Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HKKF Repræsentantskabsmøde i Pensionsfonden

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HKKF Repræsentantskabsmøde i Pensionsfonden"— Præsentationens transcript:

1 HKKF Repræsentantskabsmøde i Pensionsfonden
Kun for professionelle investorer* HKKF Repræsentantskabsmøde i Pensionsfonden Kolding, 4. november 2014 *Som investerer for egne midler. Defineret i henhold til gældende lovgivning.

2 HKKF’s porteføljeafkast i 2013
Kun for professionelle investorer HKKF’s porteføljeafkast i 2013 Kilde: Nordea Investment Management AB. Periode: – Det viste afkast er baseret på historiske tal; den historiske udvikling er ikke nødvendigvis en sikker indikation af den fremtidige udvikling, og investor kan risikere helt eller delvist at tabe det investerede beløb. Der gives ingen garanti for, at investeringsmålet eller det ønskede afkast eller resultat af en investering nås. Sammenligning med andre finansielle produkter eller indeks er alene vejledende.

3 HKKF’s porteføljeafkast i 2014 (indtil 31. oktober)
Kun for professionelle investorer HKKF’s porteføljeafkast i 2014 (indtil 31. oktober) Kilde: Nordea Investment Management AB: Periode: – Det viste afkast er baseret på historiske tal; den historiske udvikling er ikke nødvendigvis en sikker indikation af den fremtidige udvikling, og investor kan risikere helt eller delvist at tabe det investerede beløb. Der gives ingen garanti for, at investeringsmålet eller det ønskede afkast eller resultat af en investering nås. Sammenligning med andre finansielle produkter eller indeks er alene vejledende.

4 Afkastsammensætning 2013 og 2014
Kun for professionelle investorer Afkastsammensætning 2013 og 2014 Afkastbidrag 2013 Afkastbidrag 2014 Kilde: Nordea Investment Management AB. Periode: – Kilde: Nordea Investment Management AB. Periode: – Det viste afkast er baseret på historiske tal; den historiske udvikling er ikke nødvendigvis en sikker indikation af den fremtidige udvikling, og investor kan risikere helt eller delvist at tabe det investerede beløb. Der gives ingen garanti for, at investeringsmålet eller det ønskede afkast eller resultat af en investering nås. Sammenligning med andre finansielle produkter eller indeks er alene vejledende.

5 HKKF’s porteføljeafkast siden 1990
Kun for professionelle investorer HKKF’s porteføljeafkast siden 1990 Akkumuleret afkast 556,23% Kilde: Nordea Investment Management AB. Periode: – Det viste afkast er baseret på historiske tal; den historiske udvikling er ikke nødvendigvis en sikker indikation af den fremtidige udvikling, og investor kan risikere helt eller delvist at tabe det investerede beløb. Der gives ingen garanti for, at investeringsmålet eller det ønskede afkast eller resultat af en investering nås. Sammenligning med andre finansielle produkter eller indeks er alene vejledende.

6 Investeringsscenario
Kun for professionelle investorer Investeringsscenario Renter Normalisering af pengepolitikken i USA fuldendt i Fortsat lange udsigter til forhøjelser af de korte renter i både USA og Europa. Lav og ikke særlig attraktiv rente på danske obligationer og virksomhedsobligationer. Temaer Geopolitisk usikkerhed fortsat kilde til kortsigtet usikkerhed på de finansielle markeder, men uklar langsigtet effekt. Kina og de øvrige emerging market landes mulighed for at fastholde en relativt høj vækst. Historisk lav rente. Kreditobligationer Fortsat pæn merrente på virksom-hedsobligationer højrente og emerging market obligationer Lav ”konkursrisiko” på virksomheds-obligationer. Konjunkturer Globalt er væksten i bedring trukket af USA og med Europa som den svageste. Kina er stabil, og resten af EM mere blandet Globalt er inflationen meget afdæmpet og deflation en tiltagende risiko for eurozonen Aktier Aktiers prisfastsættelse understøttet af en fortsat pæn risikopræmie samt positiv makro- og indtjeningsudvikling. Hyppige og store udsving i ”stemningsindikatorerne. Kilde: Nordea Investment Management AB 6 •

7 Investeringsstrategi
Kun for professionelle investorer Investeringsstrategi Kilde: Nordea Investment Management AB

8 Tak for opmærksomheden!
Kun for professionelle investorer Tak for opmærksomheden! Steen Leffers Nordea Investment Managment


Download ppt "HKKF Repræsentantskabsmøde i Pensionsfonden"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google