Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Manipulation og repræsentationsformer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Manipulation og repræsentationsformer"— Præsentationens transcript:

1 Manipulation og repræsentationsformer
Tal som rygdækning Manipulation og repræsentationsformer

2 Tal som rygdækning Kan styrke/lempe afhængig af repræsentationsform
* Brøkdel Procent X ud af Y Ændre billedet man kigger på Sammenligne det med noget andet Sæt det i forhold til noget folk kan forholde sig til (eks. Danmark). ”Det svarer til”

3 5 % af DK’s befolkning er homoseksuelle
Vis dette i konkret antal mennesker (Anden repræsentationsform) = mennesker Vis dette som en brøk: / = 55/1100 = 1/20 1 ud af 20 Det er samme antal af folk, der ryger en gang i mellem i samme aldersklasse. Hvor mange vil det svare til i forhold til klassen? (Vist i ”velkendt” ramme) Klasse med 30 elever -> 1,5 person pr. klasse de svarer til 3,5 gang Gentofte Kommunes befolkning. Eller det der svarer til halvdelen af befolkningen på Fyn.

4 Påstand: Der er mange homoseksuelle i Danmark
Opgave: Hvilken repræsentationsform ville I vælge hvis I ville bevise påstanden? Hvilken repræsentationsform ville I vælge, hvis I ville modbevise/svække påstanden?

5 Påstand: Mange dør af kræft
Tal materiale: dør i gennemsnit om året Opgave 1: Repræsenter denne oplysning på mindst 5 forskellige måder. (Brug nettet til at finde de øvrige informationer, du har brug til dine beregninger) Opgave 2: Vurder hvilken repræsentationsform af tallet du ville vælge, hvis du ville henholdsvis støtte påstande eller modbevise påstanden


Download ppt "Manipulation og repræsentationsformer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google