Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Forrest Gump.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Forrest Gump."— Præsentationens transcript:

1 Forrest Gump

2 Berettermodel

3 Formen Kamera Perspektiv: Normal perspektiv er oftest brugt i filmen. Der bliver brugt normal perspektiv forskudt. Vinkel: Der er meget total, halvtotal og nær. Der bliver brugt tilt. Der er traveling og slowmotion. Der bliver zoomet hurtigt ud og ind på ting. Klipning: Der bliver brugt parallelforløb en gang. Forrest løb bliver brugt til at klippe frem i tiden. Lyd og farver: Der bliver brugt voice-over gennem næsten hele filmen. Farverne bliver brugt til at beskrive stemningen.

4 Formen Hændelser der relaterer til virkeligheden
Gennem filmen påvirker Forrest vores nutid. Dem vi har fundet er: Smileyen, Elvis, John Lennon, ”Shit Happens”, Apple og præsidentsvindel.

5 Indhold Sproglige udtryk
”Livet er som en æske chokolade, du ved aldrig, hvad du får.” ”Man er så dum som sine handlinger.” ”Hans ryg er så skæv som en politikers.” ”Du snød mig! Jeg havde en skæbne.”

6 Indhold Personer Forrest Gump:
Udseende/ydre: Skæv rygrad, benskinner. Ligner en soldat. Han er opkaldt efter stifteren af Ku Klux Klan. Milliardær. Utrolig god form. Personlighed: Anderledes - naiv, positiv, dum. Dårlig til at udtrykke sig. Troværdig. Forelsket i Jenny. Han inspirerer folk.

7 Jenny Curran Jennys barndom: Brutal, barsk, fattig. Imødekommende. Anderledes. Gode venner med Forrest, hun har ikke mange andre venner. Hun vil gerne være fri. Jennys voksenliv: Forelsket i Forrest. Forvirret, store forandringer. Dårlig til at udtrykke sig. Usle miljøer. Trist.

8 Momma Gump Kærlig. God mor, hun er god til at sætte ting i perspektiv. Hårdt liv. Klog. Hun går op i skæbne. Hun får kræft.

9 Løjtnant Dan Vietnam: Kontant. På vagt. Går op i ære, besat af skæbne. Han er hård. U.S.A: Invalid. Usselt miljø - mange prostituerede, Alkoholiker. Han vil ikke ses ned på. Han er en god ven.

10 Benjamin Bufford Blue ”Bubba”
Går op i rejer. Smådum. Anderledes Sort. Underbid. Forrests uægte bror. Drømmer om rejebåd.

11 Indhold Miljøer Forrests barndomsmiljø:
Stort hus afsides fra alle andre. Moren lejer værelser ud for at blive boende. De klarer sig gennem hverdagen med en indtægt der dækker deres udgift. Stor grund der ligger ud til en sø. Bor i sydstaten. 1 km væk fra byen. Mange træer. normalt-miljø.

12 Jennys barndomsmiljø:
Hus så gammelt som Alabama. Afsides fra alle andre. Faren er alkoholiker. Jenny og hendes søster bliver seksuelt misbrugt. Faren er bonde. Beskidt og slidt tøj. Det er et dårligt miljø fordi Jenny ønsker at blive fri. Campingvognen er også et usselt miljø.

13 Vietnam-miljøet: Regn i sidste del af krigen - dårlig stemning. Mange mørkegrønne farver. Usselt miljø - mudder, beskidt, fattigt. Anspændt hele tiden. Jungle og plantevækst overalt. Utrolig fugtigt. Grusvej alle steder. Hård stemning påvirker dem psykisk.

14 Indhold Tema: De gennemgående temaer er venskab og hvordan vi behandler folk. Venskab er temaet igennem hele filmen og også starten på kærligheden. Alle personer, vi følger, bliver behandlet anderledes. Fjeren: Fjeren betyder, at Jenny bliver en fri fugl. Jenny bliver en fri fugl, da hun dør. Hun får endelig fred og ro og har ikke flere bekymringer. Fjeren kan også betyde Forrests skæbne, der flyver rundt som en brise. Forrest spørger sig selv i filmen, om hans skæbne er bestemt, eller om han kan vente og se hvad der sker.

15 Indhold Budskabet: Budskabet er, at alle har en skæbne. Grunden til, at vi mener det, er at både Forrest og Dan havde deres skæbne forudbestemt, men ændrede den. Vi mener også, at der er et andet budskab. Det er, at man skal lære at give slip på sin fortid. Grunden til, at vi mener det, er at Jenny ikke kan få bearbejdet sin fortid og give slip på den og lever derfor videre med et dårligt liv. Slutningen: Vi mener, at slutningen er både ulykkelig og lykkelig. Forrests slutning: Hans slutning ender både lykkeligt og ulykkeligt. Da Jenny dør, gør det Forrests slutning ulykkelig, men han har fået en søn og formår at kunne komme videre. Jennys slutning: Selvom Jenny dør, ender hendes slutning lykkeligt, da hun kommer væk fra sit dårlige liv og bliver fri.

16 Gruppediskussion Hvis vi havde Forrest som klassekammerat:
Reaktion: Vi ville ikke mobbe ham, men vi ville heller ikke gå sammen med ham eller være ven med ham. Medlidenhed: Mathias har medlidenhed med ham, fordi han ikke forstår vores verden, men ikke nok til at være sammen med ham. Julie har medlidenhed med ham, fordi han er anderledes i forhold til andre. Hun synes, at han er så sødt og rart et menneske, så det næsten gør ondt. Staklen har ingen muligheder. Jakob har medlidenhed med ham, fordi han ikke kan gøre for, at han er dum. Hvis det var os i bussen: Mathias ville blokere sædet, fordi det ville være pinligt at sidde ved siden af ham. Derfor ville Mathias ikke være hans ven. Julie ville lade ham sætte sig, fordi hun ville have medlidenhed med ham og fordi hun ikke ville turde at sige noget til ham. Julie ville ikke være Forrest ven, fordi hun ville være bange for omverdenens reaktion.

17 Forskelsbehandling Behandler vi andre forskelligt? Ja vi behandler andre forskelligt f. eks. sorte, hjemløse og handicappede. Vi behandler også vores venner, voksne og lærere forskelligt afhængig af, hvem de er. Hvorfor handler vi sådan? Vi behandler hjemløse og handicappede forskelligt, da det er noget vi lærer. For samfundet er handicappede og hjemløse ikke noget aktiv. Vi lærer at disse grupper af mennesker er lavere stående. Vi mener også at det skyldes, at vi er berøringsangste. (F. eks hvis der kommer en blind, aner vi ikke, hvad vi skal gøre). Hvordan burde vi opføre os? Vi burde have respekt for andre på alle måder, fordi alle har ret til et godt liv og at få den samme behandling. Vi er alle sammen mennesker. Vi burde måske endda opføre os bedre og hjælpe mere da de har ekstra behov for det. Vi skal desuden via den tro vi er blevet opdraget i, være næstekærlige. Vi skal behandle hinanden godt og hjælpe hinanden når vi har brug for det. Citat: ”Vi bør behandle alle mennesker ens ved at behandle dem forskelligt” (ukendt)


Download ppt "Forrest Gump."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google