Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Cykeltræning for nybegyndere i OGF

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Cykeltræning for nybegyndere i OGF"— Præsentationens transcript:

1 Cykeltræning for nybegyndere i OGF

2 Team OGF-Mentorhold Krav til rytter og cykel:
Rytteren skal kunne holde balancen på cyklen og kunne klare en distance på mellem km på en trænings aften. Der cykles med hjelm. Cykeltøj en fordel, men ikke et Must! Medbring drikkedunk og evt. energibar. Cyklen skal være med udvendige gear. Det gør det meget lettere at skifte slange ved punktering. Udvendige gear gør det mere spændende at cykle bakker og i med- og modvind. Cyklen skal være lovlig, bremser, gear, kæde o.lign. (medbring ekstra slange og pumpe)

3 Træningsplan Cykeltræning hver tirsdag og torsdag aften kl (med mindre der er forhindringer) Vi træner i perioden 1. april til 31. maj, herefter hold 4 light til 30. juni. Der cykles på mindre veje, og i en hastigherd, hvor alle kan deltage. Distance ca. 25 – 30 km på en træningsaften.

4 Mentorhold Vi skal max. være 10 på holdet.
Vi træner som et hold. Vi hjælper hinanden. Vi træner rulleskifte, 2+2 og 1+1. Der trænes i kommandoer (forhindringer, huller, forfra og bagfra o.lign.) Der trænes bakkekørsel (op og ned) Der trænes kliksko. Der cykles efter gældende færdselsregler.

5 Lær dig selv og cyklen at kende
I takt med at vi lære hinanden bedre at kende, vil vi blive mere modige. Hastigheden kommer lidt op og vi kommer til at køre mere tæt. Det er vigtigt at vi ikke bliver overmodige og uforsigtige, det er her at der sker skader. Vær hele tiden obs. på hvad der sker foran. Ved defekt på cyklen, hjælper vi hinanden, men det er en god læring selv at stå med en punktering eller en kæde der skal sættes på plads. Hvor meget skal lufttrykket være PSI – Bar?? (115 PSI = 8 Bar), se på dæk. Hvordan smøres og renses kæden? Justering af gear og bremser!

6 Det sociale Boost Sidste år mødtes holdet senere på sæsonen, hvor der blev kørt træningsture. Der er oprettet en FaceBook gruppe, hvor aktiviteter bliver lagt ud, således at den enkelte kan tilmelde sig, og evt. selv foreslå en tur. FaceBook: Team OGF cykelmotion. (tidl Team OGF Mentorgruppe). Der vil som regel blive orienteret om ruten, og her kan den enkelte rytter tilmelde sig træningen. Yderligere information på

7 Plan - Mål I takt med at rytterene bliver bedre – er det planen at de blander sig med de øvrige OGF’ere. Det vil være naturligt, hvis første spring er ind i gruppe 4. For andre vil det måske være at deltage i et cykelløb, eks.vis Fyn rundt, Hjertedame (for kvinder) eller noget helt 3. Det er OGF-cykelmotions helt klare mening, at der i sommersæsonen cykles på racercykel og med kliksko. Der er dog enkelte der pga. fysiske forhold dispenseres for denne ordning.


Download ppt "Cykeltræning for nybegyndere i OGF"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google