Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Halsbåndmus.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Halsbåndmus."— Præsentationens transcript:

1 Halsbåndmus

2 Udseende/størrelse Snuden er lang, ørerne er lange, og øjnene er store og en smule udstående. Halsbåndmusen er gulbrun på oversiden og på halen, mens undersiden er hvid. Mellem forbenene, og tværs over brystet har den en gulbrun båndformet farvetegning. Skovmusen har også en farvetegning på samme sted, men den er ikke båndformet, men ligner snarere en langstrakt plet. Halsbåndmusen måler fra snudespids til halerod 9-13 cm, og den vejer gram. Hannerne er en smule større end hunnerne. Den bliver ofte forvekslet med skovmusen, men hvor halsbåndmusens hale, som måler cm lang, er længere end hovedet og kroppens samlede længde, er skovmusens hale omkring så lang som den samlede hoved- og kropslængde.

3 Levevis Halsbåndmus lever i skov, både løvskov og nåleskov, men den træffes også i krat, levende hegn og mere åbne arealer og haver, hvor der er spredte træer og buske. Den er en god klatrer og springer, og om vinteren holder den ofte til i huse og anden bebyggelse. Arten er overvejende nataktiv. I hvileperioderne opholder halsbåndmusen sig oftest i gangsystemer, som den graver i jorden, og det er også her, at ungerne fødes. Indimellem kan reden dog findes i klipperevner og hule træer.

4 Vidste du….? Er den fredet..?
nej den er ikke fredet fordi det er et skadedyr. Vidste du…? Når Halsbåndmus kommunikerer med artsfæller er mange af lydene ultralyd, som mennesker ikke kan høre Hvad spiser den..?   Halsbåndmusen spiser både planteføde og dyrisk føde. Størstedelen af føden er planteføde som knopper, frø, frugter, nødder, bog og agern, men blandt andet larver, insekter, edderkopper og orme og alle slags frø, snegle, æg og fugleunger, her på menuen.

5 Familie/naturlige fjender .
Ægtemus,husmus,mosegris,rødmus,birkemus,skovmus,markmus,dværgmus,husrotte,brunrotte, spidsmus- Hvor bor den Halsbåndmusen mangler på en del mindre øer, men er ellers udbredt over hele landet. Dog er den fåtalligt forekommende i Vestjylland. Naturlige fjender  Ilder, musvåge, natugle, skovmår, husmår og ræv er blandt de rovdyr, der har halsbåndmusen på menuen.

6 Unger. (Unger) Uden for parringstiden synes hanner og hunner at færdes hver for sig. I løbet af ynglesæsonen, som varer fra april til oktober, kan halsbåndmusen få 2-4 kuld unger. Efter en drægtighedsperiode på dage fødes et kuld på tre til seks unger, og når de har diet i 2-3 uger, er de i stand til at klare sig selv.

7 Fremstillet af Nina.R.Grunø på Fjelsø Friskole.


Download ppt "Halsbåndmus."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google