Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Fortynding af rest sprøjtevæske og udstyr til rengøring af marksprøjter Christian Holst, Hardi International A/S, E-mail: cdh@hardi-international.com.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Fortynding af rest sprøjtevæske og udstyr til rengøring af marksprøjter Christian Holst, Hardi International A/S, E-mail: cdh@hardi-international.com."— Præsentationens transcript:

1 Fortynding af rest sprøjtevæske og udstyr til rengøring af marksprøjter
Christian Holst, Hardi International A/S,

2 Hvad er rest sprøjtevæske ?
Hovedtankens sump Kemikalie- påfyldet Omrørings systemet Diverse returslanger

3 M 70 væskesystem

4 BK væskesystem

5 EC væskesystem

6 EVC væskesystem

7 EVC væskesystem

8 EVC væskesystem

9 EVC væskesystem

10 Hvorfor skal rest sprøjtevæsken fortyndes ?

11 Nødvendig fortynding Ved dosering af et pesticid på 3 l/ha og væskemængde på 200 l/ha Efter sprøjtning er der 4 liter tilbage De 4 liter som skyldes ud af bundventilen lander på et areal på 2 m2 Hvis koncentrationen af det udskyllede er over 1 % vil man sådeles overdosere arealet

12 Fortynding af rest sprøjtevæske
1 X 2 X 3 X

13 Indvendig rengøring trailer sprøjte
For at opnå det bedste resultat ved indvending rengøring af sprøjten, skal man først skylle alle slanger og kemikalie påfyldet mm med rent vand og udsprøjte dette. Derefter skal man rengøre indersiden af hovedtanken 2-3 gange med ca 50 liter vand af gangen og udsprøjte dette efter hver skylning Indvendig rengøring kan udføres på 10 minutter og med et vandforbrug på liter. Følges denne rutine er det muligt at fortynde restsprøjte væsken ned til 1% af den oprindelige sprøjtevæske-koncentration

14 Resultater

15 Indvendig rengøring lift sprøjte
Rense vandet deles i tre portioner. Hver volumen lukkes ind i hovedtanken Hvorefter alle slanger og kemikalie påfyldet gennemskylles og hovedtanken renses indvendigt, til sidst sprøjtes væsken ud gennem dyserne. Indvendig rengøring kan udføres på 10 minutter og med et vandforbrug på liter. Med denne metode er det muligt at fortynde sprøjtevæsken 50 gange og ende på en koncentration på 2% af den oprindelige sprøjteopløsning.

16

17 Resultater

18 Udstyr til rengøring af sprøjter, indvendigt
Indvendig rengøring: Rensetank Spuledyse(r)

19 Udstyr til rengøring af sprøjter, indvendigt
Væskestandsmåler til rensetank El-fjernbetjening af manifoldventiler

20 Udstyr til rengøring af sprøjter, udvendigt
Udvendig rengøring: Rensetank Lavtryksrenser tilsluttet sprøjtens pumpe, med lanse og slangerulle

21 Udstyr til rengøring af sprøjter, udvendigt
12 V pumpe med separat tank og slange og lanse Højtryksrenser med oliemotor til tilslutning på traktorens hydraulik, med lanse og slangerulle

22 Udstyr til rengøring af sprøjter, udvendigt

23 Konklusion Det er nu muligt at få udstyr til rengøring af sprøjten i marken hvor den netop er blevet brugt. Med det rette udstyr og den rette brug af dette er det muligt at rengøre sprøjten både indvendigt og udvendigt uden at overskride den dosis som pesticidet er godkendt til. Dette sikre at der ikke sker punktkilde-forureninger, idet arealet hvorpå man udfører rengøringen ikke er det samme fra gang til gang.


Download ppt "Fortynding af rest sprøjtevæske og udstyr til rengøring af marksprøjter Christian Holst, Hardi International A/S, E-mail: cdh@hardi-international.com."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google