Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Teisme vs. naturvidenskabTeisme vs. naturvidenskab  Det teistiske verdensbillede vil således være enig med det videnskabelige verdensbillede i sin beskrivelse.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Teisme vs. naturvidenskabTeisme vs. naturvidenskab  Det teistiske verdensbillede vil således være enig med det videnskabelige verdensbillede i sin beskrivelse."— Præsentationens transcript:

1

2 Teisme vs. naturvidenskabTeisme vs. naturvidenskab  Det teistiske verdensbillede vil således være enig med det videnskabelige verdensbillede i sin beskrivelse af virkeligheden, af verden. Det er når det kommer til tolkningen af det vi så ser og observere, vi rammer forskelligheden.

3  … teismen har som sin grundantagelse at der er en Gud og at virkeligheden derfor i sagens natur ikke fyldestgørelsen kan forklares ud fra en videnskabeligt verdenstydning.

4 Teistisk mangfoldighedTeistisk mangfoldighed  Én Gud vs. flere guder  Immanent vs. transcendent  Person vs. upersonlig kraft

5 Apostolicum  Vi tror på Gud Fader, himmelen og jordens skaber  Og på Jesus Kristus, hans enbårne søn, vor Herre …

6 Bibelsk teismeBibelsk teisme  Gud er personlig  Skaberværket / universet er udstyret med et ”telos”  Klare etiske implikationer  Ydmyghed og taknemmelighed som menneskelige grundvilkår

7 Teistisk vs. ateistisk virkelighedTeistisk vs. ateistisk virkelighed


Download ppt "Teisme vs. naturvidenskabTeisme vs. naturvidenskab  Det teistiske verdensbillede vil således være enig med det videnskabelige verdensbillede i sin beskrivelse."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google