Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sundhedssamtale med ‘skoleforsømmere’

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sundhedssamtale med ‘skoleforsømmere’"— Præsentationens transcript:

1 Sundhedssamtale med ‘skoleforsømmere’
Sundhedsplejen Sundhedssamtale med ‘skoleforsømmere’

2 Uddannelsesbaggrund Sygeplejerske
Flere års erfaring fra børneafdeling, barselsafdeling, præmaturafdeling. Hjemmepleje Sundhedsplejerskeuddannelse 1½ år på Danmarks Sygeplejehøjskole Vi er 32 sundhedsplejersker – de fleste med maaange års erfaring.

3 Skolesundhedspleje 2.0 Indskolingssamtale med forældre i 0. klasse
Opfølgning på højde/vægt i 1. klasse Sundhedssamtale og funktionsundersøgelser i .6 klasse Udskolingssamtale i 8. klasse Sundhedspædagogisk undervisning i klasserne jf. sundhedsprofiler fra Trivselsundersøgelsen. Åben konsultation Behovssamtaler – herunder ‘skoleforsømmere’

4 Sundhedssamtale Vi går på opdagelse i historien ……(måske kender vi eleven i forvejen) – vi hjælper først og fremmest eleven til at få øje på sine egne ressourcer – og bringe dem i spil. - spørger ind til elevens helbred – helt konkret de enkelte kropsområder. -spørger ind til hvilken indflydelse ‘det’ har fået på eleven, familien, skolekammerater m.m. - vurderer om der skal henvisning til egen læge, speciallæge, fysioterapeut, psykolog, områderådgiver, sagsbehandler m.fl. - beder om samtykke til at oplysningerne kan indgå i en efterfølgende Tværs drøftelse. Metodefrihed: nogen sundhedsplejersker bruger problemløsningsmodellen, nogen bruger narrativ interviewramme, nogen bruger en hybrid af erfaring og metode… Vi eksternaliserer skoleforsømmelse – noget du er ramt af, noget der plager dig… Dette ‘noget’ – har det et navn?

5 eksempler Pige i 6. klasse er ofte sygemeldt og når hun kommer i skole er hun træt og uoplagt, kan ikke koncentrere sig og går meget på toilettet. Hun fortæller at hun ingen appetit har – udover slik og søde sager - og hun har rigtig tit hovedpine. Hendes humør svinger og hun bliver af og til udad reagerende….. Dreng i .2 klasse har ondt i maven – og er ofte sygemeldt. Han kan ikke rigtigt komme det nærmere – diffust ondt, sådan lidt over det hele og han har ondt i benene. Han har sjælden madpakke med, mest frugt og frugtstænger. Det er kendt at han ikke har det så nemt derhjemme – og der er mistanke om at mor har et alkoholmisbrug….


Download ppt "Sundhedssamtale med ‘skoleforsømmere’"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google