Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både."— Præsentationens transcript:

1 PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK

2 FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både billeder, tekst og lyd(multimodal fortælling), så er dette e- læringsmodul med Photo Story noget for dig. Photo Story af elev i 2.klasse

3 FORTÆLLING I DANSK I dette e-læringsmodul finder du forslag til, hvordan du kan anvende mobilen og Photo Story i et undervisningsforløb med multimodale fortællinger. Her kan du også finde små videoguides til overførsel af billeder fra mobil, konvertering af billeder og Photo Story. Det er en fordel at løse opgaverne på side 14 og 15, så er du nemlig klar til din undervisning i ”Fortælling i dansk”.

4 PHOTO STORY I DANSK Diskuter og aftal handlingen Lav en historie Mange billeder Mobilen Billeder, tekst, indtaling og musik sættes sammen og gemmes Photo Story ”Photo Story i 2. klasse - fortælling i dansk” skaber mulighed for en undervisning, hvor eleverne kan arbejde med både billeder, tekst og indtaling, så flest mulige elever kommer til orde. Med mobilen i hånden har de fleste elever et redskab til at tage billeder, som efterfølgende bruges i det videre danskarbejde. Kort fortalt finder eleverne på en historie, tager billeder til historien med mobilen, overfører billederne til pc´en og konverterer dem, hvorpå de lægges ind i Photo Story. Historien indtales til billeder, hvorefter det hele gemmes til en lille ”film”.

5 MIN ERFARING MED PHOTO STORY I forbindelse med Photo Story og fortælling i dansk har jeg erfaret, at -eleverne udviser stort engagement -drengene bliver opslugt af processen og arbejder koncentreret -eleverne samarbejder og diskuterer sammenhæng i deres fortælling -eleverne begejstres ved at arbejde med både billeder, tekst og indtaling -eleverne udviser stor hjælpsomhed overfor hinanden -eleverne lærer hurtigt programmet og dets få finesser at kende -eleverne ændrer hurtigt, hvis noget ikke føles rigtigt -nogle elever oplever pludselig, at de er dygtige til it, og at de kan hjælpe andre.

6 JEG BRUGER MOBILEN FORDI... Brug af elevers egne mobiler Er ved hånden Let tilgængelig Fri for booking Kamera Eleverne er vant til at bruge egne mobiler som kamera

7 JEG BRUGER PHOTO STORY FORDI... Redigering TaleTekstBilleder Photo Story Photo Story er et gratis, enkelt og overskueligt billedfremvisningsprogram. Du kan fremstille dine egne digitale fortællinger med billeder, tekst, tale og lyd.

8 HVAD ER PÅ SPIL I ”FORTÆLLING I DANSK”?

9 FORMIDLING Formidling skaber mulighed for øget refleksion. Passer billeder, tekst, indtaling og musik sammen? Refleksion skaber mulighed for øget læring. Hvad skal jeg lære/ændre for at få det rette udtryk?

10 PRAKTISKE TIPS Bed it-vejlederen om at hjælpe med at få Photo Story og Formatfactory downloaded på skolens pc´er. Eleverne skal huske at navngive deres Photo Story og gemme i deres egen mappe. Hjælp dem at gemme deres endelige produkt – det kan drille! Tjek at det er muligt at bruge skolens pc´er til indtaling af lyd. Lad eleverne arbejde sammen to og to. Accepter og benyt, at eleverne spørger hinanden.

11 DIFFERENTIERING Med Photo Story skabes større mulighed for differentiering. Eleverne arbejder ud fra egne forudsætninger. Eksempel: Når en fortælling skal udtrykkes, kan en elev, der er dygtig til det skriftlige, udfordres til at skrive længere tekster. En elev, der af forskellige årsager ikke får skrevet ret meget, kan udfordres til at indtale en længere historie og begrænse den skriftlige del. En elev, der er dygtig til it, vil hurtigt lære programmet at kende og vil kunne hjælpe andre elever. Herved ser, hører og læser de også de andres fortællinger.

12 LÆRERENS FAGLIGE KUNNEN Gennemfør dette e- læringsmodul, så du har prøvet at overføre billeder, konvertere billeder, indsætte billeder og tekst i Photo Story, indtale og indsætte musik samt gemme. Vær åben over for, at eleverne kan eller hurtigt kan mere end dig. Benyt dig af deres viden. De vil hellere end gerne hjælpe og vise, hvad de kan.

13 LÆRINGSFÆLLESSKAB Med Photo Story får alle et fagligt udbytte. Alle er aktive – også de fagligt mindre stærke. I et læringsfællesskab trækker stærke ofte de store læs, mens de mindre stærke elever iagttager, lytter og er med i periferien. Eleverne ved, hvilke elever, de kan hente hjælp hos. Tip: Lad dem arbejde i små grupper, og accepter, at alle ikke arbejder lige meget ved computeren. De lærer også, mens de andre arbejder. Lad eleverne bruge hinandens forskellige kompetencer (stave, indtale, teknik, finesser mm.).

14 FØR DU GÅR I GANG Før du går i gang, skal du tjekke om skolen har Photo Story og konverteringsprogrammet Formatfactory. Spørg evt. din it-vejleder om hjælp. Du kan downloade programmerne her: Photo StoryPhoto Story og Formatfactory.Formatfactory

15 HVORDAN GØR JEG? 1.Tag 4 billeder med din mobil. 2.Se, hvordan du overfører billederne til pc Overfør klip til pc.Overfør klip til pc. 3.Se, hvordan du formater dine billeder Formatfactory.Formatfactory. 4.Se, hvordan du arbejder i Photo Story Video om Photo StoryVideo om Photo Story 5.Åbn Photo Story og opret en fortælling. Indsæt Billeder Tekst Indtal Musik Gem

16 Hvad kan IT? - skabe en ramme for en undervisning, hvor eleverne i høj grad gør brug af hinandens viden om it, og hvor denne viden støtter og udvikler danskfaglige områder - skabe rammer for en undervisning, hvor flest mulige elever kommer til orde - skabe rammer for elevernes fortælleglæde i både tekst, billeder og lyd Faghæfte 48 (IT og medier) Undervisningen skal støtte udviklingen af elevernes digitale dannelse i løbet af deres skolegang. Photo Story kan være et første skridt i den retning. Fælles mål efter 2.klasse - udtrykke sig i enkle produktioner med billede, lyd og tekst - Skrive på computer MÅL

17

18 HVIS DU VIL VIDE MERE Gode ideer til arbejdet med Photo Story Fabler i Photo Story


Download ppt "PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google