Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mediebrug i hverdagslivet. MEDIALISERING Samfundet er i stigende grad blevet medialiseret – og dermed tæt vævet sammen med medierne og deres logikker.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mediebrug i hverdagslivet. MEDIALISERING Samfundet er i stigende grad blevet medialiseret – og dermed tæt vævet sammen med medierne og deres logikker."— Præsentationens transcript:

1 Mediebrug i hverdagslivet

2 MEDIALISERING Samfundet er i stigende grad blevet medialiseret – og dermed tæt vævet sammen med medierne og deres logikker. Johan Fornæs udtrykker det således: ”Medierne er fra nu af ligesom mad, luft og kærlighed centralt placeret i ethvert menneskes gøremål”. ”Ved medialisering af samfundet vil jeg overordnet forstå den proces, hvor samfundet i stigende grad underlægges eller bliver afhængigt af medierne og deres logik. Denne proces er kendetegnet ved en dobbelthed af, at medierne integreres i andre samfundsinstitutioners virke, samtidig med at medierne selvstændiggør sig som en institution i samfundet”. (Stig Hjarvard)

3 Særlige kendetegn Mediebrugen er en usynlig del af hverdagens rutiner og ritualer Mangfoldig mediebrug og kulissemediebrug Stigende forandringshastighed Øget tilgængelighed Sociale, kønsmæssige og generationsmæssige forskelle Konvergens: teknologisk, mediemæssigt og kulturelt Remediering: genbrug af form og indhold Multimodal kultur

4 Udfordringer (I) Hvad kendetegner hverdagens mediebrug og mediemønstre? Hvordan iagttages hverdagens mediebrug og mediemønstre?

5 Udfordringer (II) Hvordan analyseres og fortolkes hverdagens mediebrug og mediemønstre? Hvordan beskrives hverdagens mediebrug og mediemønstre?


Download ppt "Mediebrug i hverdagslivet. MEDIALISERING Samfundet er i stigende grad blevet medialiseret – og dermed tæt vævet sammen med medierne og deres logikker."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google