Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mission Statens Byggeforskningsinstitut lavede i 2004 en undersøgelse af svigt i byggeriet. Ifølge denne undersøgelse beløber omkostningerne til afhjælpning.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mission Statens Byggeforskningsinstitut lavede i 2004 en undersøgelse af svigt i byggeriet. Ifølge denne undersøgelse beløber omkostningerne til afhjælpning."— Præsentationens transcript:

1 Mission Statens Byggeforskningsinstitut lavede i 2004 en undersøgelse af svigt i byggeriet. Ifølge denne undersøgelse beløber omkostningerne til afhjælpning af svigt i byggeriet sig til 12 mia. kr. om året, ca. 10 % af produktionsværdien. Kvalitetssikring Hvorfor nu det?

2 Mission Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder § 1. Bekendtgørelsen gælder for: 1.Byggeri, som får tilsagn om offentlig støtte efter lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v. 2. Byggeri efter kapitel 3 i lov om byfornyelse, som får tilsagn om offentlig støtte efter kapitel 4 i samme lov. 3. Statsligt byggeri. 4. Andet byggeri, når vedkommende styrelse sætter bekendtgørelsen i kraft for byggearbejder, hvortil der ydes statsstøtte eller statslig udgiftsrefusion, eller hvor arbejdet i øvrigt helt eller delvist finansieres over de årlige bevillingslove.

3 Mission Kvalitetssikring tager sigte på at forebygge skader og andre svigt. En kvalificeret projektgranskning kan med et beskedent ressourceforbrug forebygge mange fejl. Projektgranskningen skal udpege dispositioner og løsninger, hvor sandsynligheden for svigt og skader og for alvorlige følgevirkninger er stor.

4 Mission Hvad skal kvalitetssikres ?

5 Mission Bygherre har ansvar for at opstille og kvalitetskrav. Rådgivere laver projekt granskning og udfærdiger udbudskontrolplan. Med udgangspunkt i udbudskontrolplan og egen projektgranskning udfører entreprenører kvalitetssikrings- dokumenter.

6 Mission

7 Kapitel 3. § 5.stk 2. Rådgivere og entreprenører skal hver for sig kvalitetssikre deres byggetekniske ydelser i overensstemmelse med god kvalitetssikringsskik og herunder i fornødent omfang udnytte de hjælpemidler, der til enhver tid findes som alment teknisk fælleseje. Rådgivere skal inden afgivelse af deres projektdel have gennemført projektgranskning, og entreprenører skal inden projektgennemgang have gennemført procesgranskning. Sikring af byggeteknisk kvalitet

8 Mission Dansk Byggeris Kvalitetssikrings- koncept 2008 Kvalitetssikrings-dokumenter kan hentes/downloades på www.danskbyggeri.dk/kvalitet

9 Mission Kvalitetssikringshåndbog Præsentation af Kvalitetssikrings- dokumenter Fagbestemte kvalitetssikrings- dokumenter Skabeloner kan downloades ved at venstreklikke på følgende links:

10 Mission Basisinformationer om byggesagen Byggesagens organisering Virksomhedens og entreprisens organisering Fortegnelse over gældende projektmateriale Resultat af procesgranskning og projektgennemgangsmøder Redegørelse for hvordan kvalitetssikringen bliver gennemført, ved hjælp af: Kontrolplan Modtagekontrol Proceskontrol Slutkontrol En kvalitetssikringshåndbog indeholder:

11 Mission Eksempel på forside til håndbog som Dansk Byggeri har udformet den. Du skal udfylde en kvalitetssikringshåndbog som enten refererer til en byggesag i arbejder på i firmaet eller en byggesag du tidligere har været involveret i. Benyt evt. præsentationsdemo på hjemmesiden som inspiration. Download kvalitetssikringshåndbogen og gem den på dit eget drev eller på USB-stick

12 Mission Download og gem mappen som relaterer til dit fag på dit eget drev eller på USB-stick Fagbestemte Kvalitetssikringsdokumenter

13 Mission Modtagekontrolplan Modtagekontrolplanen viser de materialer, der er anført i udbudskontrolplanen, eller materialer, virksomheden selv ønsker, der skal foretages en særlig kontrol af ved modtagelsen i den aktuelle sag. Modtagekontrollen skal dokumenteres.

14 Mission Modtagekontro l Eksempel på modtagekontrolskema for mursten. Udfyld skemaer som passer til dit/jeres projekt. Er der nogle poster som ikke skal kvalitetssikres i projektet slettes de af skema.

15 Mission Proceskontrolplan Proceskontrolplanen viser de bygningsdele, der er anført i udbudskontrolplanen, eller bygningsdele, virksomheden selv ønsker, der skal foretages en udvidet kontrol af i forbindelse med den aktuelle sag. Proceskontrollen skal dokumenteres, evt. med foto.

16 Mission Proceskontrol Eksempel på Proceskontrolskema for For-og bagmur med isolering. Udfyld skemaer som passer til dit/jeres projekt. Er der nogle poster som ikke skal kvalitetssikres i projektet slettes de af skema.

17 Mission Proces-fotodokumentation Hvis der stilles krav om fotodokumentation, eller virksomheden selv ønsker at anvende denne form for dokumentation, er det nødvendigt, at der anvendes et system for at sikre et overblik. Hertil kan anvendes et skema til proces- foto- dokumentation

18 Mission Slutkontrolskema 1.På slutkontrolskemaet registreres, hvilken bygningsdel der gennemgås. 2.Under bemærkninger anføres de visuelle eller funktionelle fejl/mangler, der findes under gennemgangen. 3.Under kontrollen sættes initialer.

19 Mission Arbejdsmiljø Eksempel på basisinstruks for opmuring. Basisinstruks for arbejdsmiljø- relaterede emner bør også indgå i kvalitetssikringshånd bogen.

20 Mission Digital kvalitetssikring Kvalitetssikringen på byggepladsen kan med fordel udføres digitalt. Her har vi valgt at anvende FotoDok til dette arbejde, men der findes andre tilsvarende programmer på markedet.

21 Mission For at opsætte den digitale kvalitetssikring skal man ind på FotoDoks hjemmeside på: www.fotodok.dk Brugernavn og log-in udleveres af underviser.

22 Mission Brugermanualer til FotoDok kan downloades ved at venstreklikke på fanebladet Hjælp

23 Mission Opsæt kvalitetssikringen af din praktikopgave på www.fotodok.dkwww.fotodok.dk Kvalitetssikringsdokumenterne med foto, som genereres i fotodok udskrives.


Download ppt "Mission Statens Byggeforskningsinstitut lavede i 2004 en undersøgelse af svigt i byggeriet. Ifølge denne undersøgelse beløber omkostningerne til afhjælpning."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google