Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune"— Præsentationens transcript:

1 Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune
IT i naturfagene Dataopsamling med udgangspunkt i emnet energi, samt påvisning af respiration og fotosyntese Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune

2 Energiformer/kvalitet
Til daglig taler vi om, at vi bruger energi. Men hvad er energi og hvor bliver det af, når vi har "brugt" det? I naturfag taler vi om at omdanne eller omsætte energi, fra en form til en anden. Mekanisk energi er en fællesbetegnelse for beliggenheds- og bevægelsesenergi. Beliggenhedsenergiens størrelse afhænger af, hvor stor massen er og hvor højt oppe den befinder sig. En stor sø på et højt bjerg har oplagret en stor mængde beliggenhedsenergi. Når vandet fosser ned ad bjergsidenomdannes beliggenhedsenergie til bevægelsesenergi. Vandet kan så drive en dynamo/generator som omdanner bevægelsesenergien til elektrisk energi, som så i en pære kan omdannes til lys og varme. Elektrisk energi frembringes i en dynamo/generator ved at bevæge en magnet i forhold til en spole (induktion). Varme er energi af lav kvalitet, da andre former for energi altid kan omdannes fuldstændig til varme, mens det modsatte ikke er tilfældet. Des varmere tingene er des mere energi indeholder de. Strålingsenergi er som navnet antyder energi fra stråling. Strålingsenergi, som kommer fra solen, er en forudsætning for alle levende organismer. Vi kan også udnytte solens energi til opvarmning af vand i en solfanger eller til elektrisk energi ved brug af solceller. Brintenergi kan ikke ses som en selvstændig alternativ energikilde. Til at producere en given mængde brintenergi, er der brugt energi fra en anden energikilde. Brint kan betragtes som energibærer. Brintenergi bliver først smart, når vi bruger vedvarende energikilder til at fremstille brintenergien. Brinten bliver sammen med ilt omdannet til vand og energi i en brændselscelle. Brint er således blot en energibærer, hvorman kan opbevare energi ligesom i et batteri.

3 Energi fra solen Vidste du ... at en times stråling fra solen svarer til hele jordens samlede årlige energiforbrug.

4 Varmt vand fra solen Se rapport om solfangertyper Folkecenter

5 El fra solen

6

7 Brændselscelle Dampturbine Stirlingmotor

8 Vandkraft/peltonturbine

9 Vindenergi

10 3-faset vekselspænding

11 Fotosyntese?

12 Algeproduktion Med Algeinnovationscentret etableres Nordeuropas første forsknings-og udviklingsmiljø indenfor algedyrkning, -udvikling og –innovation i pilotskala. Se video

13 Albedo

14

15 Software Datastudio - der var engang SPARKvue/HD Capstone

16 Opdatering til SPARKvue
Pasco har netop lanceret en ny, spændende opdatering til SPARKvue. Opdateringen er naturligvis gratis og gælder både PC/Mac versioner og tablet versionen SPARKvue HD. Forbedringer -    Moderniseret brugerflade -    Nye moduler til opbygning af sider -    Nye funktioner til design af sider -    Mulighed for at indbygge videoer i visningerne -    Deling af filer via online services som Dropbox, Google Drive mm. -    Bluetooth support for Mac og Windows. Airlink 2 og SPARKlink Air kan nu også bruges sammen med PC/Mac. Vigtigt! Desuden kan det være en ide at vente med at opdatere, hvis du både bruger SPARK dataloggeren og SPARKvue på computer/Mac, da SPARK dataloggeren på nuværende tidspunkt ikke understøtter SPARKvue 2.0. Pasco forventer ikke at kunne lancere en løsning på dette før i SPARKvue 2.0 kører ikke på Windows XP og kommer heller ikke til det. Man skal altså have en PC med mindst styresystem Windows 7 for at kunne installere opdateringen. Mac computere skal mindst have styresystem OS X v10.7 Alle “gamle” SPARKlabs kan kun måske åbnes!!!!

17 Opdatering til Capstone
Pasco er klar med en ny og spændende opdatering til Capstone. Programmet kan nu også installeres på Mac og indeholder mange forbedringer og nye funktioner. Blandt disse kan nævnes: Udelad eller slet datapunkter Journal-funktion Hjælp funktion Videoanalyse Opdateringen kan hentes gratis på Pasco's hjemmeside.

18

19 Spørgsmål eller ønsker i min præsentation så skriv til:
Facebook: Natmatit


Download ppt "Jette Andersen,Frederiksen/Vejen Kommune"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google