Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Billedbehandling. Hvad er et billede? Et udtryk Et indhold Noget fysisk -Eller en række bits og bytes, hvis billedet er digitalt Under et: Spørgsmålet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Billedbehandling. Hvad er et billede? Et udtryk Et indhold Noget fysisk -Eller en række bits og bytes, hvis billedet er digitalt Under et: Spørgsmålet."— Præsentationens transcript:

1 Billedbehandling

2 Hvad er et billede? Et udtryk Et indhold Noget fysisk -Eller en række bits og bytes, hvis billedet er digitalt Under et: Spørgsmålet må defineres klarere!

3 Et digitalt billede -det tekniske perspektiv Vektorgrafik Matematisk beskrivelse af billedet Skalerbart Svaghed: Ikke alle objekter er mulige at beskrive som tydelige, jævne og skarpe linier Redigering: Håndtering af objekter (cirkler og streger eksempelvis)

4 Et digitalt billede -det tekniske perspektiv Bitmap grafik Beskrivelse af farven på enkelte (grupper) af pixels Mindre skalerbart end vektorgrafik (det beskrevne antal punkter er endeligt) God til fotos (beskrivelsen af punkterne giver stor frihed) Redigering: håndtering af pixels (til forskel fra objekter)

5 Det klarer (I med) Photoshop!


Download ppt "Billedbehandling. Hvad er et billede? Et udtryk Et indhold Noget fysisk -Eller en række bits og bytes, hvis billedet er digitalt Under et: Spørgsmålet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google