Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Moses del 1. Barnet i Sivkurven

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Moses del 1. Barnet i Sivkurven"— Præsentationens transcript:

1 Moses del 1. Barnet i Sivkurven

2 Josefs folk i Ægypten Josefs folk, som hedder jøderne, er slaver i Ægypten. De arbejdede for den onde ægyptiske konge uden at få noget tilbage. Den ægyptiske konge var bange for at jøderne ville finde en anden konge Derfor slog han ALLE de jødiske drengebørn ihjel!

3 Barnet i sivkurven Men der var en jødisk kvinde som fødte en søn,
og hun ville ikke have han skulle dø. Hun puttede sit barn i en lille sivkurv og sendte ham ned af den lange flod Nilen Den lille drengs søster fulgte efter kurven ned af floden. Hun så at det var den onde konges datter som først fandt kurven! Kongens datter blev glad for drengen og tog ham til sig som sin egen. Hun kaldte ham Moses.

4 Hvorfor? Hvorfor tror I at prinsessen beholdte Moses
Forstår i hvorfor Moses’ rigtige mor var nød til at sende ham væk?

5 Moses stikker af fra Ægypten
Moses voksede op til en voksen mand i kongens palads De behandlede ham som en prins, men han var ikke glad Han var nemlig ked af den måde, som kongen behandlede de jødiske slaver En dag blev det for meget for ham, og han stak af, langt væk Han levede af at vogte får, og det kunne han godt lide.

6 En brændende busk En dag hvor Moses passer sine får, ser han en
Busken brander men bliver ikke til aske, og det gør Moses lidt nervøs. Pludselig taler Busken til ham! Busken siger: ”Jeg er Gud, og du, Moses, skal gå til kongen af Ægypten og sige at han skal lade mit folk gå!”

7 Moses tvivler Moses tror ikke at Kongen vil gøre som han siger, for han er jo bare en fårehyrde nu. Hvem ville tro han taler for Gud? Men Gud giver ham en stav som kan forvandles til en slange. Et mirakel! Moses var nu klar til at gå tilbage til sin kongelige plejefamilie og bede dem om at lade jøderne gå. Fortsættelse følger i næste uge.

8 Hvordan? Hvordan tror I at Moses har det med at vende tilbage til Ægypten? Hvordan tror i at kongen vil svarer, når Moses siger at han skal lade jøderne gå?


Download ppt "Moses del 1. Barnet i Sivkurven"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google