Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

LUDOMANI. DET SKJULTE MISBRUG En underdiagnosticeret lidelse. Ikke spurgt til sammenhænge ml. fysiske og psykiske symptomer og problemer med pengespil.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "LUDOMANI. DET SKJULTE MISBRUG En underdiagnosticeret lidelse. Ikke spurgt til sammenhænge ml. fysiske og psykiske symptomer og problemer med pengespil."— Præsentationens transcript:

1 LUDOMANI

2 DET SKJULTE MISBRUG En underdiagnosticeret lidelse. Ikke spurgt til sammenhænge ml. fysiske og psykiske symptomer og problemer med pengespil. Symptomerne er diffuse.

3 HVAD ER LUDOMANI? Afhængighed af pengespil WHO’s ICD-10: Patologisk spillelidenskab DSM-5: Misbrugsrelateret lidelse Der findes international anerkendte screeningsværktøj med 9 indikatorer

4 KONSEKVENSER AF LUDOMANI Konsekvenser: Fysiske, psykiske, sociale, samfundsmæssige og økonomiske. Problemer med økonomi, tid og fokus skaber nye problemer som social isolation, løgne, kriminalitet mv.

5 FORKLARINGER PÅ LUDOMANI

6 FAKTA Tal fra 2006 og 2008 viser, at 133.000 danskere har spilleproblemer. Der var 5.000 ludomane i Danmark. Nyere undersøgelser og erfaringer viser en stigning. Fra 2009 til 2013 er der sket en stigning i antallet af henvendelser fra unge under 25 år til Center for Ludomani på 350 pct.

7 FAKTA

8 SYMPTOMER PÅ LUDOMANI Fysisk: Hjertebanken, hovedpine, stress, mave- og muskelsmerter, nedsat immunforsvar Psykisk: Søvnproblemer, koncentrationsbesvær, depression, angst, rastløshed, selvmordstanker, Adfærd: Ubeslutsomhed, manglende overblik, impulsivitet, irritation, klat-fravær

9 BEHANDLING AF LUDOMANI

10 VIDEO: TIDLIGERE SPILLER Se videoen og nedskriv noter. Overvej følgende: Hvordan beskriver han ludomanien? Hvad fremhæver han? Hvordan påvirkede det hans liv?

11 AUDIOER: TIDLIGERE SPILLER Lyt og nedskriv noter. Overvej følgende: Hvordan beskriver de ludomanien? Hvad fremhæver de? Hvordan påvirkede det deres liv?

12 HVORDAN KAN DU HJÆLPE?

13 VIDEN OG VÆRKTØJER www.talomludomani.dk

14 FÅ INFORMATION OG RÅDGIVNING Center for Ludomani tlf. 70 11 18 10 www.ludomani.dk


Download ppt "LUDOMANI. DET SKJULTE MISBRUG En underdiagnosticeret lidelse. Ikke spurgt til sammenhænge ml. fysiske og psykiske symptomer og problemer med pengespil."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google