Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dagsorden: 11.00: Velkomst og præsentation af program og deltagere 11.15: Turneringen 2013 (kort gennemgang af godt og skidt ved sæsonen 2013) 11.45: Turneringen.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dagsorden: 11.00: Velkomst og præsentation af program og deltagere 11.15: Turneringen 2013 (kort gennemgang af godt og skidt ved sæsonen 2013) 11.45: Turneringen."— Præsentationens transcript:

1 Dagsorden: 11.00: Velkomst og præsentation af program og deltagere 11.15: Turneringen 2013 (kort gennemgang af godt og skidt ved sæsonen 2013) 11.45: Turneringen 2014 - Hvordan skaber vi sammen verdens bedste turnering for spillerne? 12.30: Stegt flæsk og persillesovs, med asier og en lille én 13.15: Turneringen 2014 (fortsat) 14.30: Kaffe og Heidis hjemmebag 14.45: Trænerrollen (Kursus) 16.00: Afrunding og afslutning Breddekonference 2013

2 Turneringen 2013 Super arbejde fra alle værtsklubber Tilmeldinger fungerede godt Holdfællesskaberne gav gode kampe Alle har fået spilletid Ændring i U16 gav gode kampe Daniels billeder et aktiv for sporten Gode og seværdige kampe (U12) Trailer ved finalestævnet (Lindø) Stævnestart ved finalestævnet Klubtrænere gode til at træde til som dommere Få spillere i U18 (født 1996) DRU dommere udeblev Mange små skader Klubber melder deres ankomst for sent Negativ stemning og tone på sidelinjen (trænere, ledere og forældre) Ulige kampe (pga. spillere der ikke spiller hvor de bliver udfordret mest) Øl på banen Klubtrænere tænker mere på at vinde end at udvikle (se ud over egne/klubbehov)

3 Summasumarum I alt deltog der 1088 spillere ved de 6 stævner Gennemsnitlig 181 deltagere pr. stævne 5 aldersgrupper ved start (U10-U18)16 hold/holdfællesskaber ved slutGode og lige kampeKampe med for stor niveauforskel Ikke forståelse for, at spillerne skal spille hvor de får mest succes 4 aldersgrupper ved slut (U10-U16) 21 hold/holdfællesskaber ved startHård tone på sidelinjen Dejligt positivt finalestævne, som tegner godt for 2014 Ser det negative i stedet for det positive

4 Verdens bedste tilbud Tilmeldinger: hele hold og/eller holdfællesskaber (deadline 4. april) Turneringsplan udsendes inden påske (uge 15) Starttidspunkt: kl. 12.00 Kort ledermøde: kl. 11.45 Klubdommere: aldersrelateret dommerkursus i april (U10-U12-U14) Aldersopdeling (lige eller ulige) 6 DM-stævner + 2 regionalstævner (mere rugby) Regionalstævnerne (hvordan??) Antal spillere (lige antal, ingen fordel med ekstra spiller) Medaljer eller ej? Finale stævne med trailer til præmieoverrækkelse Kodeks for fairplay (sprog og opførsel fra sidelinjen)(kursusdel) Forståelse for at spillerne skal spille hvor de får mest succes Forståelse for at vi udvikler os ved fælles hjælp Se ud over egne klubbehov (træners ambitioner)

5 Frokost.

6 Stævneplacering 2014 Lørdag den 26. april: Rugbyklubben Speed Lørdag den 24. maj: Grenaa Lørdag den 14. juni: ????? (Sjælland) Regionalstævne: Lørdag den 21. juni: Lindø Lørdag den 21. juni: ????? (Øresund) Lørdag den 23. august: Aalborg Regionalstævne: Lørdag den 30. august: Erritsø Lørdag den 30. august: ????? (Øresund) Lørdag den 20. september: Aarhus Lørdag den 25. oktober: Hundested (Finale)

7 Trænerrollen (kursusdel) Træneren er eksperten, der planlægger og afvikler det vigtigste for udøveren - nemlig træningen. - Fysisk aktivitet -Udfordring -Leg -Spænding -Socialt samvær -Fordybelse -Læring -Konkurrence m.m. Træneren og fairplay -Træneren er ansvarlig for, at alle lever op til vores kerneværdier, både overfor dommere, forældre, klubledere og spillere

8 Kerneværdier Passion Rugbyfolk har en enorm begejstring for sporten. Rugby genererer spænding, engagement, emotionelt fællesskab og familiefølelse. Sammenhold Rugby skaber livslange venskaber, kammeratskab, teamwork og loyalitet, som overskrider de kulturelle, geografiske, politiske og religiøse forskelle. Disciplin Disciplin er en integreret del af spillet både på og udenfor banen og afspejles ved overholdelse af spillets love og regler, ved at udvise fairplay og ved at efterleve sportens kerneværdier. Respekt Respekt for holdkammerater, modstandere, officials og aktørerne i spillet er altafgørende. Fairplay Fairplay er centralt i rugby og genereres gennem værdighed ansvarlighed og ærlighed.

9 DRU og fairplay Sikre at det er sjovt og tilfredsstillende for alle at være engageret i rugbyspillet Fremhæve den indsats som kan gøres af ikke-spillere Opmuntre til aktivt at dyrke rugby ved at gøre det attraktivt, sikkert og sjovt for alle Minde alle der er engageret i rugbyspillet om, at der er visse standarder for fairplay og god opførsel som skal fastholdes som en del af rugbyspillet

10 Træneren og fairplay Det er lovpligtigt for alle klubber at indhente børneattester på alle trænere og ledere. Spillernes sikkerhed har første prioritet, både for dine egne spillere og modstanderne Lær dine spillere at spillets regler er en ”gensidig” aftale som ingen må bryde Alle spillere har brug for - og fortjener - din opmærksomhed Husk at børn spiller for sjov og at vinde kun er én del af rugby Latterliggør eller råb aldrig af børn fordi de laver fejl eller taber en kamp Udstyr og faciliteter er sikkert og passer til spillerens alder og kunnen Hav altid respekt for modstanderens kunnen og for beslutninger truffet af officials og af modstanderens træner. Følg altid en læge eller fysioterapeuts råd om hvornår en skadet spiller igen er spilleklar Opnå respekt gennem brug af ros når det er fortjent og ved altid at fremstå som et godt eksempel Undervis i fairplay og god sportsånd med samme vægt, som du underviser/ træner de grundlæggende færdigheder og giv ros til både dine egne spillere som modstanderne Hjælp spillerne til at forstå de grundlæggende forskelle på de kampe de selv spiller i og de kampe de ser på tv og dvd.

11 klublederen og fairplay Det er lovpligtigt for alle klubber at indhente børneattester på alle trænere og ledere Sikre dig at spillernes sikkerhed altid har første prioritet Sikre dig at der gives mulighed for at deltage i rugbyspillet for alle børn, uanset race, køn, alder eller evner Involvér andre i din planlægning og evaluering af aktiviteterne Sikre dig at udstyr og de faciliteter der stilles til rådighed for spillerne opfylder sikkerhedskrav og at det passer til spillernes alder- og udviklingsniveau Medvirk til opstilling af klare retningslinier for forventet god opførsel og sportsånd fra såvel tilskuere, forældre, trænere og spillere Medvirk til sikring af en god træneruddannelse hos dine børne- og ungdomstrænere Sørg for at der altid er nødvendig og brugbar førstehjælpsudstyr mv. til rådighed og indenfor rækkevidde

12 Forældre og fairplay Støt dit barn i at spille rugby - men tving aldrig et uvilligt barn til at spille rugby Lær dit barn altid at følge spillets regler Støt dit barns deltagelse i klubbens træning og sociale liv Anerkend værdien og vigtigheden af det arbejde som udføres af frivillige trænere og dommere. De lægger deres fritid og mange kræfter i at dit barn skal kunne spille rugby under sjove og sikre forhold Husk at børnene spiller rugby for at have det sjovt. De spiller ikke for at underholde dig - og de er ikke “små landsholdsspillere” Udvis respekt for dommeren ved aldrig offentligt at stille spørgsmålstegn ved hans upartiskhed og hans kendelser Opmuntre et barn som laver fejl under en kamp – latterliggør det aldrig ! Klap af godt spil fra både “dit eget hold” og fra modstanderen. Børn lærer bedst gennem det gode eksempel Lær dit barn, at det er ligeså vigtigt at gøre sit bedste, som det er at vinde Modvirk dårlig opførsel og dårligt sprog Forsøg at undgå vedvarende tilråb til børnene - råb en gang imellem for at rose og opmuntre Anvend aldrig nedlandende udtryk overfor spillere fra hverken “dit eget hold” eller overfor modstanderne Husk “It’s just a game!”

13 Spilleren og fairplay Spil rugby fordi du kan lide det, fordi det er sjovt - og ikke for at tilfredsstille din trænere eller dine forældre Din egen og modstanderens sikkerhed er vigtigere end at vinde Følg spillets regler Accepter altid dommerens afgørelser Kontroller dit temperament - både du og dit hold vil have fordel ved det! Anerkend alt godt spil, uanset om det er fra dit eget hold eller fra jeres modstandere. Vær en god sportsmand Behandl alle spillere som du selv vil behandles. Deltag ikke i mobning af andre spillere uanset om de er bedre eller meget dårligere en dig selv Husk at selvom du spiller rugby fordi det er sjovt, betyder det ikke at du skal fjolle og fjante til træning. Husk at gennem træning og vejledning forbedrer du dit spil Samarbejde med din træner, dommeren, dine holdkammerater og dine modstandere. Uden dem ville du ikke kunne spille kamp Arbejd lige hårdt for dig selv og for dit hold Brug ikke unødige kræfter, således at du skader enten en med- eller modspiller

14 Skoledokumentation

15 Rigtigt god sæson til alle Sammen er vi stærke!


Download ppt "Dagsorden: 11.00: Velkomst og præsentation af program og deltagere 11.15: Turneringen 2013 (kort gennemgang af godt og skidt ved sæsonen 2013) 11.45: Turneringen."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google