Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Automated Teller Machine - (ATM ). Funktioner  Konto administration  Indsæt penge  Hæve penge  Kontrol af korrekt opgørelse I relation til seddel.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Automated Teller Machine - (ATM ). Funktioner  Konto administration  Indsæt penge  Hæve penge  Kontrol af korrekt opgørelse I relation til seddel."— Præsentationens transcript:

1 Automated Teller Machine - (ATM )

2 Funktioner  Konto administration  Indsæt penge  Hæve penge  Kontrol af korrekt opgørelse I relation til seddel nomination.  Saldo kontrol  Registrering af bevægelser

3 Kravene til programmet (1):  En konto består af et navn, et konto nr., en saldo, et overtræks-beløb, en PIN-kode, antal forsøg siden sidste rigtige PIN-kode og om kontoen er spærret.  En konto bliver spærret efter 3 på hinanden følgende fejlindtastninger af PIN-koden.  Administratoren (bankrådgiveren) kan oprette en konto, bevilge et overtræk, ændre størrelsen af et overtræk og ophæve bevillingen af et overtræk. Endvidere kan administratoren spærre og genåbne en konto.  Der kan indsættes penge på en konto, beløb svarende til en sum af de danske pengesedler. Hvis ikke beløbet svarer til en sum af de danske pengesedler, er der kommet falske penge i automaten, og kontoen spærres.  Der kan udbetales et beløb i sedler fra en konto, såfremt der er kontoens saldo + evt. bevilget overtræk er større end det beløb der ønskes hævet og kontoens saldo vil blive nedskrevet med det udbetalte beløb. Hvis det ønskede beløb ikke kan udbetales, grundet beløbet ikke er delelig med de danske pengesedler, afrundes der nedad til nærmeste mulige beløb der kan udbetales med de danske pengesedler. Hvis der ikke kan udbetales penge grundet manglende, udskrives der en besked til brugeren om at kontakte bankrådgiveren med henblik på at få ændret eller oprettet muligheden for overtræk.

4 Kravene til programmet (2):  Der kan overføres et beløb fra en konto til en anden, såfremt kontoens saldo + evt. bevilget overtræk er større end det beløb der ønskes overflyttet og kontoens saldo vil herefter blive nedskrevet med det udbetalte beløb.  For hver transaktion der laves, registreres datoen, typen af transaktionen Ved udbetaling registreres endvidere beløbet samt saldoen Ved kontooverførsel registreres endvidere beløbet samt saldoen Ved oprettelse/ændring/ophævelse af overtræksbevillingen endvidere størrelsen på den tidligere overtræksbevilling samt størrelsen på den nye overtræksbevilling  Der kan laves et kontoudtog, hvor alle transaktionerne vises.

5


Download ppt "Automated Teller Machine - (ATM ). Funktioner  Konto administration  Indsæt penge  Hæve penge  Kontrol af korrekt opgørelse I relation til seddel."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google