Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”."— Præsentationens transcript:

1 Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens navn” i Sidefod Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Dias 1 ”Ny på KU – God mad på SU” Opskrifter og gode råd 2012 Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies

2 Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens navn” i Sidefod Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Dias 2 Smagskompasset er et redskab, der kan bruges, når man skal tilsmage en ret. Smagskompasset kan bruges af alle, der vil vide mere om, hvordan de fem grundsmage virker og indbyrdes er forbundne. Kompasset er udviklet af smagsdanner Claus Angelo i forbindelse med projektet "På forkant med sund mad". Download smagskompasset i fuld opløsning heropløsning her. Smagskompasset

3 Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens navn” i Sidefod Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Dias 3 Gode råd til madlavning på et SU-budget • Alle 5 grundsmage skal være til stede i en ret for at den opleves som velsmagende. • Tænk over, hvad der er grundsmage og hvad der er aromaer, når du laver mad. • Smag dig frem – øv dig! • Tilbered mad af rigtige råvarer og bliv ven med den smag, de giver til retten. •Brug sæsonens råvarer – de er billigere og smager bedre. • Spar penge ved at lave større portioner mad og frys resterne ned. • Lav en madklub og få råd til økologi, mere tid og hyggeligere måltidsfællesskaber. • Bag dit eget brød, det er billigere og smager bedre.

4 Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens navn” i Sidefod Brød og surdej: •Hvis du vil have et saftigt brød, så brug mindre mel og mere vand. •Hvis du vil have et brød der smager af mere, så brug surdej og mindre gær (helst økologisk). •Ælt din dej til den er elastisk (det tager i hvert fald et kvarter). •Lad din dej hæve længe – kornaromaer og umami frigives over tid. •Har den ikke hævet tilstrækkeligt i køleskabet, så tag den ud på køkkenbordet, og lad den vågne over nogle timer. •Hæld forsigtigt dejen ud på en bageplade evt. med bagepapir. •Bag dit brød de første 10 min ved så høj varme som muligt, skru derefter ned for temperaturen. Brød: 8 dl. vand 2 dl. surdej 30 gr. salt 10 gr. gær 200 gr. fuldkorn Ca. 1 kg. mel helst økologisk og stenformalet Surdej: Det nemmeste er at tage en klump dej fra næste gang du bager og stille denne i køleskabet og bruge den som en surdej. Dvs, at du hver gang du bager tager lidt dej fra, som vil udvikle sig med tiden. Du kan også læse hvordan du laver en surdej fra bunden her. Du kan også læse hvordan du laver en surdej fra bunden her

5 Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens navn” i Sidefod Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Dias 5 Opskrifter: Gode retter til et SU-budget - udviklet af smagsdanner Claus Angelo (billedet) Kogte knuste kartofler, brunet smør, purløg, syltet kål Ingefær-kikærter: ½ kg kikærter behandles på samme måde som bønnerne. Det stærke element er her ingefær, ca. 50 gram frisk, som rives i kikærterne. Både bønner og kikærter kan bruges sammen med tilberedte grøntsager, salatblade eller råkost. Servér stegt eller kogt kylling, fisk eller hakkekød til. Billige bønner: ½ kg tørrede bønner - udblødes dagen før i rigeligt vand – sæt i køleskab. Dagen efter hældes vandet fra og bønnerne koges i rigeligt nyt vand og et drys salt. Smag på bønnerne når de har kogt en halv times tid – små bønner kort tid – store bønner lidt længere. Hæld vandet fra. Det er vigtigt, at de er gennemkogt. Knus evt. et fed hvidløg og vend enten 1 dl olie eller 100gr smør rundt i de varme bønner. Smag til med saften af to citroner, evt. peber og salt. Har du en krydderurt, så hak den i.

6 Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens navn” i Sidefod Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Dias 6 Opskrifter: Gode retter til et SU-budget - idéer fra smagsdanner Claus Angelo Knuste kartofler i efteråret: 1 kg kartofler vaskes og koges til de er møre med salt. Hvis der er for tyk skræl på, må du i gang med at skrælle. Hæld vandet fra og knus kartoflerne med en ske. Hæld 100 gr. brunet smør henover (Brunet smør er smør, som har kogt, mens du rører i gryden. Tag den af kogepladen, når du kan se smørret farves brunt.). Smag til med salt og peber Pynt kartoflerne med frisk syltet kål. Syltet kål laves ved at snitte 200 gr. hvidkål eller spidskål fint og smage til med lidt salt og sukker. Vend rundt i kålen en gang i mellem henover 1 times tid. Inden servering, smages kålen til med eddike, så smagen bliver frisk. Du kan også koge et æg som er smilende og lægge på. Retten kan nemt tilpasses til andre sæsoner. Nye kartofler er skønne lige inden sommeren sætter ind. I stedet for kål kan du skære rabarber i tynde skiver og sylte med sukker. Æblegrød: Kog 2 kg æbler i grove tern, som du har taget kernehuset ud af. Kom lidt vand i bunden af gryden, ca. 1 dl. så æblerne ikke brænder på. Rør 100-200 gr. rørsukker i – hvor meget sukker afhænger af, hvor sødt du ønsker grøden. Har du brugte vaniljestænger, kan de fint kommes i gryden og koge med. Når grøden er kogt, og siger som en fiskekutter i gryden, smager du til med sukker, Saften af 3-4 citroner og 50 gr friskrevet ingefær. Serveres med cremefraiche 38% og makroner. Lav et drys, som du kværner evt. på kaffemøllen: Lidt rosenpeber kværnes med kardemomme og lidt sukker – til det er helt fint pulver. Har du tid, kan du pille de små frø ud af kardemommekapslerne.

7 Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens navn” i Sidefod Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Dias 7 Vind en KU-hoodie Hvad er den bedste og billigste ret til et SU-budget? Alumneforeningen Kubulus udlodder nu flere KU-hoodies til de bedste bud på billige retter til studerende på et SU-budget. Enkelte af retterne vil tilmed komme på programmet til næste års ”god mad på SU”. Vi trækker lod blandt alle der deltager. Læs meget mere og kom med dit bud på en ret her!

8 Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”. Indføj ”Sted og dato” i feltet for dato og ”Enhedens navn” i Sidefod Alumneforeningen Kubulus - www.kubulus.dk Dias 8 Læs mere -Se billeder fra årets ”Ny på KU – God mad på KU”-arrangementer her.Se billeder -Se hvilke kogebøger, kendte kokke anbefaler studerende, og giv selv et bud her.kendte kokke anbefaler -Læs reportagen fra årets første ”Ny på KU – God mad på SU” her.”Ny på KU – God mad på SU” her -Læs mere om den gode smag.den gode smag -Find nøglen til god og smagfuld mad her.god og smagfuld mad -Evaluering: Hvis du endnu ikke har sagt, hvad du syntes om arrangementet, kan du gøre det her.hvad du syntes om arrangementet, ”Ny på KU – God mad på SU” er arrangementer af Københavns Universitets alumneforening Kubulus. Læs mere om medlemskab og om vores mange aktiviteter her. Københavns Universitets alumneforening Kubulus.


Download ppt "Overskrift her Navn på oplægsholder Navn på KU- enhed For at ændre ”Enhedens navn” og ”Sted og dato”: Klik i menulinjen, vælg ”Indsæt” > ”Sidehoved / Sidefod”."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google