Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Serverings- og afrydningsformer

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Serverings- og afrydningsformer"— Præsentationens transcript:

1 Serverings- og afrydningsformer
Sådan bæres tallerkener Afrydning Brug af serveringsbestik Engelsk servering

2 Sådan bæres tallerkener/servicet
Tunge ting bæres så tæt på kroppen som muligt Tallerkener bæres (som vist) i venstre hånd Flasker bæres på en rund bakke Bestik bæres på bakke/tallerken med serviet Glas kan ved opdækning bæres i hænderne, men ved servering altid på bakke 3-12 3-12

3 Afrydning af tallerkener
Tallerkener tages ud fra gæstens højre side Madrester skrabes ned på tallerkenen, som holdes med fingrene. Her låses også knivene fast med gaflerne

4 Afrydning af tallerkener
Ordentlig afrydning = sikker transport Sjusket afrydning = usikker transport

5 Brug af serveringsbestik
Da man bærer fadet på venstre arm/hånd, er der kun højre hånd fri til servering Tag en stor ske og en stor gaffel i højre hånd – hold dem som vist Lad lillefingeren danne ”hængsel” prøv at bevæge gaflen opad

6 Brug af serveringsbestik
Ved servering af retter der har rund form, som f.eks. bagt kartoffel, tomat, tartelet eller lignende, er det lettest at vende gaflen som vist på billedet

7 Engelsk servering Under serveringen holdes fadet vandret i en sådan stilling, at gæsten kan overskue hele anretningen.

8 Man klemmer med gaffel og ske om emnet
Med pegefingeren kan man løfte gaflen væk og derved tage fat om emnet Kom så tæt på tallerkenen som muligt med fadet


Download ppt "Serverings- og afrydningsformer"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google