Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Introduktion til andre aktiviteter, Moodle og anden IT

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Introduktion til andre aktiviteter, Moodle og anden IT"— Præsentationens transcript:

1 Introduktion til andre aktiviteter, Moodle og anden IT

2 Andre oplysninger Cykelstativer Læs reglerne der hænger over alt...
Disse slides med mere ligger midlertidigt her: Dagens kode til AAU-1-day: help96among

3 Andre vigtige aktiviteter og oplysninger
Skemaet skulle nu ligge i Moodle (integreret i kalenderen) og det vil kun blive opdateret her (dvs. Smid det papir-skema ud i har) – I kan også se Moodle kalender i alternativt view her: https://huminfaau.moodle.aau.dk/calmoodle/public/ Dette skema har altid ret Der vil komme en sms-service hvor I kan tilmelde jer sms ved aflysninger etc. I vil sikkert komme til at opleve, at der kan være fejl/uklarheder f.eks. modstridende datoer i powerpoint og skema – ved usikkerhed så spørg f.eks. i det faglige forum I kan også maile Janne og Thomas – send helst mails til os begge – det giver hurtigere svar plus vi så er gensidigt orienteret

4 Andre vigtige aktiviteter og oplysninger
I løbet af semestret vil der komme tre temaer for projekterne (men ikke fastlagt endnu) f.eks. Politisk kommunikation Køn Klima etc. I vil blive inddelt i temaer (og lounges) til P1-gruppedannelsen d. 4. Okt.

5 Andre vigtige aktiviteter og oplysninger
I vil overordnet bevæge jer i tre lounges: Pink, Grøn og Orange – alle på denne etage I kan ikke selv vælge: Inddeling – husk jeres farve: Pink: P0-gruppe 1-10 (P1-5) Grøn: P0-gruppe (P6-11) Orange: P0-gruppe (P12-16) Lounges bliver studiearbejdspladser/grupperum Helt ny og spændende måde at organisere gruppearbejdet på Der vil være workshops om ibrugtagelse af lounges og interiør (Anete, Jeanette)

6 Andre vigtige aktiviteter og oplysninger
I forbindelse med jeres ibrugtagning af lounges er vi interesseret i at evaluere på dette og forske i, hvorledes det forløber 2 Tempi (Ansvarlige: Thomas, Anete, Pernille) 7. sem – fra informationsvidenskab vil i forbindelse med et kursus i IT og læring komme forbi og observere ibrugtagelsen af rummene (medier, materialitet og mixed spaces) – video, billeder, interviews Dette vil blive brugt i forbindelse med undervisningen og de studerendes mindre opgaver Evt. I det senere forskningsprojekt - anonymt dvs. Personlige data vil ikke fremkomme offentligt (mere information vil følge) Vi håber meget, at I vil deltage – I vil selv skulle ud og samle data en dag – men I kan henvende jer til de studerende eller til mig, hvis I oplever det for intruderende Løbende forskningsprojekt hvor vi ønsker at følge bestemte projektgrupper (frivilligt) – efter gruppedannelsen Flere oplysninger om dette vil følge! – Senere vil der komme flere oplysninger (kontrakt) på skrift

7 IT på 1.semester

8 IT og læring på 1.sem To overordnede systemer (der spiller sammen)
Moodle (kursus-system) Oversigt over studiet, semestret og kurser Generel hum.inf kommunikation, semester- og kursuskommunikation Jeres studi og login mail.aau.dk – ikke www. @student.aau.dk – I har alle fået mail-adresse Det er en vigtig mail – al kommunikation fra Moodle og Uni Mails kan IKKE videresendes til Gmail el. Hotmail(det kunne de tidligere)

9 IT og læring på 1.sem Moodle
Moodle (kursus-system) Oversigt over jeres kurser Kursusbeskrivelser, oversigt over kursusgange, litteratur, slides/doks fra undervisere, samt evt. Elektronisk aflevering Kommunikation ifht: Studiet (hele huminf) Semestret (Semester-rum) Det enkelte kursus (Forskellige kursus-rum) Kursus 2 Kursus 3 Point’n’click intro (se slides bagefter)

10 My Moodle Login – plus den adgangskode i skal oprette i jeres mail-system

11 Når I er logget ind kan I på jeres personlige forside se oversigt over studiefora (hele huminf – samt oversigt over de kurser I er tilmeldt)

12 Kommunikation (hele huminf)
“Fra studiet” (en-vejs – fra sekretærer og studieleder) “Opslagstavle” (Kom. mellem studerende/undervisere) “Blanketter” (standardblanketter)

13 Oversigt over de kurser I er tilmeldt
Boksen bliver ‘hængende’ overalt så I hurtigt kan komme til de forskellige kurser el. semesterrum Adgang til oversigt over “alle kurser” på Hum.inf.

14 Sidste nyt fra forummet “Fra studiet”
Bemærk RSS-feed (abonnement på nyheder, der kan vises i RSS-feed læser f.eks. Google Reader). Se evt video: RSS in plain English eller søg på ‘hvad er rss’ RSS

15 Beskeder I kan sende små chat-agtige beskeder til andre brugere I boksen “Brugere online” kan I se små ‘konvolutter’ I kan klikke på for at sende besked til en anden bruger Brugere online

16 Oversigt over de kurser I er tilmeldt
Semesterrum + de enkelte kurser

17 “Kalender” og “Kommende begivenheder”
Når skemaet bliver integreret i Moodle kan I i kalenderen se en oversigt over kursusgange – kommende begivenheder viser nært forestående kursusgange og andre begivenheder

18 ‘Skjule’/’vise bokse I kan skjule og vise de forskellige ‘blokke’ I øverst højre hjørne kan I vælge ‘rediger denne side’ for flere muligheder (bl.a. tilføje yderligere blokke)

19 Semesterrum Oversigt over semestret som helhed og kommunikation mellem studerende, undervisere og ankerlærere om forhold der vedrører hele semestret (evt. Enkelte kurser)

20 I semester-rummet finder i generelle oplysninger om semestret og det faglige forum
Fagligt forum er til semester-relevant kommunikaiton mellem studerende og undervisere / ankerlærere Evt. Laves der andre specifikke fora Semesterbeskrivelse og diverse relevante links/doks Skema i kalenderen – eller som link

21 Administration: Her kan I framelde jer et rum/kursus hvis I ved en fejl er blevet tilknyttet (NB: dette framelder ikke eksamen eller lign – kun hvad I ser I Moodle) Adgang til profil, som I kan opdatere/ændre

22 Deltagere: En oversigt over undervisere og studerende knyttet til semestret el. kursusrummet – her har I adgang til andres profiler og til at sende beskeder

23 Kursusrum I kursusrummene finder I oversigt over kursusgange, litteratur, materialer etc. desuden er der et kursusforum til kommunikaiton mellem studerende og kursusholder (nogle kursusholdere bruger dog semesterforummet)

24

25 Kursusrum: Her finder i oversigt over det enkelte kursus og de enkelte kursusgange Der er desuden et kommunikations- diskussionsforum til det enkelte kursus I mappen ‘Kursusmaterialer’ ligger generelle kursusmaterialer og under den enkelte kursusgang kan I finde materialer tilknyttet til en forelæsningsgang (der er dog lidt forskellig brug)

26 Nyttige links Huminf Moodle: ELSA (E-Læringssamarbejdet ved AAU)
https://huminfaau.moodle.aau.dk ELSA (E-Læringssamarbejdet ved AAU) (bl.a. Moodle FAQ + support) Generelle IT-spørgsmål:

27 Som I skal bruge senere i dag
Det trådløse netværk Som I skal bruge senere i dag

28 Det lidt tekniske Alle, som har været forbi unistart.aau.dk, har mail-adresse. Hvis I ikke kan huske den, kan I slå den op her: https://tools.ist.aau.dk/public/tools/studentaaudkaccountinfo/ For at komme på trådløst net kan I først logge på AAU-1-DAY, Fra AAU-1-DAY kan man tilgå siden: eller eller Og downloade automatisk opsætning til en permanent trådløst løsning. For at komme på Moodle skal I logge jer på jeres webmail mail.aau.dk og ændre jeres midlertidige password, som er .cprnr. til et rigtig password Krav til password er beskreven her:

29 Anden IT

30 Anden IT I løbet af semestret vil i blive introduceret til blog-værktøjet Wordpress som I bl.a. Skal bruge til: Jeres videnskabsteoretiske portfolio Afløsning af MiKS-kurser (I får mindre skriftlige opgaver, som I først laver i Word – derefter lægger i blog (kan være privat!))

31 Vi anbefaler... At I tager et kig på f.eks. Dropbox.com
Dropbox er et lille værktøj til at dele filer mellem forskellige computere (f.eks hvis I har to) eller med en gruppe af mennesker Dropbox fungerer som en almindelig folder i Windows/MacOS – men synkroniserer automatisk med nettet Dvs. Hvad I lægger på jeres ene computer vil automatisk dukke op på den anden Hvis I lægger en fil i en gruppe-mapper synkroniseres den automatisk med de andre medlemmers mapper Sidste års 1.semester studerende var meget glade for dropbox (2 GB + lidt til - gratis)


Download ppt "Introduktion til andre aktiviteter, Moodle og anden IT"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google