Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sprogene i Europa Lidt sprogstatistik: Der er pt. 20 officielle EU-spog for 25 lande: Dansk, engelsk, estisk, finsk, fransk, græsk, italiensk, lettisk,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sprogene i Europa Lidt sprogstatistik: Der er pt. 20 officielle EU-spog for 25 lande: Dansk, engelsk, estisk, finsk, fransk, græsk, italiensk, lettisk,"— Præsentationens transcript:

1 Sprogene i Europa Lidt sprogstatistik: Der er pt. 20 officielle EU-spog for 25 lande: Dansk, engelsk, estisk, finsk, fransk, græsk, italiensk, lettisk, litauisk, maltesisk, nederlandsk, polsk, portugisisk, slovakisk, slovensk, spansk, svensk, tjekkisk, tysk og ungarsk

2 Engelsk er modersmål for 16 % af EU´s befolkning, og derudover taler 31 % det godt nok til at kunne samtale på det. Tysk er modersmål for 24 % af EU's befolkning, og det tales rimeligt som fremmedsprog af 8 % af EU's befolkning. Fransk tales af 28 % af befolkningen, hvoraf halvdelen har det som modersmål. Italiensk er det fjerde mest udbredte sprog. Der er lige så mange, der har det som modersmål som fransk, men der er betydeligt færre, der kan det som fremmedsprog (2 %). 15 % af EU's befolkning taler spansk (11 % som modersmål og 4 % som fremmedsprog).

3 Hvor mange i EU taler de enkelte sprog?


Download ppt "Sprogene i Europa Lidt sprogstatistik: Der er pt. 20 officielle EU-spog for 25 lande: Dansk, engelsk, estisk, finsk, fransk, græsk, italiensk, lettisk,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google