Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior."— Præsentationens transcript:

1

2 Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior

3 Koraller Golfstrømme n Bølgekraft Dykkervilkår

4 Hvad vil vi vide om koraller? Levevis? Fødekæde? Trusler mod koraller? Hvad kan vi gøre for at beholde koraller? Mennesket betydning for koraller? Formering?

5 En koral er et dyr. Et dyr der er nært beslægtet med søanemonerne. Koraller findes både som bløde hornkoraller og som hårde stenkoraller der har et indre skelet af kalk. Det er de hårde stenkoraller, som danner de kæmpe store og flotte rev.

6 En koral lever i et meget tæt samarbejde med tropiske mikroskopiske alger. Algerne lever i stort antal inde i korallens bløddele De er med til at give korallen dens farve – og dens liv. Algen lever, som andre grønne planter, ved hjælp af sollyset, som den bruger til sin formering ved at omdanne kuldioxid til levende væv. Algerne dækker langt den største del af korallens energibehov, og til gengæld giver korallen fred og husly til algerne. Algen er forpligtet fordi hvis koralen dør, så dør algen også, og hvis algen dør, så bukker koralen også under for eller senere.

7 Over hele verden er koralrev stærkt truede. Udviklingen af verdens koralrev har taget millioner af år. Men det har kun taget få årtier at ødelægge mere end 25 pct. af verdens koralrev. Især det voldsomme pres fra det stigende antal mennesker, som flytter ud til de tropiske kyster udgør en alvorlig trussel for korallerne.

8 Forurening fra husholdnings- og industrispildevand også minedrift og landbrugsproduktion truer den økologiske balance på koralrevene. Skove ryddes, mangrover fældes, jorden langs kysten opdyrkes. Jord og ler i kystvandene, kvæler korallerne. Uvidende og hensynsløse turister er med til at ødelægge koralrevene, når de f.eks. træder på korallerne under snorkling eller tager dem med hjem som souvenirs.

9 På verdensplan er ca. 350 mio. mennesker afhængige af koralrevene som spisekammer. Befolkningerne langs de tropiske kyster er stærkt afhængige af de turismeindtægter, som sunde koralrev kan frembringe. Koralrev beskytter kysterne, da revene udgør en naturlig fysisk barriere. Selvom koralrev blot udgør 0,2 pct. af klodens havbund, er koralrev hjemsted for en fjerdedel af alle havets dyrearter. Tusindvis af dyrearter er direkte afhængige af korallerne som skjulested og som fødegrundlag.

10 De tropiske koralrev Det er kun stenkorallerne, som kan lave koralrev. Og de findes kun i troperne. Selv om der findes koraller i de fleste af verdens have, har koralrevene en langt mere begrænset udbredelse. Da det kun er stenkoraller, som kan danne koralrev, må der være særlige omstændigheder, som begrænser netop stenkorallernes udbredelse.

11

12

13

14


Download ppt "Mette Mie ChristiansenClaus Davidsen Morten S. Jensen Susanne Andersen Jesper N. Jensen Robin K. Asmussen Nana S. Jensen Søren Melchior."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google