Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Arbejdsmarkedstilnytning og psykisk sygdom Er det realistisk?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Arbejdsmarkedstilnytning og psykisk sygdom Er det realistisk?"— Præsentationens transcript:

1 Arbejdsmarkedstilnytning og psykisk sygdom Er det realistisk?

2 Tre hemmelige patienter Agnes Rikke Lakshmi

3 Psykose i skizofrenispektret OPUS projektet: 547 patienter med debuterende psykose 5 år efter debut fik 40 procent pension – Har vi gjort nok for at hjælpe dem?

4

5

6

7 Diagnose ved førtidspension inden 40 års alder

8

9 Stigningen i antal førtidspensionister 1) Har de fået relevant behandling for den sygdom de er ramt af? 2) Er de tilbudt tilstrækkelig hjælp til at finde en vej ind på arbejdsmarkedet?

10 Mange mennesker med skizofreni har et stort ønske om at kunne finde en plads på arbejdsmarkedet og på den måde indgå i det samfundsmæssige fællesskab. Langtidsopfølgningsundersøgelser viser, at det er muligt for 20-30 % at klare et fuldtidsarbejde på det almindelige arbejdsmarked.

11 Arbejdsmarkedstilknytning To principielt forskellige metoder: 1) Pre-vocational training indebærer en fase med træning i beskyttede omgivelser, oprindeligt på psykiatrisk afdeling, i mere moderne tid i rehabiliteringscentre 2) Individual placement therapy indebærer, at patienten umiddelbart søges indplaceret på det almindelige arbejdsmarked i en passende niche og med fleksibelt tilpasset støtte, som kan aftrappes.

12 Supported employment – individual placement Individual placement and support has good potential to address the problem of vocational outcome in people with first- episode psychosis. This has economic, social and health implications Killackey E, Jackson HJ, McGorry PD. Vocational intervention in first-episode psychosis: individual placement and support v. treatment as usual. Br J Psychiatry 2008 August;193(2):114-20.

13 Evidens

14 Supported Employment Mennesker med psykisk sygdom, som tilbydes Supported Employment har større chance for at få job på det fri arbejdsmarked end de der får Pre-vocational Training (1års resultater: 34% i arbejde fra Supported Employment og 12% i Pre-vocational Training.

15 Supported employment, USA, PORT Anbefaling Alle personer med skizofreni som ønsker at komme I arbejde bør tilbydes Supported Employment for at støtte dem i at opnå og fastholde arbejde på det almindelige arbejdsmarked

16 Supported employment Nøgle elementer: Skræddersyede arbejdsforløb Jobsøgning Støtte under job-forløb Integration af arbejdsmæssig og sundhedsmæssig indsats.

17 Sherpa http://team-sherpa.dk/kontakt/

18 Hvad kan jeg blive?


Download ppt "Arbejdsmarkedstilnytning og psykisk sygdom Er det realistisk?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google