Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Undervisning og fritid på Enggårdskolen

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Undervisning og fritid på Enggårdskolen"— Præsentationens transcript:

1 Undervisning og fritid på Enggårdskolen

2 Enggårdskolen 400 elever, ca. 60 medarbejdere.
4 klynger og en SFO med ca. 120 børn 3 faser: Fase årgang Fase årgang Fase årgang 10 årgangsteam

3 Voksne omkring børnene/de unge:
Ledelse: Skoleleder, SFO-leder, viceinspektør og afdelingsleder, ½ SFO-souschef. Undervisning: Tre lærere og en pædagog fordeler timerne i forhold til de enkelte aktiviteter. SFO: Skolepædagoger, som er med både i undervisningen og fritiden. Pædagoger som kun er i fritidsdelen. Pædagogmedhjælpere.

4 Lokaler: Et klasselokale til hver klasse. Et stort fælleslokale. Fine udearealer. SFO og undervisning deler lokaler og udeområder.

5 Mål

6 Logo

7 Samværsregler Overordnede regler: Jeg passer på mig selv
Vi passer på hinanden Vi passer på tingene Vi retter os efter de voksne. Derfor Er vi venlige og søde ved hinanden Hjælper vi hinanden Taler vi ordentligt til og om hinanden

8 Boblere 1. april modtager SFO børnene fra børnehaverne. Formål:
At de lærer hinanden og de voksne at kende, og at de bliver fortrolige med de fysiske rammer.

9 Holddeling og klassedannelse:
I bobleperioden og i 0. årgang fordeles eleverne på gult og grønt hold. Disse hold varierer i løbet af skoleåret. Fra 1. årgang er eleverne fordelt i to klasser.

10 Udskydelse af klassedannelse til 1. årgang
Formål: at sammensætte to velfungerende klasser at børnene i resten af deres skoletid oplever et sammenhold på tværs af klasserne at opbygge et godt grundlag for et tæt samarbejde mellem de kommende to klasser at give gode muligheder for holddeling på tværs af klasserne

11 En typisk skoledag: Morgensang for elever, forældre og medarbejdere.
1. modul (kl ) Morgensang for elever, forældre og medarbejdere. Undervisning enten klassevis, de to klasser sammen eller på hold på tværs af klasserne. Skal-opgaver og vælge-tid. Pause (kl ) Børnene kan være ude eller inde. 2. modul (kl ) Undervisning enten klassevis, de to klasser sammen eller på hold på tværs af klasserne. Skal-opgaver og vælge-tid. Spisning (kl ) Vi spiser klassevis. Pause (kl ) Børnene skal være ude. 3. modul (kl ) Efter efterårsferien: 20 min. Læsebånd.

12 Faste alternative dage:
Emneuge To sundhedsdage Fastelavn Super Sommerdag

13 Eksempler på pædagogernes opgave i forbindelse med et fagligt emne:
Klassen har om emnet lyskilder. Pædagogen laver stearinlys med eleverne. Klassen har i matematik om måleenheder. I pædagogens timer springer eleverne længdespring. Matematiklæreren arbejder med talforståelse. I pædagogens enetimer spiller eleverne forskellige spil, der underbygger dette arbejde. Klassen har om danske fugle i n/t. I pædagogens enetimer laver man forskellige former for fuglefoder og hænger det op i naturen. I et emneforløb om spiring er det pædagogens opgave at lave nylonstrømpehoveder, der spirer. I et emneforløb om Grønland lærer pædagogen eleverne at bygge igloer. Klassen har om eventyr. Pædagogen laver handskedukker med eleverne og hjælper dem med at indøve små teaterstykker. Et emne kunne være Friske Frida og Triste Tom. Hvad gør en glad, og hvad gør en ked af det?

14 Trivsel Hjælp til børn i vanskeligheder ved tre lærere og en pædagog.
Trivselspædagog (undervisning, pauser, fritid) Krudthuset Støtte i klassen Vejledning til lærere/pædagoger Vejledning til forældre

15 Udvidet skoledag Mere tid til at nå de faglige mål. F.eks. tid til leg og læring. Mere tid til elevens alsidige og personlige udvikling. Mange måder at lære på, bl.a. læringsstile. Skal-opgaver og vælge-tid. Taktil rygmassage. Klassemødet. Gode venner. Elevsamtaler. Portefolie.

16 Gode venner Boblere og 4. årgang 0. og 5. årgang osv.

17 Flere gode venner

18 Forældreintra: Hver uge informationer om stort og småt på forældreintra: Lun ret uge 37: Bilag: lun ret uge 37.doc Skrevet af LDH den Matematiklektier til onsdag den 9.sept. Arbejdsbog side 81,82,83 og 84 nr. 4. God weekend Mette Skrevet af MK den Dansk: Romanen Fucking forelsket af Nils Schou skal læses til den 17/9. Jane Skrevet af JM den tysk lektie tirsdag 8/9: læse og oversætte s.18 + lave 5 spørgsmål Skrevet af HM den Lektie i geografi til d. 7/9 Løs opgaven "Er alle u-lande lige fattige?" Mette Skrevet af MAK den Dansk om onsdagen Glenn er støttelærer i dansktimerne om onsdagen. Vi vil for fremtiden dele klassen i to, således vi i højere grad kan hjælpe den enkelte elev. I dag har klassen arbejdet skiftevis i klassen og i IT. Skrevet af KT den

19 Andre fokusområder Anerkendende tilgang Knæk mobbekurven LP-model
Sund kost Læsepolitik Klasseledelse Martemeo Trivselsgrupper Teamkoordinatoren som procesleder


Download ppt "Undervisning og fritid på Enggårdskolen"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google