Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FMK opsamlingsfunktion I regi af Danske Regioner og MedComs styregruppe er der pr. 1.5.2015 oprettet en midlertidig opsamlingsfunktion i MedCom, der skal.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FMK opsamlingsfunktion I regi af Danske Regioner og MedComs styregruppe er der pr. 1.5.2015 oprettet en midlertidig opsamlingsfunktion i MedCom, der skal."— Præsentationens transcript:

1 FMK opsamlingsfunktion I regi af Danske Regioner og MedComs styregruppe er der pr. 1.5.2015 oprettet en midlertidig opsamlingsfunktion i MedCom, der skal opsamle og kvantificere typer af ukorrekt og uhensigtsmæssig anvendelse af det Fælles Medicin Kort i lægepraksis, på sygehuse og i den kommunale hjemmepleje. Baggrunden for at oprette opsamlingsfunktionen er, at man ønsker at få et overblik over de forskellige typer af ukorrekt anvendelse på tværs af parterne, samt mulighed for at følge op på ukorrekt anvendelse af FMK for at sikre patientsikkerheden. Samtidig har der været et ønske fra jer praksis- leverandører og EOJ-leverandører om at få et sted at melde udfordringer ind i forhold til samarbejdet på tværs af sektorerne.

2 FMK opsamlingsfunktion Hvem kan gøre brug af opsamlingsfunktionen Oprindeligt tiltænkt: Praksisleverandører, EPJ-leverandører, Regionale FMK-kontaktpersoner /projektledere Kommunale EOJ-leverandører Men efter tilbagemeldinger fra leverandører m.m., giver det mening at nedenstående også kan gøre brug af funktionen: Datakonsulenter Kommunale FMK-kontaktpersoner/projektledere Alle parter kan som udgangspunkt melde ind til funktionen, dog ikke på burgerniveau. På brugerniveau kan der meldes ind til de enkelte kontaktpunkter i regionerne.

3 FMK opsamlingsfunktion Hvad skal meldes ind til opsamlingsfunktionen, fx Omfang af masseseponering Omfang af dobbeltordinationer Medicinkort som er suspenderet i en længere periode, selvom patient er udskrevet Omfang af receptordinationer som ringes ind til apotek i stedet for at sendes elektronisk Receptfornyelser og genbestillinger som sendes af flere omgange på samme ordination Hvornår og hvem skal melde ind til opsamlingsfunktionen Hver organisation melder ind til central opsamlings- funktion med en kontaktperson Kontaktperson indsamler og sortere hændelser inden aflevering til den centrale opsamlingsfunktion

4 FMK opsamlingsfunktion Inden der meldes ind til opsamlingsfunktionen, skal den enkelte part først vurdere om det drejer sig om: Tekniske fejl NSI er fortsat ansvarlig for håndtering af tekniske fejl og dataforvanskning på FMK via NSPOP.dk eller Fejl og mangler i eget system Egne fejl og mangler i eget system (LPS, EOJ, EPJ) håndteres inhouse. eller at det drejer sig om Ukorrekt og uhensigtsmæssig anvendelse Ukorrekt brug af FMK, som f.eks. dobbelt ordinationer, masseseponering, ordinationer uden slutdato, medicinkort som stadig er suspenderet efter udskrivelse fra sygehus

5 FMK opsamlingsfunktion Opsamlingsfunktionen er stadig meget ny og fokus har indtil nu været at få fat i relevante kontaktpersoner. Jeg har brug for input fra jer, hvis I hører om ukorrekt brug af FMK Hvilke sager er indmeldt til funktion indtil nu: Læge kan ikke se receptbestilling fra hjemmepleje Genbestilling kommer ikke frem til apotek Udfordring med at bruge datoer korrekt på FMK Manglende kendskab til FMK-funktioner i eget system Dosisdispensering Tryghedskasse


Download ppt "FMK opsamlingsfunktion I regi af Danske Regioner og MedComs styregruppe er der pr. 1.5.2015 oprettet en midlertidig opsamlingsfunktion i MedCom, der skal."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google