Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Array vs. ArrayList. Arrays Et array er en struktureret metode til at gemme flere værdier af den samme datatype. Data’en i et array ligger op ad hinanden.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Array vs. ArrayList. Arrays Et array er en struktureret metode til at gemme flere værdier af den samme datatype. Data’en i et array ligger op ad hinanden."— Præsentationens transcript:

1 Array vs. ArrayList

2 Arrays Et array er en struktureret metode til at gemme flere værdier af den samme datatype. Data’en i et array ligger op ad hinanden i hukommelsen (hurtig tilgang). Et array har en forud bestemt størrelse. Array’ets pladser er nul indekserede. Arrays kan laves og indekseres i flere dimensioner.

3 ArrayList Et ArrayList kan man se som en udvidelse af de normale Arrays, rent funktionsmæssigt. Der findes funktioner som gør det muligt at tilføje, rette og fjerne elementer Og antal pladser i ArrayList justeres automatisk.

4 Hvad er forskellen? ArrayList er mere dynamisk – automatisk ændring af størrelse ved tilføjelse og sletning af elementer. Array er mere låst, da man skal opgive størrelsen på array’et ved initialisering.

5 Hvad er forskellen? Med arrays kan man benytte sorterings funktioner, dog kan man ikke sortere Strings Med ArrayList kan man inddrage CompareTo, for at kunne sortere alfabetisk.

6 Hvordan virker ArrayList? ArrayList er en række elementer gemt i hukommelsen, struktureret med nul indeksering ArrayList oprettes som variabel navn f.eks. hum Elementer tilføjes hum.add(”indhold”); Elementer hentes hum.get(index);

7 Hvordan virker ArrayList? list.add(”Indhold”);Tilføjer element list.add(index, ”Indhold”);Tilføjer element på index list.clear();Sletter samtlige elementer list.get(index);Hente element fra index list.remove(index);Slette element fra index list.set(index, ”Indhold”);Rette element fra index list.size();Returnerer ArrayList størrelse list.contains(”indhold”);Returnerer om arraylisten indeholder ”indhold” (Boolean) list.indexOf(”indhold”);Returnerer første index på et element svarende til ”indhold” list.lastIndexOf(”indhold”);Returnerer sidste index på et element svarende til ”indhold”


Download ppt "Array vs. ArrayList. Arrays Et array er en struktureret metode til at gemme flere værdier af den samme datatype. Data’en i et array ligger op ad hinanden."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google