Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Moses 3. del.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Moses 3. del."— Præsentationens transcript:

1 Moses 3. del

2 Farao trækker sig Efter den tiende plage, hvor de førstefødte dør, Lader Farao jøderne gå. Moses bliver deres leder og samler jøderne på en rejse mod et land, som gud lover dem. Alt virker fint, men Faraoen er rasende. Han fortryder og samler sine soldater.

3 Jøderne flygter Jøderne finder meget sent ud af, at ægypterne er efter dem. De flygter, men er nød til at stoppe ved det røde have øst for Ægypten. Alle Jøderne er meget bange og ved at ægypterne kan slå dem ihjel. Men Moses har guds magt med sig.

4 Moses’ mirakel Moses tager sin stav og sætter den i havet.
Havet deler sig i to, og nu kan jøderne gå igennem. De går den lange vej med havet stående op på hver side. Da de er nået igennem lukker havet sig og ægypterne, som jagtede dem, drukner.

5 De lange år i ørkenen Moses Leder jøderne en lang vej igennem ørkenen og venter på et tegn fra gud. En dag hvor de har slået lejr ved et stort bjerg, går Moses op på bjerget og får et tegn fra Gud. Gud giver Moses 10 bud som jøderne skal følge.

6 De ti bud 1 Du må ikke have andre guder
2 Du må ikke misbruge guds navn 3 Du skal holde hviledagen hellig 4 Du skal ære din far og mor 5 Du må ikke slå ihjel 6 Du må ikke bryde ægteskabet 7 Du må ikke stjæle 8 Du må ikke vidne falsk mod din næste 9 Du må ikke begære din næstes hustru eller mand 10 Du må ikke begære din næstes ting

7 Jøderne synder Efter Moses har været på bjerget i 40 dage, kommer han ned igen. Men han ser at jøderne har bygget en guld kalv, som de tilbeder! Det er imod første bud, og Moses bliver rasende. Derfor smadrer han tavlerne og går op på bjerget igen.

8 Slutningen Moses kommer ned igen med nye lertavler og viser dem til jøderne. De vil gerne følge reglerne og siger at de er kede af deres synd. Moses leder dem igennem ørkenen i 40 år før de når frem. Endelig har jøderne fundet et sted som er deres. Et sted som Gud har givet dem (Israel).


Download ppt "Moses 3. del."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google