Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvorfor smider vi mad ud? Og hvordan skralder man?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvorfor smider vi mad ud? Og hvordan skralder man?"— Præsentationens transcript:

1 Hvorfor smider vi mad ud? Og hvordan skralder man?

2 Introduktion Måltidet forener Madklub på Hesbjerg – ca. 15 faste + det løse 200 kr./md. eller 20 kr./dag – dækker benzin, fedtstof, pasta o.lign. Stort overskud. Vi har fordelt opgaverne – skralde, sortere, rengøre, løbende tjek, madlavning, opvask osv. Det er kontroversielt – ikke alle støtter aktiviteten

3 ”Men det er jo affald!” Bliver god, uspoleret mad til affald bare fordi det bliver lagt i en container? Supermarkederne smider tonsvis af mad ud Overproduktion, overforbrug, altid fyldte hylder, høje forbrugerforventninger (alle typer altid), høje fødevarekrav (holdbarhedsdatoer) Madbudgettet fylder meget i den personlige økonomi Men containerne landet over bugner af tusindvis af gode, sunde, økologiske madvarer – til fri afbenyttelse af alle

4 ”… Men det kan man da ikke bare!” Jo, det kan man faktisk sagtens! Lovligt – men... Grænseoverskridende – ja, i starten Sure medarbejdere/vagter – sjældent. Kom efter lukketid.

5 ”… Men det er da ulækkert!” Ja og nej. Lugt og rådden frugt Plastikindpakning Du kan altid tage et bad når du kommer hjem Hvad med rotter?

6 Opgaver Køre ud og hente mad i containere Sorter de dårlige madvarer fra med det samme Find en god opbevaringsmulighed Sorter løbende – man har pludselig meget mad, så det er vigtigt at være opmærksom på gamle varer Skyl frugt/grønsager før brug Spis som grever og baroner!

7 Praktiske råd Gammelt tøj og handsker Undgå lugten – sorter det dårlige fra ved containeren Hav et udskifteligt underlag i bagagerummet, så selve bilen ikke bliver udsat Vask frugt og grønt i vand + natron eller vand + citron. Det renser eventuelle bakterier Hvis I er mange – fordel opgaverne så der kommer system og forudsigelighed i madforsyningen

8 Hold en god stil Efterlad altid containere i pæn stand – lad ikke skrald ligge ud over det hele. Forlad stedet hvis du bliver bedt om det – medarbejdere kan være usikre på dig og de har ret til at smide dig væk Bryd aldrig en container op. Er den låst, find da en anden


Download ppt "Hvorfor smider vi mad ud? Og hvordan skralder man?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google