Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ny indsamling af madaffald i sommerhusområder

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ny indsamling af madaffald i sommerhusområder"— Præsentationens transcript:

1 Ny indsamling af madaffald i sommerhusområder
Lars Ege Larsen Affaldskonsulent Affaldskontoret Trafik og Ejendom

2 Baggrund Madaffald er spild fra madlavningen og rester, der ikke er blevet spist. Fx kød, grønt, brød, osv. Plus brugt køkkenrulle, kaffefiltre og teposer. Madaffald indeholder vigtige næringsstoffer, som bør bringes tilbage i kredsløbet igen i stedet for at blive brændt. Madaffaldet udnytter vi til at lave både biogas og kompost.

3 Baggrund Frederikssund Kommune har i kommunens affaldsplan sat sig det mål at øge indsamlingen af madaffald. Byrådet besluttede den 31. august 2016 at indføre en beholder til madaffald i de områder af kommunen, som ikke kildesorterer dagrenovation. Byrådet skal i februar eller marts vedtage et nyt regulativ, som herefter sendes i høring. Der arbejdes efter en tidsplan, hvor spandene er udbragt og på plads senest 1. juni 2017.

4 Ny ordning – ny beholder
Sommerhuse får samme ordning som de øvrige boliger i kommunen De nuværende beholdere skal benyttes til restaffald Hver bolig får en ny beholder på 140L med grønt låg til madaffald Madaffaldet skal pakkes i grønne madaffaldsposer, som uddeles af kommunen.

5 Ny ordning – ny pris Da det er dyrere at tømme og vedligeholde to beholdere, vil prisen stige. I 2017 vil taksten tage udgangspunkt i, at omkostningerne til indsamling stiger fra sommer af. Fra 2018 vil taksterne være de samme som i det øvrige kildesorterede område. Den samlede renovationsregning vil blive ca. 8 % højere fra 2018. Man kan vælge en mindre restbeholder

6 Afhentning Restaffald og madaffald bliver hentet samtidig hver 14 dag
Skraldebilen har to rum, et til hver slags affald Skraldebilen har en totalvægt på 12 ton, hvilket er ”halv størrelse” af de øvrige skraldebiler (26 ton). Eksempel på 12 ton bil


Download ppt "Ny indsamling af madaffald i sommerhusområder"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google