Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Enhed for MTV Dialyse ved kronisk nyresvigt – kan antallet af patienter i udgående dialyse øges? Introduktion Finn Børlum Kristensen Sundhedsstyrelsens.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Enhed for MTV Dialyse ved kronisk nyresvigt – kan antallet af patienter i udgående dialyse øges? Introduktion Finn Børlum Kristensen Sundhedsstyrelsens."— Præsentationens transcript:

1 Enhed for MTV Dialyse ved kronisk nyresvigt – kan antallet af patienter i udgående dialyse øges? Introduktion Finn Børlum Kristensen Sundhedsstyrelsens Enhed for Medicinsk Teknologivurdering Panum instituttet 17. januar 2007

2 Præsentation af rapporten
Enhed for MTV Program Præsentation af rapporten Hvad betyder rapporten for udviklingen på området? Fremtidsperspektiver – diskussion

3 Formål med MTV-rapporten
Enhed for MTV Formål med MTV-rapporten Formålet er: at undersøge om antallet af patienter med kronisk nyresvigt i udgående dialyse med fordel kan øges

4 Hvad er udgående dialysebehandling?
Enhed for MTV Hvad er udgående dialysebehandling?

5 Formål med MTV-rapporten
Enhed for MTV Formål med MTV-rapporten I MTV’en belyses teknologien, de patientrelaterede, de organisatoriske og de økonomiske aspekter MTV’en udarbejdes som støtte til fagpersoners, sundhedspolitikeres og administratorers fremtidige planlægning på området samt til dialysepatienter

6 Analysespørgsmål - Teknologi
Enhed for MTV Analysespørgsmål - Teknologi Er der forskel i behandlingseffektiviteten af de forskellige dialysemetoder (CHD, HHD, self care, PD)? Hvilke kliniske og øvrige faktorer er afgørende for valg af dialysemetode? Hvad kræves for at den enkelte behandling kan foregå som udgående dialysebehandling? Hvilke patienter har ud fra en klinisk vurdering reelt en valgmulighed og kan dette antal øges?

7 Analysespørgsmål - Patient
Enhed for MTV Analysespørgsmål - Patient Hvordan påvirker sygdommen og dialysebehandlingen patientens livskvalitet? Hvad er afgørende for valget af dialysemetode? Hvilke behov er der for understøttende omsorg og teknisk assistance ved udgående behandling? Hvilke fordele og ulemper oplever patienter og pårørende ved de forskellige dialysemetoder?

8 Analysespørgsmål - Organisation
Enhed for MTV Analysespørgsmål - Organisation Hvordan er dialysebehandlingen organiseret? Hvordan er de nuværende overordnede dialyseforløb organiseret? Hvordan kan mere dialysebehandling fremover foregå som udgående dialysebehandling og hvad kræver dette organisatorisk set?

9 Analysespørgsmål – Økonomi
Enhed for MTV Analysespørgsmål – Økonomi Hvad er de ressourcemæssige konsekvenser af en øget andel af udgående dialysebehandling sammenlignet med centerhæmodialyse? Hvad er omkostningerne ved at starte i forskellige dialyseformer? Hvilke omkostninger er forbundet med centerhæmodialyse versus udgående dialysebehandling?


Download ppt "Enhed for MTV Dialyse ved kronisk nyresvigt – kan antallet af patienter i udgående dialyse øges? Introduktion Finn Børlum Kristensen Sundhedsstyrelsens."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google