Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afBirthe Mølgaard Redigeret for ca. et år siden
1
Bulgarsk undervisning Курс по български език Langsøskolen, Silkeborg, 2009 3. Lektion — Трети урок 2009-03-19 torsdag kl. 10:10-10:55 Erik Thau-Knudsen
2
”Indgangssalme” Balni li, fra Sedjanka Female Choir & Pipero Orchestra: Bulgarian Landscapes (2004) Balni li
3
Bestemthed — Определеност Minder om nordgermansk, især svensk: efterhængt artikel Regler Hankøn på konsonant: -ът, -ят Hunkøn og ord på -а, -я: -та Intetkøn og ord på -о, -у, -ю: -то Flertal på -и, -е: -те Flertal på andre vokaler: -та Tavleøvelse: flertal på ordene næste side
5
Hjemmearbejde til næste gang Sæt flg. ord i bestemt form: син майка татко вода /vo’da/ ”vand” портокали /porto’kali/ ”appelsiner” бири /’biri/ ”øller” кучета /’kučeta/ ”hunde” Send løsningerne pr. SMS til mig (Erik) på 40 13 41 3340 13 41 33
6
Syng en sang Vi synger Imate li vino. Imate li vino
7
Online-hjælpemidler Kursets hjemmeside (alle materialer ligger der) Kursets hjemmeside Wikipedias danske version af artikel om bulgarsk sprog (som i 2008-2009 overvejende var mit værk) Wikipedias danske version af artikel om bulgarsk sprog Bulgarsk-dansk online-ordbog (BETA) på www.slavoglotta.dk/index.php?id=89 Bulgarsk-dansk online-ordbog (BETA)
8
Bulgarsk og dansk: Germansk (se materialer fra dia 7 og 8 i Lektion 1 (PowerPoint))Lektion 1 Eksempler på dansk, engelsk, (nord-)frisisk og tysk Eksempler på dansk, engelsk, (nord-)frisisk og tysk
9
Bulgarsk og dansk: Slavisk 1
10
Bulgarsk og dansk: Slavisk 2
11
”Udgangssalme” Duet fra Sofia, fra Sedjanka Female Choir & Pipero Orchestra: Bulgarian Landscapes (2004) Duet fra Sofia
12
Kolofon: Forfatteren Dette materiale er udarbejdet af Erik Thau- Knudsen Erik Thau-Knudsen Skolegade 2A, 2. Sal DK-8600 Silkeborg Erik @ slavoglotta.dk, Skype: erikthau Mobil (+45) 40 13 41 33 Fremstillet i 2009 Materialet ligger på: slavoglotta.dk/index.php?id=91&mainid=91
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.