Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Martin Klitskov, Niclas Kønig, Frederik Thomsen og Rikke Nors

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Martin Klitskov, Niclas Kønig, Frederik Thomsen og Rikke Nors"— Præsentationens transcript:

1 Martin Klitskov, Niclas Kønig, Frederik Thomsen og Rikke Nors
REMA 1000 Martin Klitskov, Niclas Kønig, Frederik Thomsen og Rikke Nors

2 Virksomhedsbeskrivelse
Franchise kæde 1600 butikker delt over 5 lande Familien Reitan Trondheim 1948

3 Metodevalg Rema 1000 case Artikler Videoklip

4 Kritiske succesfaktorer
Gøre folk opmærksomme på deres punkter i værdistenen. Vedholde deres brand om billig discount. Få deres egen logistik. CSR og økologi. Give deres sortiment mere dybde. Følger trenden på markedet.

5 Virksomhedens udfordringer
Remas CSR og samfundsansvar. Rema vil åbne nye butikker om året. Differentiere sig fra konkurrenterne og dermed op en status som markedsleder. Finanskrisen har skabt en priskrig på markedet.

6 Datakilder

7 SWOT

8 Udfordring 1 – Remas CSR og samfundsansvar
1. Rema markedsfører sig ikke med at de har meget aktivitet i CSR, og der er ikke mange der ved at de har så stor en aktivitet. De kan markedsføre sig mere med det, i f.eks. reklamer eller andet for at titrække flere kunder som er meget samfundsbevidste og derfor få en større gevinst.  2. I stedet for at kun stille krav tilbage i forsyningskæden, så også stille krav fremad i forsyningskæden. Altså videre ud i butikkerne og få dem til at få et større samfundsansvar lokalt.

9

10 Udfordring 2 – Rema vil åbne 10-15 butikker om året.
Opkøbe konkurrenter, større markedsandel, markedsledere. Uddanne deres købmænd og medarbejdere bedre.

11 Konkurrencetragtmodel

12 7 p’er Produkt Pris Place Promotion People Physical Evidence Processer

13 Udfordring 3 – Differentiere sig fra konkurrenterne og dermed opnå en status som markedsleder
1. Starte online salg som Super Best, for at ramme et andet segment som handler dagligvarer på et andet plan. Ved at køre med på vognen får Super Best ikke mulighed for at skabe sig deres eget segment, og dermed får de en konkurrent i Rema. Rema vil kunne tage markedsandel, og prøve at blive markedsleder på dette marked. Men markedet er lille, hvilket vi formoder det ikke vil blive ved med. Vi tror på dette er fremtiden, og derfor et marked der skal satses på. 2. Forsøge at ramme andre segmenter, og ramme nye markeder Ved at ramme andre segmenter differentierer Rema sig fra konkurrenterne, det kan ske ved at få nye produktgrupper. Men dette kan kræve mange nye leverandører, nye medarbejdere og mange flere ressourcer. 3.Udkonkurrere/opkøbe andre konkurrenter. Ved at opkøbe eller udkonkurrere konkurrenter, får de en større markedsandel. Hvis der bliver færre butikker, og Rema bliver større på markedet. Vil de have mulighed for at styre priserne, selvom de har et tiltag om at de ikke må hæve priserne.

14 Positioneringskort

15 Værdikæde

16

17 Udfordring 4 – Finanskrisen har skabt en priskrig på markedet
1. Adskille eller differentiere sig fra konkurrenterne (Bliv discountmarkedets svar på Irma) Hele tiden vær et skridt foran de nærmeste konkurrenter. 2. Finanskrisen har ændret folks syn på indkøb. Indkøbsvanerne og rutiner ændrer sig. Ændre markedsføring og købsadfærden hos kunderne. 3. Satser på andre og nye produkter, have et breder og dybere sortiment.

18 Omverdensmodellen


Download ppt "Martin Klitskov, Niclas Kønig, Frederik Thomsen og Rikke Nors"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google