Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Og hjemmearbejde. Er forældrehjælp altid god hjælp? Hvordan ser og oplever barnet verden? Hvilke små forklaringer og hjælpemidler kan synliggøre matematikken?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Og hjemmearbejde. Er forældrehjælp altid god hjælp? Hvordan ser og oplever barnet verden? Hvilke små forklaringer og hjælpemidler kan synliggøre matematikken?"— Præsentationens transcript:

1 og hjemmearbejde

2 Er forældrehjælp altid god hjælp? Hvordan ser og oplever barnet verden? Hvilke små forklaringer og hjælpemidler kan synliggøre matematikken? Hvad er en regnehistorie? Hvordan fastholde barnets motivation?

3 En lille historie om Sille

4 For mange oplysninger at jonglere med Matador Mix, Kanon!

5 Opgaven er blevet konkret

6 Fortæl mig det og jeg hører det Vis mig det og jeg ser det Lad mig gøre det og jeg forstår det I undervisningen og i lektielæsningen handler det om, at vi skal Se og opleve verden i børnehøjde Barnet lærer bedst, når det får fingrene i matematikken

7

8 En lidt abstrakt størrelse Gør matematikken konkret og enkel med…

9 Minus: Vi tager noget væk 6

10 Tre gange skal vi tage fem 15

11 Femten skal deles ud i tre lige store portioner Det samme som 3 gange 5 5

12 en kugleramme %

13

14

15 Opdel en plade chokolade ½ + ¼ + ¼ = 1 100% = 50% + 25% + 25%

16

17 En lille gange-historie 4. 5 Når du cykler en tur rundt om søen, cykler du 5 km. Hvor mange kilometer cykler du, hvis du tager 4 ture rundt om søen? En lille divisions-historie 12 : 3 Du er i biografen sammen med Anne og Steen. I har i alt 12 lakridsstænger, som I skal dele. Hvor mange får I hver? Tallene indgår i en konkret sammenhæng Barnet får øje på matematikken i hverdagen Især for børn i 2.-3. kl.

18

19 ForældrematematikLærermatematik Forvirrer forskellige og forkerte forklaringer barnet?

20 25 19 6 Låne og trække fra

21 25 19 6 Hvor langt er der fra 19 til 25?

22 Lærere og forældre forskellige regnemåder men ens resultater måske

23 Al forældrehjælp er god og rigtig hjælp Se og 0plev verden med barnets øjne Anvend børnesprog & små håndgribelige hjælpemidler Fortæl regnehistorier Opsum- mering

24

25 Passende tidspunkt Velegnet miljø God stemning Fastholdelse af barnets motivation


Download ppt "Og hjemmearbejde. Er forældrehjælp altid god hjælp? Hvordan ser og oplever barnet verden? Hvilke små forklaringer og hjælpemidler kan synliggøre matematikken?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google