Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Koncentrering og opsplitning i den kakaoforarbejdende industri.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Koncentrering og opsplitning i den kakaoforarbejdende industri."— Præsentationens transcript:

1 Koncentrering og opsplitning i den kakaoforarbejdende industri

2 Koncentrering og opsplitning 1990’erne Koncentration  få, men store virksomheder Opsplitning  Produktion af halvfabrikata eller forbrugsvarer = Specialisering

3 Virksomheder Mange virksomheder er specialiserede i produktion af chokolade-baserede produkter Mange virksomheder er specialiserede i produktion af chokolade-baserede produkter Har typisk midler til selv at stå for hele produktionen (vertikal integreret industri) køber halvfabrikata Koncentrerer sig om design og markedsføring  konstant produktudvikling og innovation (jf. kompetenceteorien)

4 Forsyningskæde Småbønder (produktion)  Lokale handelsfirmaer  Kakaomøllefirmaer (forarbejdning)  Eksportfirmaer (som kakaomøllefirmaer typisk er delvist eller hele ejere af)  De multinationale selskaber (branding) = horisontal prodution


Download ppt "Koncentrering og opsplitning i den kakaoforarbejdende industri."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google