Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Entrepriseforsikring

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Entrepriseforsikring"— Præsentationens transcript:

1 Entrepriseforsikring
Temadag hos Danske Risikorådgivere Jette Gottlieb Forsikringsmægler Contea

2 Elementer i Entrepriseforsikringen
Entrepriseforsikringen omfatter: All-risks herunder storm Brand Montage Ansvar på entreprisens udførelse Rådgiveransvar

3 Hvorfor tegne en Entrepriseforsikring?
AB 92 – aftalegrundlag der regulerer byggerier AB 92, § 8: Bygherren tegner og betaler sædvanlig brand og stormskadeforsikring fra arbejdets påbegyndelse, indtil mangler, der er påvist ved afleveringen, er afhjulpet. AB § 8, Stk. 3: Entreprenøren og eventuelle underentreprenører skal have sædvanlig ansvarsforsikring for skader, for hvilke der er ansvar efter dansk rets almindelige regler. Entreprenøren skal på anmodning dokumentere, at forsikringen er i kraft.

4 Hvorfor tegne Entrepriseforsikring?
Sikkerheden At dækningen er korrekt Ombygninger/tilbygninger At ansvarssummerne ikke er opbrugt Makssum pr. år, der gør, at ansvarssummen løbende bliver brugt. At forsikringen er betalt Også efter årsskiftet

5 Hvorfor tegne en Entrepriseforsikring?
I § 8 stk. 2 står anført at: Offentlige bygherrer kan kræve sig stillet som selvforsikrer. Præcis som vi kender fra kommunens øvrige forsikringsområder. I skal ikke tegne entrepriseforsikring – men i visse situationer - er det en rigtig god ide. Ombygninger, kriser mv.

6 Særlige OBS-Punkter Afhjælpningsperiode – mindst 18 måneder.
Udvide entreprisen med udgifter til rådgivere fx en procentdel af entreprisesummen, vær dog opmærksom ved mindre entrepriser. Hvis entreprenøren tegner forsikring, bed om kopi af forsikringen: Er der tegnet brand og stormskadeforsikring Er ansvarssummerne høje nok – alt efter omfanget af byggeriet Har entreprenøren tegnet erhvervsansvarsforsikring

7 Særlige OBS-Punkter Billeddokumentation ved fx veje og anlægsarbejder
Anmeld alle skader – også de formodede skader Vær opmærksom på 3 måneders fristen ved selskabsskifte Tegn entrepriseforsikring ved om- og tilbygninger, da skade på bestående bygninger, typisk ikke kan forsikres i andet forsikringsselskab. Farligt arbejde skal tegnes individuelt Vær med til opstarten af projekterne, så der er styr på såvel forsikring som risikostyringsindsatsen Tak for ordet !


Download ppt "Entrepriseforsikring"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google