Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Oldtidskundskab som valgfag på HF. Grækenland Blåt Middelhav Hvide strande Bjerglandskaber Oliventræer Solbrun hud Afslapning.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Oldtidskundskab som valgfag på HF. Grækenland Blåt Middelhav Hvide strande Bjerglandskaber Oliventræer Solbrun hud Afslapning."— Præsentationens transcript:

1 Oldtidskundskab som valgfag på HF

2 Grækenland Blåt Middelhav Hvide strande Bjerglandskaber Oliventræer Solbrun hud Afslapning

3 Hov, hov! Nej!

4 Det ANTIKKE Grækenland Den første europæisk højkultur Litteratur Kunst Videnskab Filosofi Historie Betydning

5 Vi læser Antikke græske (og romerske) tekster i dansk oversættelse herunder Homer og Platon Perspektivtekster Antikke kunstværker Perspektiverende kunstværker Baggrundsstof

6 Undervisningen Ordnes i fem ”søjler”: En med litteratur En med enten bygningskunst, statuer eller vasemaleri En med filosofi To valgfri inden for kernestoffet

7 Eksamen Individuel En times forberedelsestid En halv times eksaminationstid

8 Eksamen Der eksamineres i: en halv sides kernetekst fra pensum + en ukendt perspektiverende tekst eller et antikt kunstværk med perspektiverende billeder dertil

9 Oldtidskundskab er et godt valg for dig  der er nysgerrig  der er interesseret i kultur og kunst  der er interesseret i litteratur og filosofi  der gerne vil vide, hvor tingene kommer fra!

10 Kildehenvisninger De to billeder fra Apollo-rejser er hentet fra http://www.apollorejser.dk/Travelling+with+ apollo/Smartsearch.htm Alle øvrige anvendte fotos er taget af Elisabeth Nedergaard i henholdsvis Grækenland og på Ny Carlsberg Glyptotek i København i oktober og november 2006.


Download ppt "Oldtidskundskab som valgfag på HF. Grækenland Blåt Middelhav Hvide strande Bjerglandskaber Oliventræer Solbrun hud Afslapning."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google