Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Statusseddel Ø90-Temadag januar 2006 Konsulent Erik B. Jørgensen Hobro-Aalborg Landboforening.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Statusseddel Ø90-Temadag januar 2006 Konsulent Erik B. Jørgensen Hobro-Aalborg Landboforening."— Præsentationens transcript:

1 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Statusseddel Ø90-Temadag januar 2006 Konsulent Erik B. Jørgensen Hobro-Aalborg Landboforening

2 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Statusseddel 1. Hvordan virker den? 2. Statusseddel indhold Der udarbejdes årsrapport?Ja/nej Der udarbejdes produktionsgrensopgørelseJa/nej Regnskabet indg. Stati./prod.gren. LandscentretJa/nej Regnskabet indeholder analyserJa/nej Regnskabet indgår i statistik Landscentret Ja/nej Regnskabet indgår i statistik FØIJa/nej ”Føres der fuldt beholdningsregnskab”

3 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Udgaver

4 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura

5 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Tilføjelser via bemærkningsafsnit. Kredslogon [Alt]+[m]+[f]+[b]

6 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Ejedomslogon [Alt]+[m]+[f]+[b]

7 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura 3. Bestilling og udskrift. Hvis opgaven årsrapport og/eller skat ikke er oprettet – oprettes den. Bestilling foretages via bestillingsbilledet

8 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura 4. Indtastninger. ”Godt begyndt halvt fuldendt!” ”citat slut” TilstandBetydning DannetStatussedlen er dannet i Ø90, men der er ikke indberettet oplysninger via statusseddelbilledet endnu. Dato og initialer svarer til bestillingstidspunkt og initialer på den person der har bestilt statusseddeludskriften i Ø90. Hvis der bestilles en ny statusseddel- udskrift overskrives statussedlen med den nye udgave. GemtDer er indberettet og gemt en eller flere oplysninger på statussedlen. Når statussedlen har tilstanden "gemt" kan der rettes ubegrænset i oplysningerne. Dato og initialer vises på den der sidst har indtastet og gemt oplysninger. Hvis der bestilles en ny statusseddeludskrift overskrives statussedlen med den nye udgave og allerede indtastede oplysninger forsvinder.

9 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura GodkendtStatussedlen har fået en elektronisk underskrift, hvorved den låses for rettelser og er klar til at blive overført til Ø90. Dato og initialer gemmes på den, der har godkendt statussedlen. En godkendt statusseddel overskrives ikke, hvis der bestilles en ny statusseddel gældende for samme periode. Det vil sige, at så længe en statusseddel har tilstanden ”godkendt” er det ikke muligt at rette eller slette den. God-kendelsen kan ophæves af den kredsansvarlige via KDSL. OverførtTilstanden ”Overført” betyder, at de indberettede og godkendte oplysninger fra statussedlen er kopieret over i Ø90. Når tilstanden er ”overført”, er det ikke muligt at overføre oplysningerne til Ø90 igen. Dato og initialer gemmes på den, der har overført statussedlen. Tilstanden ”overført” kan ophæves af den kredsansvarlige via KDSL, men det bør aldrig ske, uden at den kredsansvarlige samtidig sletter de tidligere overførte posteringer fra statussedlen. Det skyldes, at man ellers får oprettet oplysningerne i Ø90 to gange, hvis statussedlen overføres igen.

10 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Afvist”Afvist” er en slags stempel, man kan sætte på statussedlen, der betyder, at man ikke ønsker at få statusoplysningerne overført til Ø90, selv om de er godkendt. Når statussedlen er ”afvist” slipper man for, at den lille "Overfør statusseddel" dialog popper op, hver gang opgavevalg passeres i Ø90. Dato og initialer gemmes på den, der har afvist statussedlen. Det er ikke muligt at overføre statussedlen til Ø90, når status er ”afvist”, og fortrydes afvisningen kan den kun ophæves af den kredsansvarlige via KDSL.

11 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura 5. Hvordan gør vi (Hobro – Aalborg Landboforening, Hobroafdeling) Vi brugte statussedlen allerede i 2004. Vi oprettede ingen kredsbemærkninger. Det gik ok – der var kun få der syntes, at det var helt skidt. Dog var der som bekendt en del uhensigtsmæssigheder. De fleste var glade for ”sidste års tal”. Der var også tilfredshed med mere plads til at skrive i. Der var ca. 25 vi gav webadgang – der var 2-3 der brugte det.

12 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Arbejdsgang - indtast statusseddel, eventuelt efter div. tilføjelser. Statusseddel 2005. Vi slettede stort set det indledende afsnit, og satte det ind vi tidligere havde på en følgeskrivelse. (bilag A) Udgave A til skat/årsrapport. Udgave B til skat. Lille huskeliste / vejledning. (Bilag B)

13 Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Forretningsregnskaber. Ikke håndteret i Ø90 – var havde/har en statusseddel i papir. Statusseddel som den er nu er kun egnet til landmænd MEN det kan faktisk lade sig gøre at tilpasse en statusseddel via fravalg noter og eventuelt sætte ejendomstekst ind i note 390 /490 /499 (Bilag C)


Download ppt "Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Økonomi og Jura Statusseddel Ø90-Temadag januar 2006 Konsulent Erik B. Jørgensen Hobro-Aalborg Landboforening."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google