Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Udflugter Isleik 2016 Island 7. til 17. júlí

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Udflugter Isleik 2016 Island 7. til 17. júlí"— Præsentationens transcript:

1 Udflugter Isleik 2016 Island 7. til 17. júlí
Jorgen Bendt Pedersen

2 1.dag: (8.juli) Tur 1 Vest fjord halvø
Vi starter fra Reykjavík og kører til Borgarfjörð videre om Norðurárdalur, Brattabrekka og samt et kort stop ved vandfaldet Glanni. Vi forsætter til vikingegården på Eyríksstaðir i Haukadal. Vi kører videre over bjerget på vej til Hólmavík hvor Tryllemuseet vil blive besøgt. Efter frokost forsætter vi frem til Reykjanes hvor vi overnatter. 2. dag: (9.juli) Næste dag kører vi til Súðavík på vejen til Isafjordur og forsættes til Bolungavíkur. På vejen dertil kommer vi til museet Ósvör og bagefter ser vi naturmuseet på Bolungarvík. Hvis transport og vejrforhold tillader det, vil vi forsøge at køre op på Bolafjall. Når vi kommer tilbage til Isafjordur regner vi med en kort fritid, men derefter vil vi fortsætte frem til NÚPUR i Dýrafjörd, på vejen kører vi til Flateyri. Overnatning på NÚPUR i Dýrafjörd og der spiser vi også aftensmad og morgenmad.

3 Tur 1 forts. 3.dag: (10.juli) Næste dag kører vi til Bildudals og forsættes til Selárdal hvor vi går rundt på museet om kunstneren Samuel Jonsson. Derefter går ture til Museum på Hrafnseyri som er fødested Jón Sigurdsson og vi forsætter turen til vandfaldet Dynjandi og til museet på Hnjótur. Frokost bliver spist på vejen. Men middag og overnatning bliver på Guesthouse Breidavík. 4. dag: (11.juli) Morgenmad på Guesthouse Breidavík, derefter går turen ud på Látrabjarg. Efter at have været ude på klipperne, starter vi turen mod Reykjavik. Vi kører med ubeskrivelige udsigt over Breiðafjörður og Snæfellsnes. På vejen standser og det bliver spist frokost på en af stedene. Derefter vil vi fortsætte frem mod Reykjavik og køre gennem tunnellen Hvalfjörður. Tag badetøj og håndklæder med på turen.  

4 Tur 2. Akureyri / Mývatn / Holuhraun:
1.dag: (9.juli) Denne tur går til et af de mest interessante steder i Island. Her fokuseres navnlig på kontraster i landskabet Vi starter med fly fra Reykjavík til Akureyri, hvorfra vi kører videre med bus til Húsavik. Videre til Ásbyrgi og Hljóðakletta. Herefter køres til Dettifoss, Europas mest kraftfulde vandfald, 44m høj og 100 m bred, hvor, op til 1500 tons af vand, mudder og sand, buldrer frem fra Islands gletscher. Bussen kører os videre til Námaskarðs med dets månelignende landskab og kogende svovlkilder. Videre kører vi til søen Mývatn hvor vi skal overnatte på en bondegard. Efter aftensmad kan vi tage til Mývatns naturbad hvorfra der er en fantastisk udsigt dag: (10.juli) Efter morgenmaden forsætter vi turen til Herðubreiðarlindir, derefter gå vi til Öskju. Udbrudd i Öskju har været nogle i historiske tid. I 1875, blev en magtfuld udbrud i den sydlige hjørne af Öskju. I perioden var flere små udbrud. Det sidste udbrud blev i 1961, da Vikrahraun lava strømmede. Amerikanske astronauter blev trænet så er dette område, fordi landskabet blev anset for at ligne landskabet af månen. Storslåede og fantastisk natur Öskju vil være mindeværdig for alle, der deltager i hendes hjem. Én ting er, at denne naturlige er i "fuld sving", og vil i fremtiden mindre at landet er i konstant udvikling. Når vi har været der gå vi videre til Holuhraun. Holuhraun er er største lava i Island, som har komet på historisk tid. Dette udbrud sluttede i februar 2015 efter at have været aktiv i 6 måneder. Videre kører vi til Mývatn hvor vi skal overnatte igen.

5 Tur 2 forts. 3.dag: (11.juli) Efter morgenmad køres til Dimmuborgir hvor man kan se unikke vulkanske formationer og fantasifigurer Bussen kører videre til Ytri-Neslöndum hvor vi går en tur på Sigurgeirs fuglemuseet På vej retur til Akureyri nydes en frokost, museet på Grenjaðarstað som er en gammel gård lavet af sten og tørv og vandfaldet Godafoss. Godafoss er en af de smukkeste vandfald i landet og er en del at den 175 km lange elv Skjálfandafljód í Bárdardal. Ikke alene er Godafoss et smukt vandfald, men det har også spillet en vigtig rolle i landets historie, især i forbindelse med indførelsen af kristendommen i Island. Fra Godafoss tager vi vejen til Eyjafjördur hvorfra der er en fantastisk udsigt over Akureyri, ” hovedstaden i nord”. Fra Akureyri flyves tilbage til Reykjavik. Tag badetøj og håndklæder med på turen.

6 Tur 3. Snæfellsnes / Flatey
1.dag: (9.juli) Turen kører ud på halvøen Snæfellsnes. Ud over at give nogle af de smukkeste og mest dramatiske landskaber er Snæfellsnes et sted mystik og legende. Vi starer med at besøge Budir en unikke naturlige skønhed og nærhed til Snæfellsjökull. Den første kirke blev bygget på Budir i Den blev genopbygget i 1987 i sin oprindelige form og indviet 6 September Der er en klokke fra 1672, den anden uden dato, altertavle fra 1750, gamle sølv alterkalk, to alteret Lysestager fra messing fra 1767 og en dør ring fra 1703. Vi besøger næst Arnarstapi en smukk lille fiskerleje på den sydlige side af gletsjeren. Dette område er kendt for berømte historie. Derefter besøge Hellnar og Dritvík. Et af de interessante træk er Vatnshellir lava grotte, som blev åbnet for offentligheden i sommeren Bjarnarhöfn Shark Museum - Giv en historie hajfiskeri og tilbyder dig en mulighed for at smage de islandske delikatesser tørret haj.

7 Tur 2. forts. 2.dag: (10.juli) Vi starter dagen med sejltur fra Stykkisholmur ud på Breidafjörd bugten med sin fantastiske skønhed, med den perfekte ramme af bjerge, høje og lave, fremhæver landskabet. For naturelskere er dette absolut en "must-see" sted på Island Der er meget at se og opleve på Flatey, unikke natur, fugle, kirken med sin fantastiske grafik, stilhed, mangel på tid, det gamle bibliotek, historiske steder og den gamle landsby. Det er som tiden bogstaveligt står stille. De fleste af Flatey huse er fra det 19. århundrede, så gå rundt på øen giver en indtryk af at rejse tilbage i tiden. Vi kommer til bage til Stykkisholmur og tager busen der vil køre os til Reykjavik.

8 Tur 4. Langjökull gletscher og istunnel: Vi kører direkte til Þingvellir National Park, som er kendt for sin usædvanlige skønhed og historiske betydning På Þingvellir forlader vi hovedvejen og tage Højlands sporet igennem Kaldidalur til Islands næststørste isfjeld, Langjökull gletscher. På gletscheren vil vi blive overført til istunnelen med otte hjul gletsjerebiler. Tunnelen er i alt 800 meter lang og er højst omkring 30 meter under overfladen af gletscheren. Istunnelen er omkring kubikmeter, og er blandt de største menneskeskabte is huler i verden Fra gletscheren kører vi videre gennem Húsafell som er et af Islands mange sommerhusområder i Borgarfjörður På vej tilbage kører vi til vandfaldet Hraunfossar og Barnafossar. Besøges Reykholt og Deildartunguhver, og vi kører gennem Hvalfjörður tunnelen mod Reykjavik Denne tur er en stor mulighed for rejsende, der ønsker at gå til spændende dagstur.

9 Tur 5. Vestmannaøerne: Vi begynder denne tur med at køre over bjerget Hellisheidi mod Selfoss, Hella og Hvolsvollur og forsætter til Bakka Havn. Der sejler vi med færge til Vestmannaeyjar hvor en bustur, med quide i skandinavisk sprog, starter. På denne tur, vil du gå ind til lavaen fra den unge vulkan Eldfell. Vi tager også en bådtur til en Havhule, der er indenfor kort afstand fra Heimaey. Du vil også se ynglingssteder for fuglene súler og lunder. Vi besøger museet Eldheima, hvor historien om udbruddet er sagt og vist, er huse, der blev under asken fra vulkanen, men er nu blevet udgravet. Til sidst sejler vi tilbage til Bakka havn, hvor bussen venter på os og kører os tilbage.

10 Tur 6. Reykjanes og Krísuvík: Turen går til Reykjanes
Tur 6. Reykjanes og Krísuvík: Turen går til Reykjanes. Vi starter med at køre til Kleifarvatn og Krísuvík. Efter et kort stop forsætter vi til fiskebyen Grindavík, vil vi besøge det Blå-Lagune hvor vi kan bade og der efter spises frokost. Vi forsætter videre til Reykjanes halvøen, ser på Gunnuhver og går ud til havet ved Reykjanes fyrtårn. Vi fortsætter og kommer til Sandvik, hvor de geologiske formationer mellem Europa- og Amerika- pladerne er. Der vil være mulighed for at gå der i mellem. Derefter går turen om Sandgerði og Garðskaga. Herefter skal vi til Vikingemuseet i Njardvík og turen slutter ved udgangspunktet Tag badetøj og håndklæder med på turen.

11 Tur 7. Thorsmörk Vores destination er Þórsmörk, et naturligt paradis Vi begynder denne ekstraordinære tur med at køre over bjerget Hellisheidi mod Selfoss, Hella og Hvolsvollur hvor vi stopper for en kort stund. Vi besøger det smukke vandfald Seljalandsfoss, hvor vi kan gå bag vandfaldet. Vores vigtigste attraktion er Thorsmork, et naturreservat beskyttet på tre sider af gletschere, bjerge og iskolde floder. Der er en mængde små slugter og dale, beklædt med små birketræer. Det skaber, tilsyneladende, uendelige muligheder for naturelsker. Du kan finde mere end 170 planter, mos og lav arter i dette frodige område, som var en fjord for omkring år siden. På vej tilbage laver vi stop og går ind i den smalle slugt af Stakkholtsgjá. På vej ind til Þórsmörk krydser vi mange elve. Nogle dage er der meget vand fordi gletscher smelter eller der er megen regn, og strømmen kan ændre sig i løbet af få timer.

12 Tur 8. Thingvellir, Geysir, Gullfoss: Vi besøger Thingvellir, hvor det islandske parlament Alþingi blev etableret i 930 og kristendommen blev vedtaget i år Thingvellir har været nationalpark siden Det er geologisk enestående, da det er her de tektoniske plader mødes, det er Amerika og Europa, og her i Thingvellir kan man se at disse kontinenter langsomt glider fra hinanden. I august 2004 blev Thingvellir tilføjet UNESCO's World Heritage liste og er nu i familie med knap 800 andre steder i verden, som er blevet hædret af UNESCO. Fra Thingvellir kører vi igennem det smukke landskab i retning af et aktivt geologisk område Vi stopper for at se det smukke vandfald Gullfoss, og derefter køres til den utrolige spændende sprøjtende geysir ” Strokkur” På vores vej tilbage til hovedstaden, rejser vi over et bjerg, Hellisheidi. På denne tur vil du besøge nogle af de allermest berømte historiske steder og naturfænomener på Island

13 Tur 9. Hestetur: Med afgang fra Reykjavík kører vi til en hestegård , som ligger lige udenfor byen.
På gården vil vi låne hjelme, og vi tager en guided ridetur på de Islanske heste. Deltagerne køres retur til Rekjavik.

14 Tur 11. Den Blå Lagune: Vi kører med bus fra Reykjavik til Den Blå Lagune i nærheden af Grindavík. Adgang til badhuset, hvor man kan slappe af. Efter besøget, køres tilbage til Reykjavik. OBS: Badetøj og håndklæder medtages på turen.

15 Tur 12. Sightseeing: Rundvisning i Reykjavik hvor man, ikke bare ser nogle interessante steder, men også ser de vigtigste steder, så deltagerne har lettere med at orienterer sig i byen. Under turen besøgte vi hval museum, hvor vi kan se modeller af hvaler i naturlig størrelse.

16 Tur Transfer : Det er mulighed for buss fra og til lufthavnen ved ankomst og afrejse på bestemte dager. Der vil være special pris for deltagere til Isleik Billetter bestilles på påmeldingblanket.

17 Stævnepris med landsforeningsafgift
Inkluderer T-shirt og stævnemærke. Pris Dkk.


Download ppt "Udflugter Isleik 2016 Island 7. til 17. júlí"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google