Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer."— Præsentationens transcript:

1 Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer

2

3 Realvækst i kommunalt og regional forbrug, pct.

4 7 principper for modernisering af den offentlige sektor −Styringen i den offentlige sektor skal fokusere på mål og resultater −Dialog, åbenhed og klare mål skal være udgangspunkt for opgaveløsningen −Ledelse og styring skal tage afsæt i tillid og ansvar −Udvikling og fagligt handlerum skal bygge på velbegrundet dokumentation −Opgaveløsningen skal baseres på viden om, hvad der virker −Ledelse og engagement skal fremme innovation −Offentlig service skal inddrage borgernes ressourcer

5 Styringslaboratorier −vigtigste formål er at undersøge, hvordan en organisation – med udgangspunkt i et eller flere af de syv principper - kan nytænke sine styringsformer. −Laboratorierne skal således producere case-resultater, der giver ”kød og blod” til de syv principper for modernisering. −For at sikre momentum i de enkelte laboratorier, gøres tidshorisonten for et laboratorium på baggrund af MindLabs erfaringer relativt kort, ca. 4-6 måneder fra start til slut.

6

7

8 Eksempel på Styringslaboratorie case: −Fælles behandlingsindsats, Nordsjællands Hospital og tilhørende kommuner −Nordsjællands Hospital har haft store udfordringer med overbelægning, mens kommunerne oplever at bruge for mange penge på uhensigtsmæssige indlæggelser. −Derfor har hospitalet taget initiativ til et udviklingsprojekt med de otte kommuner, der er tilknyttet hospitalet. Formålet er at finde nye samarbejdsmodeller, der bygger på et tillidsbaseret samarbejde og hvis formål er at hindre uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser.

9 Opgaver for Center for Offentlig Innovation −at identificere og formidle innovative og effektive tiltag −at støtte lokale innovationstiltag, der vurderes at have et særligt potentiale −at fremme samarbejde og netværk −at understøtte gennemførelse af og opfølgning på lokale styringslabo- ratorier

10 Der nedsættes et Innovationspanel −Det skal fungere som inspiration og sparringspartnere for Center for Offentlig Innovation. −Formålet med panelet er at styrke centrets gennemslagskraft og understøtte både en forskningsmæssig og praksisnær forankring. Centret kan på ad hoc basis trække på de forskellige paneldeltageres viden og sparre med dem ift. konkrete problemstillinger. −Herunder forventes det, at paneldeltagerne løbende bidrager til, at centret er orienteret om fx aktuel forskning, internationale tendenser eller lokale problemstillinger. −Panelet mødes årligt til en camp, hvor der på baggrund af oplæg fra paneldeltagerne formuleres input til arbejdet i Center for Offentlig Innovation.

11 Arbejdet med principperne −Det er en vigtig ledelsesopgave at sikre, at arbejdet med principperne realiseres. −De decentrale ledere har ansvaret for i samarbejde med medarbejderne at omsætte principperne i praksis −Det er afgørende, at principperne konkretiseres og ikke mindst lokalt gennem en dialog i SU- og MED-systemerne

12


Download ppt "Tillidsreform SKAL Principper for samarbejdet mellem den danske regering, arbejdsgiverne og de faglige organisationer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google