Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

StreetArt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "StreetArt."— Præsentationens transcript:

1 StreetArt

2 Hvad er StreetArt? StreetArt betyder gadekunst på engelsk.
Altså er StreetArt kunst der findes ude på gaden, hvor alle må og kan se det. Hvis man flytter gadekunsten ind på fx et museum, så er det ikke StreetArt længere.

3 Hvornår er StreetArt ulovligt?
Der findes mange former for StreetArt – også ulovlige! Hvornår er StreetArt ulovligt?

4 Graffiti Maleri, tegning eller ord på forskellige overflader (ofte mur eller væg) og ofte malet med spraymaling. Ses i hiphop-kulturen . Opstod for alvor i storbyerne i USA for over 30 år siden. Kom til Danmark i 1980’erne. De tre hovedformer for graffiti hedder: TAGS, THROW UPS og PIECES

5 Graffiti Tags ”HER VAR JEG!”
Begrænset antal bogstaver skrevet hurtigt. Dit NAVN

6 Graffiti Throw Ups Throw Ups er det samme som Tags, bare med farve, skygger og linjer. Altså her gør man lidt mere ud af sit Tag

7 Graffiti Pieces ”Pieces” kommer fra det engelske ord ”Masterpiece” som betyder Mesterværk. Her er alt tilladt: bogstaver, figurer, farver og budskaber.

8 StreetArt med perler OEPS = Øjne På Stilke = Navn
Throw Ups og Tags med perler Man kan også lave små figurer eller skrive et budskab med perler og hænge det op med snor på fx et træ.

9 Forskellig StreetArt

10 Film om StreetArt 3D maleri på fortov Skulpturer af plastikposer
Pige sidder på Delfinkarrusel Flash mobs (øjebliks-forsamlinger)

11 Men hvad skal vi så lave?? Opgave i grupper: Ud fra det I har hørt nu skal I forsøge at finde på noget lovlig StreetArt I kan lave her I Aalborg (helst i nærheden af skolen). I har ca. tre gange til at lave det færdigt. Tema: ”Tænk på miljøet”

12 Tænk på miljøet: Eks. Vi skal passe bedre på vores jord og lave mindre forurening
Forslag/inspiration: Strikke ”træ-varmere” til træerne i Kildeparken, så de ikke fryser til vinter Lave iskrystaller i perler og hæng dem på træerne Lave ”Tak fordi du tager bussen”-skilte i perler og hæng dem ved busstoppestederne Tegne ”isbjørne der sveder” med sæbevand på beskidte vægge Arbejde ud fra ”Ta’ cyklen” konceptet Tegne på rullepapir eller andet papir og sæt op med lærerens tyggegummi Tegne eller skrive noget med kridt på fortovet ….


Download ppt "StreetArt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google