hendes mest kendte værk var ”barndommens gade” som blev udgivet i 1943. romanen handler om de fattige vilkår

5 Hun skrev i slutningen af 30’erne til slutningen af 70’erne. Hun skrev I tiderne hvor den spanske borger krig var, men blev aflyst af 2. verdens krig, danskerne blev mere amerikanske, på deres levestil. samtidig var den kolde krig. den nye grundlov kom også I den periode. Der blev kæmpet med ligestilling, mellem sorte og hvide. Dronning Margrethe, og prins Henrik blev gift. Margrethe 2. blev dronning af Danmark. Kvinderne begyndte at arbejde, uden for huset. Perioden bliver kaldt mellemkrigstiden socialrealisme og kulturradikalisme Man beskriver perioden, med disse ord. Socialrealisme. Kolliktivroman. Sociolekt. =(en bestemt social gruppe) Hverdagsrealisme. Surrerealisme. Kulturradikalisme.

6 Hun har en dyb psykologisk indsigt i moderne kvinders splittede liv. Hendes evne til at udtrykke sammensatte følelser i et enkelt og smukt sprog fik betydning for flere generationer af læsere. Teksternes udgangspunkt i det hverdagslige kombineret med de genkendelige temaer gjorde hende til en elsket og læst forfatter, Tove Ditlevsen bevæger sig i sit forfatterskab mellem det selvbiografiske og det fiktive med fokus på angsten og smerten, det "brændte" barn og de voksnes psykiske problemer.

7 Ca 2 min oplæsning af “barndommens gade” Vi har valgt den fordi det er en af tove ditlevsen mest kendte bøger


Download ppt "FORFATTER Tove kom til verden d. 14. december 1917, men hun sagde hele sin levetid at hun var født i 1918. Hun var gift fire gange. Tove døde d. 7 marts."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google