Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,"— Præsentationens transcript:

1 FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER

2 FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst, billeder og lyd, så er dette e-læringsmodul noget for dig. Elevproduktion i 3.Klasse Tryk på lydikonet under afspilning for at høre indtalingen. Tryk ESC for at vende Tilbage til siden.

3 FORTÆL I POWERPOINT I dette e-læringsmodul finder du forslag til, hvordan du kan anvende PowerPoint (ppt)til at få lyd og billeder ind i et undervisningsforløb om fortællinger. Du vil blive guidet gennem de vigtigste funktioner i PowerPoint ift. dette forløb. Det er en fordel at løse opgaverne på side 13 og 14. Så er du nemlig klar til din undervisning i PowerPoint.

4 POWERPOINT I DANSK PowerPoint Skriv en historie Scannes ind Tegn til historien PowerPoint Indtal historien ”Fortæl i PowerPoint - Fantastiske fabler” skaber mulighed for, at eleverne får fortælling, tegninger og indtaling til at gå op i en højere enhed. Det skaber mulighed for det flerstemmige klasserum, hvor formelle og uformelle læringsprocesser går hånd i hånd. Kort fortalt tegner eleven x antal tegninger til egen historie, hvorefter tegningerne scannes ind og indsættes ind i en ppt. Eleven skriver til billederne, hvorefter historien indtales.

5 MIN ERFARING MED PP I forbindelse med ppt i dansk har jeg erfaret, at: -eleverne udviser stort engagement -eleverne hurtigt overvinder deres umiddelbare generthed ved at høre deres egen stemme og giver sig til at lege med udtrykket -drengene bliver opslugt af processen og arbejder koncentreret -eleverne samarbejder og diskuterer sammenhæng i deres fortælling -eleverne begejstres ved at arbejde med både billeder, tekst og indtaling -eleverne udviser stor hjælpsomhed over for hinanden -eleverne lærer hurtigt programmet at kende -eleverne ændrer hurtigt, hvis noget ikke føles rigtigt -nogle elever oplever pludselig, at de er dygtige til it, og at de kan hjælpe andre.

6 JEG BRUGER POWERPOINT, FORDI… Let at anvende Overskuelig fremstilling Muligt at samle tekst, tegninger og indtaling Skabe en multimedie- fortælling Nemt at ændre og redigere i

7 Didaktiske overvejelser Formidling Lærers faglige kunnen Differen- tiering Praktiske tip Lærings- fællesskab HVAD ER PÅ SPIL?

8 FORMIDLING Formidling skaber mulighed for øget refleksion. Passer tegning, tekst og lyd sammen? Refleksion skaber mulighed for øget læring. Hvad skal jeg lære/ændre for at få det rette udtryk?

9 PRAKTISKE TIPS Bed it-vejlederen om at vise dig, hvordan elevernes tegninger scannes ind og konverteres. Eleverne skal huske at navngive deres ppt og gemme i deres egen mappe. Lad de elever, der ønsker det, arbejde sammen i små grupper. Tjek at det er muligt at bruge skolens pc´er til indtaling af lyd. Accepter og benyt, at eleverne spørger hinanden. Eks: Lær 3-4 elever at scanne, 3-4 andre elever at oprette sider, og 3-4 andre elever igen at indtale, hvorefter de skal hjælpe klassekammeraterne.

10 DIFFERENTIERING… Eleverne ved, hvem af de andre elever de skal hente hjælp hos. Når eleverne får mulighed for at udtrykke sig via både billeder, tekst og lyd, skabes øget mulighed for differentiering. Eleverne arbejder ud fra egne forudsætninger. Eksempel: En elev, der er dygtig til det skriftlige, vil typisk vælge at skrive en længere tekst. En elev, der af forskellige årsager ikke får skrevet ret meget, vil kunne indtale sin historie og begrænse den skriftlige del. En elev, der kan lide at tegne, har mulighed for at udfolde sig i sine tegninger. En elev, der er dygtig til it, vil hurtigt finde nye finesser i programmet, og vil kunne hjælpe klassekammeraterne.

11 LÆRERENS FAGLIGE KUNNEN Gennemfør dette e- læringsmodul, så du har prøvet at scanne, konvertere, downloade rammer og lave din egen ppt. Vær åben over for, at eleverne kan eller hurtigt kan mere end dig. Benyt dig af deres viden. De vil hellere end gerne hjælpe og vise, hvad de kan.

12 LÆRINGSSFÆLLESKAB Med ppt får alle et fagligt udbytte. Alle er aktive – også de fagligt mindre stærke. I et læringsfællesskab trækker stærke ofte de store læs, mens de mindre stærke elever iagttager, lytter og er med i periferien. Eleverne ved, hvilke elever de kan hente hjælp hos. Tip: Lad dem arbejde i små grupper, og accepter, at alle ikke arbejder lige meget ved computeren. De lærer også, mens de andre arbejder. Lad eleverne bruge hinandens forskellige kompetencer (stave, indtale, teknik, finesser mm.).

13 FØR DU GÅR I GANG Før du går i gang, skal du downloade en børnevenlig ramme til ppt og tjekke, om skolen har et konverteringsprogram. Spørg evt. it-vejlederen om hjælp, så rammen og Formatfactory bliver tilgængelig på alle pc´er. Her kan du downloade: Børnevenlig ramme Børnevenlig ramme til ppt og Formatfactory.Formatfactory

14 Indsæt ekstra dias Skriv tekst Indsæt billede Indtal din besked Afspil din ppt HVORDAN GØR JEG? 1.Find to tegninger og scan dem ind. Bed evt. it- vejleder om hjælp 2.Se, hvordan du formaterer dine indscannede tegninger: Formatfactory.Formatfactory. 3.Se, hvordan du arbejder i pp: Videoguide til pptVideoguide til ppt 4.Åbn din ppt-ramme.

15 MÅL Hvad kan IT? - skabe en ramme for en undervisning, hvor eleverne i høj grad gør brug af hinandens viden om it, og hvor denne viden støtter og udvikler danskfaglige områder - skabe rammer for en undervisning, hvor flest mulige elever kommer til orde - skabe rammer for elevernes fortælleglæde i både tekst, billeder og lyd. Faghæfte 48 (IT og medier) Undervisningen skal støtte udviklingen af elevernes digitale dannelse i løbet af deres skolegang. PP i undervisningen kan være et første skridt i den retning. Fælles mål efter 4.klasse Undervisningen skal udvikle elevernes udtryksglæde. Eleverne skal kunne udtrykke sig i billeder, lyd og tekst. De skal kunne strukturere egen tekst og anvende enkelt layout på computeren.

16

17 ANDET Når du arbejder i ppt, så vær opmærksom på den øverste bjælke i ppt. Du skal oftest arbejde på ”Startside”. Når eleverne skal gemme første gang, skal de gemme i deres egen mappe og navngive deres ppt. Download flere rammer her: 11 2 3 4 52345 Ppt er glimrende til at understøtte elevernes fremlæggelser om diverse emner. Husk max. 7 informationer pr. dias. Videoguide til ppt


Download ppt "FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google